Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με δεύτερο self test σήμερα στα Λύκεια - Πόσα τα θετικά στην Ημαθία

Με τη βεβαίωση του δεύτερου αρνητικού self test προσήλθαν το πρωί στα Λύκεια της Ημαθίας μαθητές και εκπαιδευτικοί, όπως θα γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. Το δεύτερο δωρεάν αυτοδιαγνωστικό τεστ παρέλαβαν χθες από τα φαρμακεία, το οποίο και διενήργησαν χθες ή σήμερα νωρίς το πρωί. Τα φαρμακεία διέθεσαν δύο δωρεάν τεστ σε κάθε δικαιούχο, ένα για την Πέμπτη 15/4 και ένα για τη Δευτέρα 19/4. Την επόμενη εβδομάδα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και προσωπικό των Λυκείων, με την προσκόμιση του ΑΜΚΑ τους, θα παραλάβουν και το τέταρτο τεστ για την Πέμπτη, 22/4.

Σε επικοινωνία του veriotis.gr με τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Θανάση Παπαδόπουλο, μας ενημέρωσε πως μέσω της διαδικασίας των self tests, στην Ημαθία, χθες εντοπίστηκε ένα θετικό σε μαθητή του ΕΠΑΛ Βέροιας, ενώ σήμερα εντοπίστηκαν δύο ακόμα θετικά σε μαθητές, ένα σε Λύκειο της Βέροιας και ένα σε Λύκειο της Νάουσας. 

Σχετικά με τα 3 θετικά που δηλώθηκαν την Δευτέρα 12/4, τα άτομα επανεξετάστηκαν, επιβεβαιώνοντας την θετικότητα του τεστ, ωστόσο αυτά τα θετικά δείγματα δεν επηρεάζουν την λειτουργία των τμημάτων των Λυκείων. Σε αντίθεση με τα 3 νέα θετικά κρούσματα, που την Δευτέρα και την Τρίτη ήρθαν σε επαφή με τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, οπότε και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, για αναστολή των τμημάτων στα οποία βρέθηκαν τα θετικά τεστ.

Ομαλά κύλησε και σήμερα η προσέλευση στα Λύκεια της Ημαθίας - Ελάχιστες οι αντιδράσεις

Με αφορμή τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, από γονείς και μαθητές αρνητές των self test, με καταλήψεις και μηνύσεις, ο κ. Παπαδόπουλος μας ενημέρωσε πως στη συντριπτική πλειοψηφία όλα κύλησαν ομαλά στα Λύκεια της Ημαθίας, με εξαίρεση ελαχίστων περιπτώσεων (6 ή 7 περιπτώσεις) όπου κάποιοι αρνήθηκαν να υποβληθούν σε τεστ. Κάποιοι εξ αυτών τελικά υποβλήθηκαν και προσήλθαν στις τάξεις ενώ κάποιοι προτίμησαν να απέχουν από τα μαθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ