Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάχνουμε καλοκαιρινή σαλάτα με σιτάρι

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Οι σαλάτες είναι ιδανικό γεύμα για το Καλοκαίρι και μας χορταίνουν, αρκεί να περιέχουν τα σωστά υλικά, όπως αυτή που μας προτείνει ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς. Η σαλάτα με σιτάρι είναι μια σαλάτα γεμάτη μεσογειακά χρώματα και αρώματα, νόστιμη, θρεπτική και χορταστική, ιδανική να συνοδεύσει το κρέας αλλά και από μόνη της αποτελεί και ένα κύριο ελαφρύ γεύμα, ειδικά για τις καλοκαιρινές ημέρες. Δείτε τα υλικά και την συνταγή:

Υλικά

- 2 κούπες ολόκληρο σιτάρι, βρασμένο
- 1 αγγούρι κομμένο καρέ
- 2 ντομάτες κομμένες καρέ
- 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- ½ κούπα ελιά ροδέλα
- 1/2 κούπα μαύρες, αποξηραμένες σταφίδες
- 4- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. χυμό λεμόνι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/2 κ.γ. σαφράν
- λίγα φύλλα βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα τοποθετούμε το σιτάρι, το αγγούρι, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις ελιές, τις σταφίδες και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιθούν όλα τα υλικά. Σε ένα σέικερ, χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι, το σαφράν, αλάτι κ λίγο πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα βασιλικού. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη τριμμένη φέτα ή μανούρι, ανθότυρο ή ακόμη και τριμμένη παρμεζάνα για πιο πικάντικη γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ