Υλικά
- 2 κούπες ολόκληρο σιτάρι, βρασμένο
- 1 αγγούρι κομμένο καρέ
- 2 ντομάτες κομμένες καρέ
- 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- ½ κούπα ελιά ροδέλα
- 1/2 κούπα μαύρες, αποξηραμένες σταφίδες
- 4- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. χυμό λεμόνι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/2 κ.γ. σαφράν
- λίγα φύλλα βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία μπασίνα τοποθετούμε το σιτάρι, το αγγούρι, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις ελιές, τις σταφίδες και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιθούν όλα τα υλικά. Σε ένα σέικερ, χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι, το σαφράν, αλάτι κ λίγο πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα βασιλικού. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη τριμμένη φέτα ή μανούρι, ανθότυρο ή ακόμη και τριμμένη παρμεζάνα για πιο πικάντικη γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.