Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αλλαγές στη χρήση γης ευθύνονται για την εκδήλωση και μετάδοση των νέων ασθενειών

Οι συνεχόμενοι παγετοί και το χαλάζι είναι γεγονός, ότι προκάλεσαν ολοσχερείς ζημιές στις καλλιέργειες του Νομού και η τοπική οικονομία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Μετά τους δυο προηγούμενους παγετούς, έχει ήδη τεθεί από την πλευρά των παραγωγών, το διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο πρέπει να διευρυνθεί και να συμπεριλάβει τις ζημιές που προκλήθηκαν από το χαλάζι. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών και ελέγχουμε την υλοποίηση τους. Επιπλέον ζητάμε να γίνει διαγραφή χρεών προς το δημόσιο και τράπεζες όπως και για τις Μ.Μ.Ε. Πέραν όλων αυτών όμως είναι επιτακτική η ανάγκη στη χώρα μας και στο νομό μας, να ανοίξει επιτέλους η συζήτηση για τα μεγάλα Διαρθρωτικά Δομικά προβλήματα, τα οποία κατά την πολιτική εκτίμησή μας είναι:

· Η σοβαρή γήρανση του αγροτικού πληθυσμού .

Το 1/3 των αγροτών είναι άνω των 65 ετών στη χώρα μας. Η νέα γενιά έχει γυρίσει την πλάτη στον πρωτογενή τομέα.

· Η κλιματική αλλαγή

Σύμφωνα με μελέτες η κλιματική αλλαγή μείωσε την ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγικότητας κατά 21%. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής δεν θα περιορίζονται στο μέλλον στην παραγωγικότητα της γεωργίας, αλλά θα αντανακλώνται στην βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και των αγροτικών περιοχών της χώρας.

Γι’ αυτό οι Ισπανοί πριν ένα χρόνο ίδρυσαν «Υπουργείο Οικολογικής μετάβασης και Δημογραφικών προκλήσεων» για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό, οικονομικό και κοινωνικό χάσμα μεταξύ αγροτικού και αστικού χώρου σχεδιάζοντας πολιτικές που δεν περιορίζονταν σε αυτές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλιείας και Τροφίμων, αλλά λειτουργούσαν συμπληρωματικά σε αυτές του Υπουργείου Περιφερειακής πολιτικής και Διοίκησης

· Νέα ΚΑΠ μέχρι το 2027.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη από την Κυβέρνηση με ποιο τρόπο θα αξιοποιηθούν τα 20 δις περίπου της Νέας ΚΑΠ και αν αυτό θα γίνει διατηρώντας τα ιστορικά δικαιώματα , τα οποία υπονομεύουν την ανάπτυξη αλλά και την είσοδο των νέων ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα .

· Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Από τα 31 δις μέχρι το 2027 που θα πάρει η χώρα μας από Ε.Ε. γιατί μόνο τα 676 εκατ. θα διατεθούν στον πρωτογενή τομέα δηλαδή μόνο το 1,8%, όταν η Ισπανία διαθέτει 10 δις ή 8% στον αντίστοιχο τομέα ?

· ΕΛΓΑ αλλαγή κανονισμού .

Είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης αλλαγής του Κανονισμού του ΕΛΓΑ , ώστε να συμπεριλάβει όλες οι φυσικές καταστροφές σε όλα τα στάδια της παραγωγής .

· Αρδευτικά

Η Κυβέρνηση διαθέτει μόνο 200 εκ. ευρώ, από τα 767 του (ΤΑΑ) και αυτά με ΣΔΙΤ, ενώ είχε υποσχεθεί 1,2 δις.

· Αναδιάρθρωση ροδάκινων με κριτήρια.

Την κλιματική αλλαγή ,τις απαιτήσεις της αγοράς αλλά και τις σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειας .

Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι αναγκαία η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στη γεωργία μας .

ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ .

Που θα η διασφαλίζει την οικονομική βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και ενός αξιοπρεπούς εισοδήματος για τον παραγωγό.

Την προστασία του περιβάλλοντος, του κλίματος και του τοπίου. Και την κοινωνική συνοχή της υπαίθρου.

Για να είμαστε συνεπείς και με την σημερινή γιορτή της ΗΜΕΡΑΣ ΓΗΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Αλλάζουμε το σύστημα και όχι το κλίμα!​
Αλλάζουμε το σύστημα, είναι θέμα επιβίωσης!

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ

22 σχόλια:

  1. ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΥΜΙΘΗΚΑΤΕ; ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ;
    ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΠ κ.λ.π.
    ΟΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΕΘΝΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ.
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΛΑΟΣ.
    ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ.

    ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ( ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΝΤΙΖΕΛ ΚΑΙΕΙ;)
    ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ.
    ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να σχολιάσω αλλα, η γενική τακτική ειναι οτι τον μεθυσμένο και τον παλαβό, τον αφήνεις ως έχει. Θα συμπληρώσω οτι το ίδιο ισχύει και για τον κόπανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κάνω συχνά γιατι με βοηθάει να γίνομαι καλύτερος με τον εαυτό μου χωρις να περιμένω τι θα πεις. Ως προκομμένος εσυ, πές μου σε παρακαλώ σαν πολυτραυματίας σε αριστρερή στροφή. Εδω και πολλές ωρες,το Αμέρικα, επίσημα πλέον, αναγνώρισε γενοκτονία Αρμενίων. Μάλιστα αναφέρθηκε και σε Κωνσταντινούπολη και οχι Ισταμπούλ. Ειδες καμια ανακοίνωση συντρόφων σου γιαυτό που βολεύει την Ελλάδα και οχι την Τουρκία; Ετσι ειναι η διεθνής πολιτική. Μια ετσι και μια αλλιώς. Τωρα βολεύει την Ελλάδα. Για πόσο δεν ξέρουμε. Όμως αν επρόκειτο για τη Βενεζουέλα, Νικαράγουα κλπ, θα τρέχατε σύσσωμοι σε διαδηλώσεις συμπαράστασης. Εχετε διαχρονικά, απέχθεια στο "Ελλάδα", στη σημαία της , την ιστορία της. Αγάπη για ξένη χώρα και την σημαία της. Την Ρουσίγια λέω και το λάβαρο. Το σφυροδρέπανο. Συνεχίστε ως πολυτραυματίες, να υπερασπίζεστε τα δημοκρατικά δικαιώματα της αριστεράς (τούφυγε η μασέλα του παππού απο τα γέλια). Να το ξαναθυμηθούμε. Εχουμε τους ξενοκίνητους Κυβερνητικούς (στον εμφύλιο , ας πούμε) και τον ανεξάρτητο αγωνιστή της Δημοκρατίας τον Ζαχαριάδη ε; Ναι ε αγωνιστή μου εσύ;
    Ξέμεινες με την γκαζιέρα στο μυαλό σου , ενω ηδη χρησιμοποιούμε το φυσικό αέριο παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεμπερδεψου λιγο και τα ξανασυζηταμε...Προς το παρον, σου αφιερωνω το τραγουδι του Ακη Πανου: Στο θολωμενο μου(σου) μυαλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε Τσε είσαι εμμονικος, δημιουργείς θέμα το αναπτύσσεις μόνος σου και απαντάς μόνος, προσέξτε το. Σε λίγο καιρό θα σου φταίνε τα αριστερά φανάρια,χέρια,φλας,μπακ,εξτρέμ κτλ. Έλα τώρα σου έβαλα ιδέες προχωρά το. Α προχθές στη Βουλή καθόταν κάποιος(δεν θυμάμαι ποιος) αριστερά του Γεωργιάδη εξερεύνησε το για Σταλινοφατσα τον έκοψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σώνεις γιατι εχεις χιούμορ. Πάντως δες το κι εσυ. Εμμονικός εγω και ο άλλος παρθενοπιπίτσα. Να πιστέψω οτι ανακάλυψε ο φίλος αποξηραμένο νερό σε υπόθετα. Και επιμένει.
      Ε είναι τρελό. Εκλεισε το εργοστάσιο φίλε μου. Τι πα να μας πουλήσει πλέον;

      Διαγραφή
    2. Να πουλήσω τρελα,στον τρελό αποκλείεται...Περαστικά!

      Διαγραφή
    3. Η αμεσότητα και ο πλούτος επιχειρημάτων σου, πείθει και τον πλέον κακόπιστο.

      Διαγραφή
    4. Ρε φιλε ,μας εχεις πρηξει . Εχεις μαθει πεντε τσιτατα και τα αναμασας. Φτανει! Δεν ασχολουμαι ξανα. Εχω ενα αδεποτο. Παω να παιξω μαζι του.

      Διαγραφή
    5. Φίλε ανώνυμος 7:46,11:23,11:26,2:01 είσαι ο ίδιος ή πολλοί με αγενή διάθεση. Καλά θα ήταν να έχεις ένα διακριτικό,και να δέχεσαι την άλλη γνώμη χωρίς προσβολές έστω και αν την θεωρείς λάθος ειδάλλως δεν διαφέρεις καθόλου από τον Τσε.

      Διαγραφή
    6. Θα απσντω με ευγενεια κσι συγκεκρμενσ σε οσους κανουν το ιδιο.

      Διαγραφή
  6. Στον καρανίκα τα παράπονα σας, που ήθελε την χώρα ένα απέραντο χωράφι καλλιέργειας μπάφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντίλογος: Φουρθιώτης,Λιγνάδης, καραβοκύρης με μεγάλη ομάδα και κανάλι.Αν απαντήσεις έχω πρόχειρα αλλά 7 ονόματα και που να ψάξω.

      Διαγραφή
    2. Ss1960, με κατέταξες αλλα, αδιάφορο. Μίλησα ποτε με τσιτάτα; Τα συχαίνομαι. Ο άλλος τα είδε και καθε τόσο δεν ασχολείται και ολο ασχολείται. Πρέπει να τραβάει μεγάλο ζόρι. Εσυ αναφέρεις ονόματα. Περιπτοσιολογία λαμογιών. Ή αν θέλεις, επιτυχημένων επιχειρηματιών. Απο πια Κυβέρνηση έλειψαν; Εγω εχω να σου πω σαράντα εφτα ακόμη. Μάλλον εχεις στενούς ορίζοντες σε οτι αφορά την πολιτική. Αυτοί, ειναι η κορυφή του παγόβουνου. Οι μάγκες και αποτελεσματικοί, ειναι αυτοί που δεν ξέρουμε τα ονόματά τους. Ξέρεις με πόσο Δημόσιο και ιδιωτικό χρέος μπήκαμε στα μνημόνια; Ξέρεις που πήγε τώρα; Τα πήρε λές ο Φουρθιώτης; Δεν είμαστε ανεξάρτητη χώρα. Ελεγχόμαστε απολύτως, στα πάντα, απο αλλοεθνείς. Δυστυχώς για εμάς, αυτοί κάνανε τη δουλειά τους. Εμείς δεν την κάναμε , με το πλήθος των ανίκανων και του απαίδευτου, αδιάφορου πολίτη. Σε κάθε περίπτωση, το αριστερόστροφο, δεν ειναι η λύση. Εκει να δεις ονόματα λαμόγιων και ρουφιάνων. Ειναι η άποψή μου και σχεδόν όλων όσων εζησαν σε τετοιο καθεστώς. Ποιός ΣΥΡΙΖΑ; Οι μπουρδολόγοι του ΠΑΣΟΚ, που ξεβολεύτηκαν απο την ξάπλα, ειδανε φως και μπήκαν. Ας μην πούμε ονόματα. Για πολιτική να πούμε. Την πολιτική , όχι της κομματικής παρέας και της εξουσίας αλλά, αυτη που φτάνει στον πολίτη. Αυτο που βιώνει ο κάθε ανώνυμος. Η κρατική δομή που υπάρχει αγαπητέ μου, ειναι για κλάματα. Δεν λειτουργεί. Η αν θέλεις, λειτουργει κατα περίπτωση. Ε αυτο, ειναι σκορποχώρι. Ειναι μαγαζάκι εκλεγμένων ράθυμων. Σε κούρασα. Αν εχεις κι εσυ σκυλάκι, εχεις καλύτερη επιλογή α;πο τα δικά μου.

      Διαγραφή
    3. Τσε για την ερώτηση απαντώ ναι,τα τσιτατα αυτά σε θρέφουν. Όσο για το Φουρθιώτη και τους άλλους είναι απάντηση στον 1:27. Οι μπουρδολογοι και τα λαμόγια όπως λες από την μεταπολίτευση και μετά αυτοί που κυβέρνησαν ήταν ΔΕΞΙΟΙ,ολίγον ΔΕΞΙΟΙ , ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΈΣ,ΦΙΛΕΛΕΔΕΞΙΟΙ,ολίγον ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΈΣ,ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ, σύμπραξη ΔΕΞΙΩΝ,ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ,ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ,και τέλος ολίγον ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. Έχεις απόλυτο δίκαιο φταίνε τα αριστερά χέρια ,τα αριστερά μάτια και η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου όπου δημιουργούνται οι Ε Μ Μ Ο Ν Ε Σ.

      Διαγραφή

    4. Περιμένω να μου πεις ενα τσιτάτο που χρησιμοποίησα. Οσο για την καταστροφή, γιατί ξεκινάς απο την μεταπολίτευση; Εμ το άλλο; Διακόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ των αγωνιστών το περνάς στο ντούκου. Τοτε που ξεκίνησε ως προσόν η αριστεροσύνη. Που "αγωνιστές των διεκδικήσεων", κάνανε καριέρα με χιλιάδες ευρω μηνιαίως. Τεμπέληδες των αγώνων της αφίσας. Για το ολίγον αριστερά, ευτυχώς ηταν ολίγον για να μας δείξουν πόσο καλοί χορευτές είναι, απέναντι σε εχθρούς καπιταλιστές, δεξιούς. Εάν επιμένεις αριστερά, σε λάθος εποχή και τόπο γεννήθηκες. Επρεπε να εισαι σε καμια Ρουμανία για να χορτάσεις αγώνες, ψωμί, ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν στέκει στα καλά του όποιος βλέπει να πέφτουν κάποιοι στον γκρεμ'ό και σκοτώνονται και θέλει να μας πείσει να πάμε κι εμεις στον ιδιο γκρεμό. Η αριστερά, στα λόγια ειναι αφρός. Στην πράξη ειναι στιγνό έγκλημα και απανθρωπιά. Οτι πιο οπιστοδρομικό για την απλή λογική. Ειναι διαστροφή με τσίπουρο απο κούμαρα. Εκατομμύρια ανθρώπινα δράματα μόνο και μόνο για το κόμμα. Για την κυριαρχία της απάνθρωπης νομενκλατούρας. Και αυτα, ειναι αλήθειες. Δεν ειναι εμμονές. Εσεις εμμένετε σε κάτι αποδεδειγμένα εγκληματικό απο την αρχή μεχρι το τέλος του. Οπως ειδες, όλοι αυτοι, δεν εξήγαγαν ιδεολογία στον άλλον κόσμο αλλά, ..τάνες και συμμορίες.

      Διαγραφή
    5. Η δικιά σου ομορφιά μου; Ακόμα κασέτες; Απο ψηφιακή μορφή άκουσες κατι; Τα επιχειρήματά σου, τσακίζουν μαρμελάδα.

      Διαγραφή
    6. Την εχεις σιγουρα στο μυσλο την μαρμελσδα.

      Διαγραφή
  7. Πάμε καλά ΑΛΕΞΗ Πάμε δυνατά να ξανά γίνουμε κυβέρνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο τσιπρας είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός ψεύτης της νεότερης ιστορίας.

    Οπότε, οι ευχές του σύριζα Ημαθίας, είναι πταισμα σε κλήση που η βραχη στο παπριζ έλιωσε το χαρτί και ο οδηγός την πέταξε στο πιο κοντινό φρεάτιο.

    Χωρίς να την διαβάσει.
    Ποιος κατάφερε, εκτός από τον συντάκτη να την διαβάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ