Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χωρίς μάσκα στα γυμναστήρια οι εμβολιασμένοι, ανοίγουν παιδότοποι, λουτρά, μασάζ και σινεμά

Νέα χαλάρωση μέτρων ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς
Την άρση επιπλέον περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση και άλλων δραστηριοτήτων ανακοίνωσε στη σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τις ανακοινώσις, επιστρέφουν οι εμποροπανήγυρεις, ανοίγουν οι κινηματογράφοι, οι παιδότοποι και τα λούνα παρκ, ανοίγουν τα λουτρά και οι υπηρεσίες μασάζ, ενώ οι εμβολιασμένοι θα μπορούν πλέον να πηγαίνουν στα γυμναστήρια χωρίς μάσκες. Συγκεκριμένα:

Από τις 19 Ιουνίου:

• Λειτουργία καταστημάτων με 1 πελάτη ανά 16 τ.μ (ενώ τώρα ισχύει 1 πελάτης ανά 25 τ.μ.)

• Η λειτουργία των εμποροπανήγυρων με το πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών 

• Επανέναρξη λειτουργίας παιδότοπων σε εξωτερικούς χώρους με υποχρεωτική χρήση μάσκας από εργαζόμενους και ενηλίκους πελάτες σε όλα τα σημεία.

• Επαναλειτουργία Λούνα Πάρκ με προϋποθέσεις και υποχρεωτική χρήση μάσκας από εργαζομένους και πελάτες.

•  Επαναλειτουργία των υπηρεσιών ευεξίας (λουτρά, θεραπευτικά λουτρά, μασάζ)

Από 1η Ιουλίου:

• Ανοίγουν με το 50% οι κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες, με επίδειξη εμβολιασμού ή αρνητικού self test, υποχρεωτική χρήση μάσκας και έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

• Χρήση των γυμναστηρίων χωρίς μάσκα από εμβολιασμένους, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού

Σε θέματα Τουρισμού:

•  Σε ό,τι αφορά τους γενικούς κανόνες εισόδου στη χώρα, να επιτρέπεται η είσοδος με αρνητικό rapid τεστ από τις πράσινες χώρες.
• Τα ανήλικα συνοδευόμενα κάτω των 12 ετών να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ πριν την αναχώρησή τους από χώρες που βρίσκονται στην πράσινη κατηγορία. Για τις χώρες που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινη κατηγορία, τα ανήλικα συνοδευόμενα να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ κάτω των 6 ετών.
• Από τις υπόλοιπες τρίτες χώρες να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σύμφωνα με τη σήμανση της κάθε χώρας σε πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη. Για τις πράσινες να ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες. Για τις πορτοκαλί χώρες να επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα, που είναι σωρευτικά εμβολιασμένοι (με τα αναγνωρισμένα -από τη χώρα μας- εμβόλια) και έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους. Εξαιρούνται τις πρόβλεψης αυτής πολίτες από χώρες, οι οποίες είναι στην κόκκινη λίστα και για τους οποίους συνεχίζει να ισχύει η πρόβλεψη για καραντίνα 7 ημερών.
• Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τομείς του Τουρισμού (Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες Ξεναγών, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εστίαση, κ.ά.) να υποβάλλονται σε έλεγχο με αυτοδιαγνωστικό test 2 φορές την εβδομάδα, με δαπάνη της Πολιτείας για το πρώτο test και με επιβάρυνση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης για το δεύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ