Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρουσιάστηκε η νέα εφαρμογή ενοικίασης ποδηλάτων στη Βέροια

Κατεβάστε την μέχρι 30/6 και θα έχετε 10 ώρες χρήσης ποδηλάτου δωρεάν!
Η επίσημη παρουσίαση της νέας ψηφιακής εφαρμογής (app) «Veria Bikes» που αφορά στο σύστημα ενοικίασης των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Βέροιας, έγινε το πρωί της Πέμπτης 27 Μαΐου. Για την παρουσίαση επιλέχθηκε ο σταθμός ποδηλάτων στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Αλεξάνδρου Τσαχουρίδη, του Αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας Καλλίστρατου Γρηγοριάδη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρίας «Brainbox», Γιώργου Βουλγαρούδη.


Η νέα ψηφιακή εφαρμογή «Veria Bikes» εμπλουτίζει στην ουσία τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων. Όπως ανέφερε ο κ. Βουλγαρούδης, μέχρι σήμερα για να έχει κάποιος πρόσβαση στα ποδήλατα έπρεπε να έχει προμηθευτεί μια ηλεκτρονική κάρτα από τον δήμο, που περιείχε ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο καταναλωνόταν σε χρόνο χρήσης του ποδηλάτου. Άρα προϋπόθεση για να χρησιμοποιήσει κάποιος το σύστημα ήταν να επισκεφθεί τα γραφεία του δήμου για να προμηθευτεί την κάρτα. 

Πλέον, με το νέο app, η πρόσβαση είναι πολύ πιο εύκολη, καθώς ο δήμος Βέροιας δίνει την πρόσβαση σε όλους τους κατόχους smart κινητών τηλεφώνων και μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, ο πολίτης θα μπορεί να έχει πρόσβαση χωρίς να χρειάζεται να προμηθευτεί κάρτα. Κάτι που θα εξυπηρετήσει όχι μόνο τους τακτικούς χρήστες αλλά και τους περιστασιακούς, τουρίστες και επισκέπτες της Βέροιας, που θα βρεθούν στην πόλη ακόμα και για λίγες ώρες.


Μπαίνοντας στην εφαρμογή μέσω κινητού, η οποία είναι διαθέσιμη για android και ios, ο χρήστης κάνει μόνο μια φορά εγγραφή στο σύστημα, δηλώνοντας τα στοιχεία του και τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας.

«Αντί να έχεις στο χέρι του την ηλεκτρονική κάρτα που θα είχες προμηθευτεί από τον δήμο, πλέον, ανοίγεις την εφαρμογή στο κινητό (αφού έχεις κάνει εγγραφή), πατάς ενοικίαση, σου ανοίγει την κάμερα για να σκανάρεις τον QR κωδικό που βρίσκεται επάνω στην κλειδαριά του ποδηλάτου που θέλεις να νοικιάσεις και η κλειδαριά ανοίγει. Με το άνοιγμα της εφαρμογής ανοίγει και ο χάρτης με τους σταθμούς ποδηλάτων που υπάρχουν στη Βέροια, καθώς και τα διαθέσιμα ποδήλατα στον κάθε ένα. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν τα ποδήλατα σε όλη την Ευρώπη και τώρα πια και στον δήμο Βέροιας», εξήγησε ο κ. Βουλγαρούδης.


«Πλέον οι πολίτες θα μπορούν πολύ εύκολα να κάνουν χρήση του συστήματος μέσω της εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο. Μια εφαρμογή αντίστοιχη αυτών που χρησιμοποιούνται σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο και ένας πολύ σύγχρονος τρόπος ενοικίασης ποδηλάτων. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε και εμείς να κάνουμε τους πολίτες να αγαπήσουν το ποδήλατο. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσουμε μια πόλη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον. Καλούμε τους πολίτες να κατεβάσουν την εφαρμογή», ανέφερε ο κ. Γρηγοριάδης, ενημερώνοντας παράλληλα για τους 4 σταθμούς όπου βρίσκονται συνολικά 28 ποδήλατα (Πάρκο Αγίων Αναργύρων, Πλατεία Εληάς, Πλατεία Ωρολογίου και Πλατεία Κόρακα), καθώς και την προσφορά του δήμου Βέροιας σε όσους κατεβάσουν την εφαρμογή μέχρι 30 Ιουνίου
, ενώ όπως ενημέρωσε, τον Σεπτέμβριο ο δήμος Βέροιας θα καταθέσει πρόταση για προμήθεια και ηλεκτρικών ποδηλάτων, κάτι ιδιαίτερα χρηστικό για τις ανηφόρες της Βέροιας και την εξυπηρέτηση πολιτών εκτός κέντρου.


Μια νέα εφαρμογή που θα ωθήσει τους πολίτες στην χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων, καθώς, όπως εξήγησε ο κ. Τσαχουρίδης, μέχρι σήμερα η ανταπόκριση δεν ήταν πολύ μεγάλη, αλλά πλέον με τον νέο και πιο εύκολο τρόπο ενοικίασης, τα ποδήλατα θα γίνουν πιο χρηστικά. «Να μπει στην ζωή μας το ποδήλατο. Αν χρησιμοποιούνται τα 28 αυτά ποδήλατα, θα έρθουν και περισσότερα και μετά
 σιγά σιγά όπου μπορούμε υπάρχουν σκέψεις να δημιουργηθούν και ποδηλατόδρομοι σε μικρά σημεία της Βέροιας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Σχετικά με τους ποδηλατοδρόμους, ο κ. Βουλγαρούδης αναφέρθηκε στην λανθασμένη πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρχουν ποδηλατόρδρομοι για να φέρεις ποδήλατα. Συνήθως όμως βγάζεις τα ποδήλατα και μόλις δεις τη χρήση τους δημιουργείς υποδομές. Σε άδειο ποδηλατόδρομο κάνεις άλλα πράγματα, βάζεις κάδους, παρκάρεις αυτοκίνητα κτλ. Ο ποδηλατόδρομος πρέπει να είναι γεμάτος», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Brainbox», ενώ ο αντιδήμαρχος Καλίστρατος Γρηγοριάδης συμπλήρωσε πως στις περισσότερες πόλεις οι ποδηλατόδρομοι δεν χαράσσονται σε όλη την πόλη αλλά σε κάποια κομμάτια της, καθώς υπάρχει στην κουλτούρα των οδηγών να προσέχουν τον ποδηλάτη, κάτι που πρέπει να αναπτύξουμε και εδώ.


Δωρεάν 10 ώρες για όσους κατεβάσουν την εφαρμογή έως 30/6

Όσοι συμπολίτες μας κατεβάσουν την εφαρμογή μέχρι και 30 Ιουνίου, θα τους δοθεί 10 ώρες χρόνος χρήσης ποδηλάτου δωρεάν. Αρκεί με την εγγραφή να βάλουν στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι minimum 2€ προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή. Στη συνέχεια θα προστεθούν οι 10 ώρες δωρεάν χρήσης.

Μπορείτε να «κατεβάσετε» την εφαρμογή στις παρακάτω διευθύνσεις για Android και iOS συσκευές:

Android: https://bit.ly/3oPSZ61
iOS: https://apple.co/3yI9HZp

Δείτε φωτογραφίες:











9 σχόλια:

  1. Όλα για το θεαθήναι. Οι ποδήλατοδρομοι που είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα φτιάχνεις ποδήλατολωρίδες και μετά app και ποδήλατα να νοικιάζεις.
    Ιδιατερα σε μια πόλη όπως η Βέροια με ιδιατερη ρυμοτομια και σε πλαγια λόφου.
    Δεν είμαστε Καρδίτσα,Λάρισα η Κατερίνη.
    Ούτε Θεσσαλονικη, που είχε την τόλμη στη νέα Εγνατία να θυσιάσει λωρίδα για ποδήλατα και στις δύο κατευθύνσεις.

    Θα πάω να ανοίξω επιχείρηση ενοικιάσεων snowmobile στο Σελι.
    Έχει προοπτικές.

    Τι, όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοι οι "ηθοποιοί"τι επαγγελονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άμα θέλετε να σας πατήσει κανένα αμάξι ρισκάρετε το.στην Ελλάδα βρίσκεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχα!!!
    Δημοτικοί σύμβουλοι σε ποδήλατο εταιρείας αυστηρά κερδοσκοπικού χαρακτήρα!
    Δίχως καμιά φροντίδα για τους ποδηλάτες! Δίχως κράνη οι ίδιοι!
    Αστειότητες!
    Το ενδιαφέρον τους το καταδεικνύει ξεκάθαρα η απόλυτη αδιαφορία για καλαίσθητους χώρους στάθμευσης, για σχετικές σημάνσεις, για...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλυτερα να μας πουν ποσα ακριβως χρηματα ξοδευτηκαν για ολη αυτη την ιστορια και ποσα χρειαζονται ανα ετος για τη συντηρηση τους. Χρησιμο θα ηταν και να μας δωσουν στατιστικα χρησης τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είδατε εσείς κανένα πολίτη να κυκλοφορεί με αυτά τα ποδήλατα ;
    Ούτε θα δείτε.
    Απλά τα κονόμησε ο επιχειρηματίας, που μας κάνει και τον έξυπνο, λέγοντας (Συνήθως όμως βγάζεις τα ποδήλατα και μόλις δεις τη χρήση τους δημιουργείς υποδομές...), αφασία ο κύριος. Δηλ. κάντε ποδήλατο μαζί με τα αυτοκίνητα και αφού σκοτωθούν κάποιοι ποδηλάτες μετά κάνουμε και τον ποδηλατοδρόμο. Με το ίδιο σκεπτικό πάρτε αυτοκίνητα και μετά κάνουμε και τους δρόμους, ή αρρωστήστε πρώτα και μετά κάνουμε Νοσοκομεία. Με το ίδιο σκεπτικό του ας χρησιμοποιήσουμε πρώτα τα ποδήλατα και αν πετύχει το εγχείρημα τότε να σε πληρώσουμε. Τι λες δεν είναι δίκαιο σύμφωνα με τη παράλογη λογική σου; Αλλά αυτά έχει η κονόμα (με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω). Άσε μας ρε φίλε, πάρε τα χρήματά σου και μη μας πουλάς εξυπνάδες, έχουμε και εμείς έξυπνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΝΗΣΑΤΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΣΑΠΙΣΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ