Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με αναμμένες δάδες και λύρες τίμησαν τα 100 χρόνια από την μετεγκατάσταση των Ποντίων στην Πατρίδα

Τα 100 χρόνια από την μετεγκατάσταση των ποντίων προγόνων μας από τις Αλησμόνητες Πατρίδες, τιμάει αυτό το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς». Το απόγευμα του Σαββάτου μέλη του Συλλόγου, κρατώντας αναμμένες δάδες στα χέρια και με την συνοδεία λύρας και ποντιακών τραγουδιών και μοιρολογιών, πραγματοποίησαν πορεία από το Μνημείο του Συλλόγου έως τα Κοιμητήρια της Πατρίδας, όπου τελέστηκε τρισάγιο από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού Διονύσιο Συρόπουλο, στους κεκοιμημένους αδελφούς για τα 100 χρόνια και τους σφαγιασθέντες της γενοκτονίας. Η πορεία κατέληξε στην Κοινότητα Πατρίδας, όπου και ακολούθησε εκδήλωση.


Αύριο Κυριακή στις 07:00, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Πατρίδας,
 Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ στις 10:30 θα ακολουθήσει δέηση και κατάθεση στεφάνων στον χώρο του μνημείου του Συλλόγου.












3 σχόλια:

  1. Οτι γίνεται για να επανέλθει η μνήμη μας, μόνο καλό ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. John Χωραφαΐδης, το καμάρι του Μουσικού Σχολείου Βεροίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα μεγαο ΜΠΡΑΒΟ σαυτους που δεν ξεχνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ