Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χρυσοχοΐδης: Δεν υπάρχει αύξηση εγκληματικότητας

117 σκληροί κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι

Στοιχεία για την εγκληματικότητα έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ έκανε ειδική αναφορά στην υπόθεση των Γλυκών Νερών και το οργανωμένο έγκλημα. Όπως είπε ο Ημαθιώτης υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, «αύξηση της εγκληματικότητας δεν υπάρχει. Ξαναλέω. Αύξηση δεν υπάρχει» και συνέχισε τονίζοντας ότι: «εγκληματικότητα είναι φυσικά οι ανθρωποκτονίες και κυρίως οι ληστείες οικιών και οχημάτων, οι διαρρήξεις και η διακίνηση ναρκωτικών. Σε όλα αυτά στο 5μηνο του 2021 σε σχέση με το 2020 υπάρχει μείωση . Από 10 έως 40%. Στην Αθήνα και στην Επικράτεια. Θα καταθέσω τα σχετικά στοιχεία».

Όπως είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αυτό που πυροδότησε τον φόβο και την ανησυχία είναι: «η βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά και ο κύκλος αίματος των μπράβων».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι: «στα Γλυκά Νερά έγινε κάτι σπάνιο, σχεδόν ανήκουστο για τα ήθη μας. Γι’ αυτό σοκάρει, συγκλονίζει. Στραγγάλισαν μάνα μπροστά στο μωρό της, χωρίς λόγο. Μας εξοργίζει, μας στοιχίζει, μας ξεπερνά. Αλλά είναι μοναδικό. 

Όσο κι αν φοβίζει, όσο κι αν ανησυχεί είναι μοναδικό. Φυσικά τους δράστες τους ψάχνουμε, με σύστημα και με πείσμα. Αλλά δεν μιλάμε γι’ αυτό. Άρα το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ενώ είναι πηγή ανησυχίας και αισθήματος ανασφάλειας δεν μεταφράζεται αυτόματα σε άνοδο της εγκληματικότητας».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μπράβων, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι: «οι μπράβοι περιοδικά λύνουν λογαριασμούς. Το 2007, το 2012, το 2017, το 2021. Δεν το λέω μοιρολατρικά ούτε σαν θεατής. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την κλιμάκωση που είναι επικίνδυνη και ανησυχητική. Θα επανέλθω σε αυτό. 

Πάντως είναι ξεκαθάρισμα, δεν είναι γενικό φαινόμενο δεν αφορά περιουσία και ζωή του μέσου πολίτη. Συμπέρασμα. Με Γλυκά Νερά και μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα. Ανεβαίνει η εγκληματοφοβία, η ανησυχία και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Δεν το υποτιμώ καθόλου αυτό, ίσα ίσα το αντίθετο. Αλλά να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη. Άλλο εγκληματοφοβία, άλλο εγκληματικότητα».

23 σχόλια:

  1. Αν αναλάβεις κάποια θέση που ξεπερνά τις δυνάμεις σου, αφενός θα ρεζιλευτείς αφετέρου θα παραλείψεις να κάνεις αυτό που μπορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθε μερα καποιον εκτελουν στο δρομο ρε γ..μω την Κολομβια σας τρελα πουλατε; Οι καταγγελιες για αστυνομικη βια σε βαρος πολιτων εχουν αυξηθει 75% συμφωνα με τον Συνηγορο του Πολιτη. Και που να μη μας ειχατε τοσους μηνες και σε απαγορευση κυκλοφοριας. Νυχτα θα φυγεις Μιχαλακη κι εσυ και ολος ο θιασος ΝΔ με σημα το κουταλοπιρουνο. Αρκετα ταισατε τα ΜΜΕ με τα λεφτα μας για να πουλανε σανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά μια χαρά τα είπες θα τελειώσει η τετραετια μετά τα λέμε ουστ

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ συντοπίτη. Θα ξεκινήσω την κουβέντα με κάτι απτό αλλά μη καταγεγραμμένο έγκλημα. Που δεν καταγράφηκε πουθενά. Εχει ενα μαγαζί ο κάποιος. Ερχεται ο μπράβος της συμμορίας και τα παίρνει ως προστασία, λέει. Αν το καταγγείλει, θα γίνει καλοκαιρινό το μαγαζί ή με άλλον τρόπο θα φανεί ποιος κάνει κουμάντο εδω. Αυτό ειναι έγκλημα; Μήπως καθαρίσατε την πιάτσα; Και απορω με το ζόρι που τραβάτε εάν σκοτώνονται μεταξύ τους. Και βέβαια, την , τάχα, αδυναμία σας, να μάθετε ποιος ειναι και που κατοικοεδρεύει η κάθε συμμορία. Μαρμελάδες απο κούμαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορει... Μας δουλευεις!!!!!

      Διαγραφή
    2. Τσε δύο φορές το διάβασα και κατάλαβα ότι δεν το ολοκληρωσες σωστά, μαρμελάδες από κούμαρα στο μυαλό σου; Μιχάλη 118 είναι οι κακοποιοί λάθος κάνεις.

      Διαγραφή
    3. 4 Ιουνίου 2021 - 9:20 μ.μ. είπα την άποψή μου , καλή ή κακή, σωστή ή λάθος. Εσύ;
      Να με αποφεύγεις. Σου ανεβάζω ζάχαρα και πίεση.

      Διαγραφή
    4. tse, xeperases ton porto -salte . sketa koumara...

      Διαγραφή
    5. Τσε σε καμια πολιτισμενη χωρα δεν ειναι αποδεκτο να εκτελουνται πολιτες στον δρομο για οποιοδηποτε λογο. Αμα επιδοκιμαζεις τετοιες καταστασεις παρε το Μιχαλακι σου και πατε να ζησετε με τον ISIS ή τους ταλιμπαν. ΟΞΩ!!

      Διαγραφή
    6. 5 Ιουνίου 2021 - 8:03 π.μ.
      Τι κατάλαβες, εσύ το ξέρεις. Εγραψα κάτι που αναφέρεις; Νόμοι, κανόνες, ξέρεις τι σημαίνει; Ειναι απαραίτητοι για να συνυπάρξουμε εγω κι εσυ που διαφωνούμε. Ίσως άγρια. Μπορεί να συμβεί, όπως συνέβη, να ξαπλώνουν στη μέση του δρόμου κάποιον. Και σίγουρα, δεν θα πιάσω κουβέντα με κάποιον διαρρήκτη μέσα στο σπίτι μου. Ή αυτός, ή εγω. Με κάθε τρόπο και μέσον, όπως θα εκανες εσυ. Κανόνες, εχει και η Αστυνομία. Αν επιβάλλονταν οι κανόνες, δεν θα ήμασταν σαυτο το χάλι. Ελπίζω να εισαι μικρός σε ηλικία, για να μπορω να καταλάβω τα αριστερόστροφά σου και να σε ανεχτώ. Α και κάτι ακόμη. Αν σε ενδιαφέρει βεβαια. Σαν σήμερα, "εφαγαν" τον Οδυσσέα Ανδρούτσο. Ελληνες τον εφαγαν. Εμφύλιος. Διάβασε να μάθεις. Μη ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Δεν μας παίρνει άλλο.

      Διαγραφή
    7. Αυτοί που έφαγαν τον Ανδρούτσο ήταν αριστεροί πρόγονοι των σημερινών κουμμουνιστοσυμοριτων έχει δίκαιο ο τσετσες.

      Διαγραφή
    8. Αρες μαρες κουκουναρες. Σε γιουχαραν ολοι με τα σχολια και τρεχεις να τα μαζεψεις τωρα. Πετας και μια πατριδοκαπηλη μπαρουφα περι εμφυλιου, αλλα δεν πειθεις κανεναν. Και μονο που χρησιμοποιεις τις φρασεις "να σε ανεχτω" και "αριστεροστροφα" δειχνει τι εισαι. Μιας και θυμασαι καλα ομως να θυμασαι και τη Νεα Σμυρνη. Γιατι πραγματι δεν σας παιρνει αλλο για τα ιδια λαθη.

      Διαγραφή
    9. Χίλιοι να γιουχάρουν και οχι ενας, εσυ, θα λέω την άποψή μου, καθώς η αστική δημοκρατία μου το επιτρέπει σε εναν βαθμό. Το αν πείθω, αδιάφορο. Εσυ, μου απαγορευεις να ειμαι αυτος που είμαι, γιατι δεν ειμαι όμοιός σου. Πάλι αδιάφορο. Ο κόκκινος φασισμός, ο χειρότερος απο τον μαύρο, πείθει κανέναν στη νχώρα μας εκτός απο σένα και καμια δεκαριά ακόμη; Εχεις πολύ δρόμο ακόμη για να πάρεις χαμπάρι την μικρότητά σου. Και παρόλο που επιχειρηματολογείς για τον φασισμό που σου ειπα, δεν εχω πρόβλημα. Οσα περισσότερα λές, τόσο χειρότερα. Για σένα. Αυτοπυροβολείσαι. Εχεις το δικαίωμα, να λες οτι θές. Το ίδιο και γω.

      Διαγραφή
  4. Στην χωρα του υπαρκτου νεοφιλελευθερσμου υπαρχει μονο αναπτυξη,υγεια,παιδεια, ασφσλεια.Τα αλλα που λεγονται ειναι λογια Αριστερων που θελουν να διαβρωσουν την ευημερια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. mhxalaki, STON ANASXIMATHZMO ,PES ALEURH>>>> SE EXH EIDH EKSO APLA DEN TO KSERHS ,KAI TO ASXHMO EINE OTH OUTE TO KYNAL DEN THA SE THELH ,SE BLEPO STO MKKEML KAI PAH LEGONTAS ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε Τσε τετοιο ξεπλυμα...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβα. Αλήθεια. 5 Ιουνίου 2021 - 8:03 π.μ.

      Διαγραφή
    2. ΣΤΗΝ ΠΡΠΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ - ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ, ΕΓΙΝΕΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ...

      Διαγραφή
  7. Εχω άποψη για την λειτουργία της Αστυνομίας. Αν πω περισσότερα, ειναι σα να βγάζω φωτογραφία μου δημόσια και δεν θέλω. Σκέψου μόνον να γινόταν δοκιμαστικά αυτο που φωνάζουν οι φασίστες "εξω οι μπάτσοι απο κάθε γειτονιά". Τι θα γινόταν λες χωρίς μπάτσους; Τα δυο τρίτα , λέει, στις φυλακές, ειναι αλλοδαποί. μάλιστα πιάνουν για πολλοστή φορά κάποιους και διαβάζουμε οτι ειναι παλιοί γνώριμοι των αρχών. Για ψίχουλα , θα σε φάνε. Και τους κρατάμε εδώ; Γιατί; Πήγες ομόνοια τελευταία; Για ποιον εγινε η πλατεία; Ποιός πλήρωσε; Πήγαινε και ψάξε Ελληνα. Είμαστε αφόρητα ηλίθιοι. Οι δε πολιτικές ηγεσίες μας; Ούτε καν καθαρίστριες των ξένων. Και εχεις ολόκληρη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να λέει οτι οι μετανάστες θα λύσουν το δημογραφικό μας πρόβλημα. Βρωμάει το ψάρι φίλε μου. Εδιωξαν χιλιάδες Ελληνες και θελουν να τους αντικαταστήσουν. Με ποιούς μωρε; Και μετα με λές υπερβολικό και βασιλικότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικο να μη θες να βγαλεις φωτογραφια σου δημοσια με τοσα συμβολαια θανατου να εκτελουνται καθε μερα μεσα στον δρομο. Οποιος εχει διαφωνιες με καποιον παει και τον σκοτωνει ετσι απλα. Και η αστυνομια δερνει πολιτες αντι να πιανει τους δολοφονους. Παρε χαμπαρι οτι το εθνικιστικο σανο με τους αλλοδαπους δεν το τρωνε τα προβάτα πια. Καταλαβαν ποιος ειναι ο λυκος!

      Διαγραφή
  8. Σεβομενος την δυσκολια να εκφρασεις παρα περα αποψη,απλως θα πω οτι η γενικευση της παραβατικοτητας αλλοδαπων ,μοιαζει με τν γενικευση ,οι μπατσοι τα παιρνουν. Και το ενα και το αλλο ειναι επικινδυνο. Εκεινο ομως που ξερω σιγουρα ειναι οτι τα ναρκωτικσ ,λαθραια κλπ ερχονται με καραβια κοι σιγουρα η πλεμπα δεν εχει. Προς αυτην την κατευθυνση ολοι κανουν την παπια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυσκολία να εκφραστω παραπέρα; Νομίζω πως όχι. Πάντως, μακρυά απο μένα η συλλογική ευθύνη. Μίλησα για τα δυο τρίτα. Τα αισθήματα των λάθρο, θα τα ειδες στον Εβρο με τις επιθέσεις με κάθε τρόπο στα σύνορα. Δηλαδή, με βία θέλουν να ζητήσουν έλεος , τροφή, κατοικλια και δικαιώματα. Με τη βία. Που κανένας δεν εχει χαρτιά που να πιστοποιούν ποιος ειναι αλλά, κινητό έχουν. Χιλιάδες δολάρια για να φτάσουν μεχρι εδω εχουν. Μόνο χαρτιά δεν εχουν. Ναρκωτικά, ερχονται και με καράβια. Αλλά, αυτα ειναι μεγαλοπαραγόντων. Οπως λές, κανουν την πάπια. Όμως επίσης θα ξέρεις οτι απο Αλβανία, γίνεται χαμός. Μεχρι και με μουλάρια τα κουβαλάνε. Επίσης απο τον Εβρο. Λες να περνάνε μόνο λάθρο; Ακούμε το ενα και συμβαίνουν εικοσι. Διαφωνείς ότι απο αυτα που ακούμε τα απέιρως περισσότερα ειναι απο ... ημεδαπούς και λάθρο; Δεν ανέχομαι να μου επιβάλει κάποιος με τη βία να φιλοξενήσω κανέναν στο σπίτι μου. Αμα θέλω , για όσο θέλω, όποιον θέλω, ναι. Γαλλία, Σουηδία κλπ, φαντάζομαι παρακολουθείς τι γίνεται και κατα πόσο αφομοιώθηκαν, προσαρμόστηκαν στον τρόπο της δικής μας ζωής. Βρωμαει απο παντού.Εντολές βλέπεις. Άνωθεν.Αλήθεια, μπαίνοντας σε μια ασφαλή χώρα, την Τουρκία, γιατι δεν τους κρατάνε εκεί , παρα δίνουν λεφτά να τους κρατήσουμε εμείς; Η Δανία πήρε σωστη απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ