Quantcast

http://picasion.com/

Ημέρα αποφάσεων για ωράριο κυκλοφορίας, μουσική στην εστίαση, γάμους και πανηγύρια

Ημέρα ανακοινώσεων η σημερινή καθώς στη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αναμένεται να τεθεί ένας νέος γύρος χαλάρωσης των μέτρων. Οι ειδικοί παρακολουθούν με ανησυχία την χαλάρωση των μέτρων που παρατηρείται σε διάφορες περιοχές της χώρας, με την διοργάνωση κορωνοπάρτι, ωστόσο εκτιμούν πως η χώρα έχει μπει σε μια τροχιά ύφεσης σε σχέση με την πορεία της πανδημίας. Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να τεθεί το χρονοδιάγραμμα για μια σειρά από θέματα, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, η μουσική στην εστίαση αλλά και το πλαίσιο στο οποίο θα γίνονται οι δεξιώσεις των γάμων και των βαπτίσεων.

Ειδικότερα, όλα δείχνουν ότι η κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες αναμένεται παραταθεί κατά μία ώρα, δηλαδή η απαγόρευση θα ξεκινάει από τις 01:30, αντί για τις 00.30 που ισχύει σήμερα. 

Επίσης, σχετικά με την άρση της απαγόρευσης μουσικής στην εστίαση, το πιθανότερο είναι να ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο αν και υπάρχουν εισηγήσεις για την άρση της απαγόρευσης να ισχύσει από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σχετικά με τους γάμους και τις βαπτίσεις, το πιθανότερο είναι να αποφασιστεί η αύξηση των καλεσμένων στις δεξιώσεις και ενδεχομένως και κάποιες άλλες οδηγίες που θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου.  γάμων και βαπτίσεων. Οι καλεσμένοι θα αυξηθούν από 100 που είναι μέχρι σήμερα σε 200 με 300, ενώ σταδιακά θα γίνουν ακόμα περισσότεροι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ωστόσο, ο αριθμός θα είναι πάντα συγκεκριμένος, ποτέ ανεξέλεγκτος.

Ένα ακόμα θέμα που πρόκειται να συζητηθεί είναι αυτό των πανηγυριών, με την ανησυχία για τοπικές εξάρσεις της πανδημία να είναι έκδηλη στις τάξεις των επιστημόνων τόσο λόγω του μεγάλου αριθμού των ανθρώπων που θα βρεθούν σε αυτά όσο και λόγω της άτακτης φύσης των συγκεκριμένων κοινωνικών εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ