Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με δημιουργία Ναουσαίας σχεδιάστριας η εμφάνιση της Γιάννας Αγγελοπούλου

Η δημιουργός του «Evzon Military jacket» by «Nevro Blazer», Ελεάννα Ταμπούρη μιλάει στο veriotis.gr

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής 9 Μαΐου την Νάουσα, προκειμένου να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις για την 199η επέτειο του Ολοκαυτώματος. Η κ. Αγγελοπούλου, για μια ακόμη φορά επέλεξε για τη δημόσια εμφάνισή της ένα look απόλυτα εναρμονισμένο στο επετειακό κλίμα της ημέρας. Εξάλλου είναι κάτι που συνηθίζει το τελευταίο διάστημα, επιλέγοντας σύγχρονα σχεδιαστικά κομμάτια εμπνευσμένα από την παράδοση του κάθε τόπου που επισκέπτεται, ακόμα και αυθεντικά κομμάτια από παραδοσιακές φορεσιές.



Αυτή τη φορά, για την δημόσια εμφάνισή της στη Νάουσα, επέλεξε να φορέσει ένα σακάκι εμπνευσμένο από τον μπλε Ντουλαμά, την στολή του Μακεδονικού Αγώνα και χειμερινή στολή που φορούν οι Εύζωνες, μια δημιουργία της Ναουσαίας σχεδιάστριας και ξενοδόχου της πόλης, Ελεάννας Ταμπούρη.


Το «Evzon Military jacket» ανήκει στην συλλεκτική capsule συλλογή «Thourios» του brand «Nevro Blazer», 
που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, για να τιμήσει τον αγώνα των Ελλήνων και δανείστηκε το όνομά της από το ποίημα που έγραψε ο Ρήγας Φεραίος το 1797, με το οποίο προέτρεπε τους Έλληνες να σπάσουν τις αλυσίδες και να αποτινάξουν τον Τουρκικό ζυγό. Η συλλογή αποτελείται από 5 χειροποίητα κομμάτια που υμνούν τόσο την παράδοση όσο και την απρόσκοπτη εξέλιξη και τη σύγχρονη δημιουργία. 


Το Nevro military jacket είναι διακοσμημένο με 40 χρυσά μεταλλικά κουμπιά, κόκκινο ρέλι και κόκκινη φόδρα. Το total black look, όπως παρουσιάζεται στην συλλογή, συμπληρώνει η μαύρη «Fustanella», μια φούστα αποτελούμενη από 400 λωρίδες υφάσματος, 400 πιέτες, ραμμένες μαζί, συμβολίζοντας τα χρόνια της Τουρκοκρατίας στην Ελλάδα. Η κ. Αγγελοπούλου ωστόσο, επέλεξε να συνδυάσει το «Evzon Military jacket» με μια φαρδιά μαύρη παντελόνα και μαύρες γόβες.


Σε επικοινωνία του
veriotis.gr με την Creative Director και Head Designer του brand «Nevro Blazer» Ελεάννα Ταμπούρη, μας ενημέρωσε πως η επιλογή της κ. Αγγελοπούλου για την εμφάνισή της στη Νάουσα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για την ίδια και τους συνεργάτες της. Όπως φάνηκε, το εν λόγω κομμάτι τράβηξε την προσοχή της προέδρου μέσω κάποιου press release του brand και η απόκτησή του για την συγκεκριμένη εμφάνιση ήταν μια προσωπική της επιλογή. 


Σχετικά με την 
capsule συλλογή «Thourios» που είναι αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση, η κ. Ταμπούρη εξηγεί πως σκοπός ήταν ο συνδυασμός του παρόντος με το παρελθόν και η δημιουργία ρούχων που ενώνουν τη σύγχρονη μόδα με την παράδοση. Για το «Evzon Military jacket» συγκεκριμένα, η κ. Ταμπούρη μας εξήγησε πως αποδομήθηκε η στολή του Εύζωνα, που ήταν εμπνευσμένη από την στολή του Μακεδονικού Αγώνα και έτσι δημιουργήθηκε το εν λόγω σακάκι που τράβηξε την προσοχή της Γιάννας Αγγελοπούλου. 


Κατά την επίσκεψη της κ. Αγγελοπούλου στο Δημαρχείο της Νάουσας, τής προσφέρθηκαν κάποια δώρα, όπως μια πόρπη από παραδοσιακή φορεσιά της Νάουσας, ένας Πρόσωπος Γενίτσαρου, ένα καλάθι με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, βιβλία και λευκώματα για την ιστορία της Νάουσας κ.α. Επίσης, ο Δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας προσέφερε στην πρόεδρο ως αναμνηστικό δώρο, ένα κομμάτι από την capsule συλλογή «Thourios» του Nevro Blazer, το μακρύ γιλέκο «Πισλί», το οποίο και παρέδωσε η ίδια η σχεδιάστρια, προκειμένου να της εξηγήσει την πηγή έμπνευσης πίσω από το ρούχο.


«Πρόκειται για το γιλέκο που από την παραδοσιακή στολή των Γενίτσαρων, από το οποίο εμπνευστήκαμε και κάναμε μια παραλλαγή, λίγο πιο καθημερινό και μακρύ, 
με χαμηλό γιακά, δυναμικούς ώμους, κέντημα στη μέση και ελεύθερα μανίκια που κρέμονται πίσω στην πλάτη. Το Nevro γιλέκο "Πισλί" υπάρχει σε λευκό και μαύρο. Το συγκεκριμένο κομμάτι άρεσε πολύ την κ. Αγγελοπούλου, καθώς όπως δήλωσε, της αρέσει να παντρεύει την παράδοση με το σύγχρονο, κάτι που και εμείς οι ίδιοι οραματιζόμαστε. Να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας. Πάντα θέλω να δίνω στα κομμάτια που σχεδιάζω κάποια στοιχεία, είτε από την Νάουσα είτε από την Ελλάδα γενικότερα», σημείωσε η κ. Ταμπούρη.

(Η συλλογή «Thourios» καθώς και όλη τη συλλογή της «Nevro Blazer» είναι διαθέσιμη στη σελίδα nevroblazer.com).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ