Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Βασίλισσα» κάθισε στο θρόνο της!

Match summary από τον Βασίλη Αλαμπορινό
Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, η Βέροια επιτέλους ανέβηκε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League, κλειδώνοντας τη συμμετοχή της στο επερχόμενο άκρως ενδιαφέρον πρωτάθλημα της Superleague 2. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να στεφθεί και πρωταθλήτρια, καθώς το στέμμα είναι ένα αξεσουάρ το οποίο αποτελεί απαραίτητο στοιχείο της ενδυματολογικής και πολιτιστικής ισχύος μια βασίλισσας. Μία τελευταία αγωνιστική απέμεινε, εκτός έδρας, όπου θα προσπαθήσει να επιβληθεί της μαχητικής Τρίγλιας και να ντύσει με φυλλα χρυσού το βαρύ στέμμα της. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως θα το καταφέρει.

Ας δούμε με λίγα λόγια τι έγινε στο δημοτικό στάδιο Βέροιας που είχε 2 ημίχρονα αντιδιαμετρικού θεάματος... Ένα 1ο ημίχρονο με ρυθμό, ωραίους συνδυασμούς και αρκετές φάσεις της γηπεδούχου, με 2 γκολ κι έναν φιλοξενούμενο Πιερικό που παρ'όλη την κακή αμυντική λειτουργία, να απειλεί σε 2-3 σοβαρές περιπτώσεις με αντεπίθεση τη Βέροια. Από την άλλη, παρακολουθήσαμε ένα 2ο μέρος με χαμηλό ρυθμό, ασκήσεις τακτικής επί χάρτου από τον 400άρη Παύλο Δερμιτζάκη με σκοπό τη διατήρηση του σκορ κι εναν Νίκο Θεοδοσιάδη που να ανακατεύει την τράπουλα και σεελάχιστες περιπτώσεις που κατάφερε να διασπάσει την κυριαρχία της Βέροιας, να βλέπει την ομάδα του να μειώνει απλά το σκορ ( εκτενέστερα στη Μάχη των Πάγκων).

Οι φάσεις του αγώνα μία προς μία...

Α' Ημίχρονο

- Στο 6', ο Πόζογλου κατά το επιθετικό transition μεταβίβασε τη μπάλα στο Λουκίνα, ο οποίος με την προσφιλή του συνήθεια και αργή λήψη απόφασης, καθυστέρησε, ήρθε σε σχετική ισορροπία η άμυνα του Πιερικού κι ετσι εστειλε τη μπάλα άουτ.

- Στο 7' όμως, η Βέροια έδειξε από νωρίς τα δοντια της. Εκτέλεση κόρνερ από τον Πόζογλου και με δυνατή κεφαλιά ο Γιάννης Πασάς, άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0!

- Στο 14' βρέθηκε έξω από την περιοχή του Πιερικού ο Πόζογλου, έγινε ωραίο τριγωνάκι μεταξύ αυτού του Λουκινα και του Πασά, ο οποίος έπιασε ωραίο δυνατο σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζήμα.

- Στο 15' στο χώρο του κέντρου εγινε λάθος από τους παίκτες της Βέροιας, , έφυγε κατά το transition ο Effa αλλά το χαμηλό πλασέ του αποκρούστηκε από τον Βελλίδη.

- Στο 16', κορνερ για τον Πιερικό, κατέβασε όμορφα ο Δεμηρτζόγλου στο ύψος της περιοχής, τελείωσε πανέμορφα τη φάση αλλά ο Βελλίδης με απόκρουση κλάσης ( υπερέκταση κορμού), διάβασε, έπεσε σωστά κι έδιωξε σε νέο κόρνερ.

- Στο 18', ο Πόζογλου έπειτα από ωραίο οδήγημσ, έδωσε κάθετη στον Λουκίνα ο οποίος έκανε την κίνηση, αλλά δόθηκε offside.

- Στο 22', υπάρχει υποψία πέναλτυ εις βάρος του Πιερικού που δεν δόθηκε, έπειτα από κόντρα μέσα στην περιοχή με επιτιθέμενο τον Καραγιάννη ( αναμένουμε τα στιγμιότυπα).

- Στο 24', καταπληκτικό επιθετικό τριγωνο μεσα στην αντίπαλη περιοχή από τους Πόζογλου - Λουκίνα και Πασά, το σουτ του τελευταίου κόντραρε και βρέθηκε στα πλάγια ο Καραγιάννης, ο οποίος με δυνατό χαμηλό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας άνετα το 2-0!

- Στο 31', άλλο ένα δυνατό ευθύβολο σουτ του Πασά εκτός περιοχής, αλλά απέκρουσε ο Τζήμας.

- Στο 31' και πάλι, περίεργη σεντρα του Μπλέτσα και έδιωξε με υπερέκταση ο τερματοφύλακας του Πιερικού.

- Στο 35', έπειτα από κλεψιμο της μπάλας στα 2/3 , ο Πιερικός εφυγε μπροστά με τον κινητικό Effa, ο οποίος στο 1 με 1 πέρασε με εξωτερική direct ντρίμπλα τον Μαραγκό, έκανε το 1-2 με τον Κουκοδήμο ο οποίος μεταβίβασε τη μπάλα στον Δεμηρτζόγλου αλλά το τελείωμά του δεν μετουσιώθηκε σε τέρμα, στέλνοντας τη μπάλα λίγο εκτός εστίας.

- Στο 36', ωραίο οδήγημσ των 25 μετρων περίπου στον άξονα από τον Πόζογλου, ο οποίος σούταρε από μακρινή απόσταση, αλλά το σουτ κατέληξε ψηλά άουτ.

- Στο 42' και πάλι ωραίο τρίγωνο με overlap στα δεξιά, με τον Μπουκουβάλα να σεντράρει και τον Λουκίνα να εκτελεί εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι, αλλά η μπάλα να φεύγει εξω.

- Στο 44', ωραίο 1-2 μεταξύ Πασά και Μπουκουβάλα, χώθηκε μεσα στην περιοχή για προβολή ο Καραγιάννης, αλλά εδιωξε ο Τζήμας.

Β' Ημίχρονο

- Στο 47' σουτ εκτός περιοχής από τον Δεμηρτζόγλου, αλλά απεκρουσε εύκολα με σταθερότητα ο Βελλίδης.

- Στο 52', σε φάση επιθετικού transition για τη Βέροια με direct βαθιά μεταβιβαση, βγήκε ο Τζήμας, έστριψε ο Πασάς για να προστατεύσει τη μπάλα και πλάσαρε από μακριά, αλλά χωρίς τύχη.

- Στο 56', σε ανύποπτη φάση σε νεκρό χρόνο, ο Ίτσιος ειδε τον Βελλίδη εκτός θέσης, πλάσαρε ψηλοκρεμαστά, αλλά με ανάποδο βηματισμό αντικρουσης, ο τερματοφύλακας της Βέροιας και πάλι με υπερέκταση, εδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

- Σε στατική επιθετική φάση για τον Πιερικό από κόρνερ, βγαίνει με γροθιές ο Βελλίδης, αλλά η μπάλα μεσα στην ανισορροπία, βρεθηκε στον Δεμηρτζόγλου, ο οποίος εγραψε το 2-1!

- Στο 77', ένα δυνατό σουτ από τον Simoni, πέρασε έξω.

- Στο 94', σέντρα για τον Πιερικό αλλά η κεφαλιά του Τουλίκα κατέληξε εκτός της εστίας του Βελλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ