Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αυξημένη ζήτηση, αλλά κρατήσεις… last minute σε Χαλκιδική και Πιερία

Με δειλά βήματα έχει αρχίσει να… ζεσταίνεται η τουριστική κίνηση στους δημοφιλείς προορισμούς της Χαλκιδικής και της Πιερίας, όπου το πρώτο κύμα τουριστών και επισκεπτών αναμένεται από Γερμανία και Βαλκανικές χώρες, αλλά και από Ισραήλ, παρότι ο πόλεμος έχει βάλει «φρένο» για περίπου είκοσι μέρες στην εισροή τουριστών σε πολλούς ελληνικούς προορισμούς, μεταξύ αυτών και η Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τομέα Τουρισμού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας για το φετινό καλοκαίρι, τόσο για Χαλκιδική και Πιερία που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των τουριστών κυρίως κατά τους μήνες Ιουλίου και Αυγούστου, όσο και για τη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφεται τουριστική κίνηση με βάση και τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία.

Όπως ανέφερε ο Τομεάρχης Τουρισμού της ΠΚΜ Αλέξανδρος Θάνος υπάρχουν καλά μηνύματα για το φετινό καλοκαίρι, αλλά όπως είπε από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση, αλλά οι κρατήσεις είναι όλες της τελευταίας στιγμής (last minute), καθώς όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα εμβολιαστικά προγράμματα των χωρών, από όπου ενδιαφέρονται να έρθουν οι τουρίστες.

Εκτίμησε ότι οι τουρίστες που θα επισκεφτούν περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας έως τις 15 Ιουλίου, είναι αυτοί που θα κρίνουν το αποτέλεσμα της φετινής σαιζόν, σημειώνοντας πως η εικόνα που θα αποκομίσουν θα συμβάλλει σε αυτό που είναι το ζητούμενο, δηλαδή την αύξηση των κρατήσεων το επόμενο διάστημα. «Παρά τις όποιες καλές ενδείξεις, πεποίθηση όλων μας που εργαζόμαστε για την επανάκαμψη του τουρισμού παραμένει το γεγονός ότι το στοίχημα θα κριθεί την τελευταία στιγμή» σχολίασε ό ίδιος.

Ανέφερε ακόμη για την Κεντρική Μακεδονία «ο στόχος είναι να κρατηθούν σε υψηλό επίπεδο οι υπηρεσίες σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα όμως «να επιτύχουμε ασφαλή και χωρίς εμπόρια διέλευση των επισκεπτών από τα χερσαία σύνορα». Σημείωσε παράλληλα ότι η πανδημία στην Ελλάδα μπαίνει σταδιακά σε ύφεση, ωστόσο η περιφέρεια με τις υπηρεσίες της και οι επιχειρηματίες του τουρισμού θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να απαιτήσουν την εφαρμογή όλων των απαιτούμενων πρωτόκολλων.

2 σχόλια:

  1. Ο (οδικός) τουρισμός της κεντρικής Μακεδονίας, θα έχει την ίδια επιτυχία με το καλοκαίρι του 2020 και λίγο χειρότερα.

    Όταν το κράτος των Αθηνών ομιλεί για τουριστικό προϊόν, εννοεί ΜΌΝΟ τα τσάρτερ που προσγειωνονται Κυκλάδες, Ρόδο, Κρήτη.

    Αν είχαν ανάστημα οι βουλευτές, περιφέρειαρχες, αντιπεριφερειαρχες, δήμαρχοι, των πόλεων της βόρειας Ελλάδος ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΧΑΝ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΟΙ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΊ ΑΠΌ ΌΠΟΥ ΜΠΑΊΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΔΙΚΆ ΣΤΗ ΧΏΡΑ ΜΑΣ.

    ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΧΑΝ ΤΗΝ ΜΌΝΙΜΗ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ, ΏΣΤΕ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ ΜΕ ΜΩΡΆ ΑΝΉΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΌ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗ ΧΏΡΑ ΜΑΣ.

    ΆΜΑ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΊΧΕ ΔΏΣΕΙ ΘΆΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΆ ΘΑΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΚΟΝΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΌ.

    ΆΧΡΗΣΤΟΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΆ.

    ΕΛΛΆΔΑ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΟ Η ΑΘΉΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πρόκειται να δουλέψει ο τουρισμός για τους μικρομεσαίους..... Αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα! Ο σωσον εαυτό σωθείτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ