Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επίσημο: Ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε το 67% του Λιμανιού Θεσσαλονίκης

Η Belterra Investments, που ανήκει στην οικογένεια Σαββίδη, απέκτησε το 100% της εταιρείας Melbery και έγινε ο μεγαλύτερος και ελέγχων μέτοχος της SEGT με άμεσο ποσοστό 66,67%. Έτσι, η εταιρεία Belterra απέκτησε έμμεσα ποσοστό 67% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΟΛΘ Α.Ε. και κατέστη υπόχρεη για την υποβολή Δημόσιας Πρότασης, καθώς υπερέβη το κρίσιμο όριο του ενός τρίτου (1/3) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου. 

Όπως ανακοίνωσε η "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.", σε ενημέρωση που έλαβε σήμερα από τον μέτοχό της SOUTH EUROPE GATEWAY THESSALONIKISEGT (SEGT), η εταιρεία Belterra Investments, με έδρα την Κύπρο, προχώρησε στην απόκτηση από την εταιρία Helanor του εναπομείναντος 70% των μετοχών της εταιρίας Melbery, με έδρα την Κύπρο, σε εκτέλεση του από 1/2/2021 Συμφωνητικού Αγοραπωλησίας Μετοχών (SPA) μεταξύ της Belterra και της Helanor.

Πριν το παραπάνω συμφωνητικό η Belterra κατείχε αμετάβλητα από την 23/3/2018, ημερομηνία της ιδιωτικοποίησης της ΟΛΘ Α.Ε., έως σήμερα, το 30% των μετοχών της Melbery, η οποία κατέχει αμετάβλητα από την 23/3/2018, το 66,67% της SEGT, η οποία κατέχει αμετάβλητα από την 23/3/2018, το 67% των μετοχών της εισηγμένης ΟΛΘ Α.Ε.

Στην SEGT συμμετέχει επίσης με το εναπομείναν 33,33%, αμετάβλητα από την 23/3/2018 έως σήμερα, η Terminal Link Grèce SAS, η οποία ανήκει κατά 100% στην Terminal Link SAS.

1 σχόλιο:

  1. Π Α Ο Κάρα όλε. Άντε και το υπόλοιπο 33,33% με το καλό, και αν όχι να κόψουμε την Ελλάδα στα δύο γιατί δεν έδωσε πέναλτι με τον Παναιτωλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ