Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την μετεγκατάσταση Ποντίων στην Πατρίδα

Με κατάθεση στεφάνων και λιτή εκδήλωση στον χώρο του Μνημείου της Γενοκτονίας στον Σύλλογο «Ευστάθιος Χωραφάς»
Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 6 Ιουνίου 2021 οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» για τα 100 χρόνια από την μετεγκατάσταση των ποντίων προγόνων μας, από τις Αλησμόνητες Πατρίδες στην Κοινότητα της Πατρίδας. Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Πατρίδας, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και μια λιτή εκδήλωση στο χώρο του Μνημείου της Γενοκτονίας στον Σύλλογο.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων,
 ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Φρόσω Καρασαρλίδου, ο αντιπεριφερειάρης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοι Αλεξάνδρος Τσαχουρίδης, Συρμούλα Τζήμα, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, εκπρόσωπος της Ι' Μεραρχίας Πεζικού, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πατρίδας Γιάννης Σιδηρόπουλος, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο επίτιμος πρόεδρος Π.Ο.Ε., ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας Απόστολος Μούρτης, ο πρόεδρος του Α.Σ. Πατρίδας, ο Πρόεδρος του ΣΠοΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας Κατσίδης Ευστάθιος, ο Καθηγητής Φωτιάδης Κωνσταντίνος, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Δημήτρης Πυρινός, η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, η εκπρόσωπος της ΚΕΠΑ Νανά Καραγιαννίδου, δημοτικοί σύμβουλοι Βέροιας, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, Νάουσας, Ειρηνούπουλης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί» και ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας. 


Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου 
«Ευστάθιος Χωραφάς» Γιώργος Λαβασίδης, ο τέως πρόεδρος Αντώνης Καγκελίδης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πατρίδας και ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.


Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ένα σύντομο χορευτικό από τα μέλη του «Ευστάθιου Χωραφά», ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:



































































12 σχόλια:

  1. Τελικά φέτος θα έρθει η Πάολα στις εκδηλώσεις της Πατρίδας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τιμή και δόξα σε όλους τους Πόντιους της Γης!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα από την κιτρινόμαυρη Πατρίδα
    άντε ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΤΕ , ΠΟΝΤΙΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και όχι μόνο οι Πόντιοι αλλά και οι Άρχοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι βουλευτές της ΝΔ γιατί χειροκροτούν; Είναι συνένοχοι στο ξεπούλημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, αφού δεν αντέδρασαν στη δήλωση του Κούλη, ότι η συμφωνία είναι καλή και θα την τηρήσουν στο ακέραιο. Αλλά ποιος έχει τα κότσια να αντιδράσει; είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Ακόμη ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι τη στιγμή που οι ΠΟΝΤΙΟΙ σταμάτησαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων και τραγούδησαν τον ύμνο της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Γιατί χειροκροτούν λοιπόν οι υποκριτές; Καγκελίδη έπρεπε να τους στείλεις από κει που ήρθαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόλυτο δίκιο έχεις, και μετά την προδοσία στα βόρεια έρχεται και η προδοσία την Ανατολής. Εκεί να δείτε τι θα γίνει αυτό που έγινε με τα Σκόπια δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα γίνει με την Τουρκία.

      Διαγραφή
  8. Πόντος…Πατρίδα μ’ έμορφη, καμιάν κι ανασπάλω σε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά τα κιτς μόνο πόντιοι τα σκέφτονται να αρχίσει τώρα κάθε χωριό να γιορτάζει την εγκατάσταση του στον τόπο που πήγε. Τι άλλο θα σκεφτούν. Μήπως θα γιορταστεί και η πρώτη φορά που απλώσανε τραχανά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην δίνετε σημασία στα κακόβουλα σχόλια από αυτούς που μας ζηλεύουν αδέρφια μου ποντιοι.οταν μας ζηλεύουν και μας φθονουν,φαίνεται το μεγαλείο μας.Ολοι εμείς της τρίτης,Τετάρτης και πέμπτης γενιας ποντιοι έχουμε να τους πούμε "ΑΔΑ ΕΙΜΕΣ" ότι και να λένε εμείς δεν πτοουμεθα.αλωστε φανταζόμαστε ποιοι τα γραφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ