Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα - O Φίλιππος στον τελικό του Λιγκ-Καπ

Νίκησε στα ημιτελικά τον ΠΑΟΚ με 3-1 σετ
Το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Επική πρόκριση για το Φίλιππο Βέροιας που με 3-1 σετ σφράγισε την ιστορική του συμμετοχή στον τελικό του final-4 Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» και περιμένει πλέον στο αυριανό μεγάλο ραντεβού του τίτλου έναν εκ των Ολυμπιακού-Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ. Στην πιο σπουδαία επιτυχία της ιστορίας του έφτασε ο Φίλιππος Βέροιας που επικράτησε με 3-1 σετ του ΠΑΟΚ και έκλεισε θέση για τον τελικό του Λιγκ Καπ.

Η ομάδα της Ημαθίας είχε εξαιρετική απόδοση στο κομμάτι της υποδοχής και σόκαρε τον ΠΑΟΚ που ολοκληρώνει τη σεζόν του στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος της Volley League και εκτός τελικού, που ήταν ένας μεγάλος στόχος. Για την ομάδα του Σωκράτη Τζιουμάκα είχε τρομερή απόδοση η τριπλέτα των Γιώργου Τζιουμάκα, Εντουάρντο και Μαυροβουνιώτη. Σε συνδυασμό με το τρομερό μοίρασμα του παιχνιδιού από τον Προύσαλη, ο Φίλιππος θα διεκδικήσει το τρόπαιο στον μεγάλο τελικό το βράδυ της Κυριακής.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, φάνηκε να μην έχει αποθέματα ενέργειας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανέβασε την απόδοσή της μετά το 2-0 του Φίλιππου και όπως φάνηκε και από την εξέλιξη του ματς ήταν πια αργά.

Με όπλο το καλό του σερβίς ο Φίλιππος προηγήθηκε με 7-4 με μπλοκ του Φέρελ με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει σε 9-9 με άσο του Τακουρίδη.

Η ομάδα της Βέροιας ήταν εντυπωσιακή και με σερί πόντους του Προύσαλη προηγήθηκε με 17-14 με τους Θεσσαλονικείς να μειώνουν στον πόντο (18-17) μετά από λάθος επίθεση του Εντουάρντο. Ο Άγκανιτς με δική του λάθος έμπνευση έδωσε πάλι την ευκαιρία στην ομάδα του Σωκράτη Τζιουμάκα να προσπεράσει με τρεις πόντους. Ο ΠΑΟΚ μείωσε ξανά στον πόντο αλλά με τον Φέρελ ο Φίλιππος έφτασε στο 22-19 και κατέκτησε το πρώτο σετ με 25-19 με μπλοκ του Φέρελ.

Ο Φίλιππος προηγήθηκε με 8-5 στο δεύτερο σετ με τον Φέρελ. Ο ΠΑΟΚ μείωσε ξανά στον πόντο με άσο του Σωτηρίου αλλά οι παίκτες του Σωκράτη Τζιουμάκα με τον Μαυροβουνιώτη προηγήθηκαν ξανά με 14-10 με τον Φιλιππό να διατηρεί το προβάδισμα που είχε.

Με μπλοκ του Κανέλλου ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 17-16 ενώ με πέρασμα του Τερζή η ομάδα της Θεσσαλονίκης ισοφάρισε σε 20-20 στην τελική ευθεία του σετ. Με επίθεση του Εντουάρντο ο Φίλιππος έφτασε στο 22-20 και κατέκτησε και το δεύτερο σετ με 25-23 με μπλοκ άουτ του Τζιουμάκα.

Με μπλοκ του Γάτση και επίθεση του Τζιουμάκα ο Φίλιππος έφτασε στο 4-2 στο τρίτο σετ με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει αμέσως με τον Άγκανιτς. Με επίθεση του Σωτηρίου και του Ντεν Ντρις ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 5-8 με τον Σωκράτη Τζιουμάκα να καλεί τάιμ άουτ.


Οι παίκτες του Φίλιππου συνέχισαν τα λάθη επιτρέποντας στον ΠΑΟΚ να ξεφύγει με 5-10 με πρώτο χρόνο του Τακουρίδη. Με μπλοκ του Φέρελ ο Φίλιππος Βέροιας μείωσε στους δύο πόντους (9-11) με το δικέφαλο να χτίζει ξανά διαφορά με τον Ντεν Ντρις.

Η ομάδα της Ημαθίας μείωσε σε 13-14 με μπλοκ του Γάτση και ισοφάρισε σε 15-15 μετά από χαμένη επίθεση του Ντεν Ντρις. Η ομάδα του Ματιάσεβιτς προσπέρασε ξανά με δύο πόντους με επιθέσεις από Άγκανιτς, Σωτηρίου και έφτασε στο 19-23 με πρώτο χρόνο του Άγκανιτς.

Ο Φίλιππος μείωσε ξανά στον πόντο με άουτ επίθεση του Ντεν Ντρις και μπλοκ του Γιώργου Τζιουμάκα αναγκάζοντας τον προπονητή του ΠΑΟΚ να καλέσει τάιμ άουτ. Μετά τη διακοπή ο Εντουάρντο ισοφάρισε σε 23-23 αλλά το δικό του λάθος σερβίς έφερε τον ΠΑΟΚ στο σετ μπολ με τον Κουμεντάκη να δίνει το σετ στον ΠΑΟΚ με άσο.

Με άσο του Τακουρίδη ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 7-10 στο τέταρτο σετ. Ο Φίλιππος όμως δεν κατέθεσε τα όπλα και με δύο σερί πόντους του Μαυροβουνιώτη (ένα μπλοκ) προηγήθηκε με 14-12 με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει 15-15 με τον Τακουρίδη.

Με άσο του Μαυροβουνιώτη ο Φίλιππος έφτασε στο +2 για το 17-15 ενώ με επίθεση του ίδιου παίκτη προηγήθηκε με 19-16. Με λάθος του Εντουάρντο ο ΠΑΟΚ μείωσε στον πόντο και με επίθεση του Ντεν Ντρις η ομάδα της Θεσσαλονίκης ισοφάρισε σε 22-22 σε κρίσιμο σημείο. Ο Βέλγος ήταν ασταμάτητος δίνοντας προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Με άσο του Τζιουμάκα ο Φίλιππος έφτασε στο ματς μπολ για το 24-23 σε μία φάση όπου ο ίδιος ο διαιτητής ζήτησε εξέταση της φάσης από το βίντεο αφού οι επόπτες στην αρχή έδειξαν άουτ. Ο Φέρελ με μπλοκ (φάση που ελέγχθηκε επίσης) έδωσε τη νίκη στον Φίλιππο με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο να ξεσπά σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Τα σετ 3-1 (25-19, 25-23, 23-25, 25-23)

7 σχόλια:

  1. Είδα μερικούς στο ΕΑΚ να τραγουδούν για τον παοκ ελπίζω να μετακινήθηκαν από νομό σε νομό κρυφά,αν όχι τότε είναι "γενίτσαροι"και ιβανοτσατσακια η ντροπή της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2 αμάξια ήταν από Θεσσαλονίκη ήρθαν λίγο πριν το ματς. Είχε βεροιωτες παοκτσηδες στο ΕΑΚ που πανηγύριζαν για τον Φίλιππο.

      Διαγραφή
  2. Μπράβο παλικάρια πάμε για το θαύμα σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σε όλους, πολύ μεγάλος συνωστισμός στις κερκίδες καμία τήρηση των μέτρων από ότι φαίνεται. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε αύξηση των κρουσμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ