Quantcast

http://picasion.com/

Το Δημοτικό Σχολείο Τριποτάμου-Ράχης στο 10ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Για το σχολικό έτος 2020-2021, το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (digifest) διεξήχθη πλήρως διαδικτυακά με 14 κόμβους συμμετοχής σε όλη την Ελλάδα: Αττική, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο και Πελοπόννησο, το διάστημα 13 έως και 18 Απριλίου 2021. Το Φεστιβάλ το οποίο δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, δίνει βήμα σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας βαθμίδας εκπαίδευσης να παρουσιάσουν έργα ψηφιακής δημιουργίας που έχουν ολοκληρωθεί στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής, Σχολικών Δραστηριοτήτων, Ερευνητικών Εργασιών και Διαθεματικών/Διεπιστημονικών Σχεδίων Συνεργασίας.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 από τον ΠΕΚΤΠΕ (Πόλοι Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ) Κοζάνης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, υπό την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
Ανάμεσα στους “φιλοξενούμενους” του κόμβου Κοζάνης ήταν και το Δημοτικό Σχολείο Τριποτάμου-Ράχης, με υπεύθυνους καθοδηγητές τη Χριστίνα Δημητριάδου, εκπαιδευτικό Γερμανικής Φιλολογίας, και τον Λεωνίδα Τσιαμήτρο, εκπαιδευτικό Πληροφορικής. 

Η φετινή σχολική χρονιά είχε βρει τους μαθητές της Β’ τάξης να ασχολούνται στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης με έναν διαφορετικό τομέα της Αισθητικής Αγωγής: Μέσω του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Κινηματογραφικός Γραμματισμός στην Εκπαίδευση», που υλοποιήθηκε από τη Χριστίνα Δημητριάδου, επιχειρήθηκε η μύησή τους στον οπτικοακουστικό γραμματισμό, που συνίσταται στην απόκτηση δεξιοτήτων κριτικής θέασης οπτικοακουστικών προϊόντων, όπως και δεξιοτήτων δημιουργίας οπτικοακουστικών έργων.

Οι μαθητές παρακολούθησαν στην τάξη μια ασπρόμαυρη βωβή ταινία μικρού μήκους. Ο τίτλος της ήταν “Mr Moon”. Η ταινία χρονολογείται το 1901, μια εποχή στην οποία ο κινηματογράφος έκανε τα πρώτα του βήματα στον κόσμο. Στη συνέχεια, δημιούργησαν με τη χρήση ενός διαδικτυακού εργαλείου τη δική τους ταινία με τίτλο «Mr Moon 2021», ενώ, αντιπαραθέτοντας τις δύο ταινίες, κατανόησαν το βαθμό εξέλιξης του κινηματογράφου από τις απαρχές του έως σήμερα.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Τριποτάμου-Ράχης, κυρία Μαρία Παρίση, για τη συνεχή και αμέριστη υποστήριξή της σε όλα τα στάδια εργασίας και ειδικότερα υπό τις δύσκολες συνθήκες του lockdown λόγω της πανδημίας του covid-19.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ ακόμη για τη συνεργασία, τη συμμετοχή, τη θετική στάση και την ένθερμη υποστήριξη τους γονείς των μαθητών. Η επιτυχημένη συμμετοχή του σχολείου στο φεστιβάλ οφείλεται τόσο στα παιδιά τους, όσο και στους ίδιους και τη βοήθεια που παρείχαν όποτε αυτό ήταν αναγκαίο.

Τι μπορεί να προσέφερε η συμμετοχή στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας; Σίγουρα την εμπειρία για τους μαθητές της Β’ τάξης, από τους νεότερους συμμετέχοντες ηλικιακά, να συνδεθούν ταυτόχρονα με πολλά σχολεία της Ελλάδας, να παρακολουθήσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς να παρουσιάζουν τις εργασίες τους και να τολμήσουν το πρώτο βήμα τους στον ψηφιακό κόσμο στον οποίο θα ζήσουν ως ενήλικοι πολίτες του μέλλοντος.

● το βίντεο/animation «Mr Moon 2021» στο youtube

● Το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας του κόμβου Κοζάνης (Πρωτοβάθμια Βαθμίδα) στο youtube (01:22:26)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ