Quantcast

http://picasion.com/

Επιστρέφουν την Δευτέρα 12/4 στα θρανία οι μαθητές Λυκείου

Θετική για το άνοιγμα των Λυκείων από την Δευτέρα 12 Απριλίου ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων που συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης. Στη πολύωρη συνεδρίαση της επιτροπής συμμετείχε και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των Λυκείων δεν βρήκε σύμφωνους κάποιους από τους Λοιμοξιλόγους, αλλά τελικά δόθηκε το πράσινο φως για άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου από την προσεχή Δευτέρα σε όλη τη χώρα, με «όπλο» τα υποχρεωτικά self test που θα προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί δωρεάν από τα φαρμακεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ανοίξουν και τα Λύκεια σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη πέραν όλων των άλλων περιοχών.

Το σχέδιο περιλαμβάνει άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου σε όλη τη χώρα με εβδομαδιαία self test σε καθηγητές και μαθητές μία φορά την εβδομάδα.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το άνοιγμα των Λυκείων, θα παρουσιάσει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην ενημέρωση που θα γίνει στις 18:00 σήμερα το απόγευμα, από το Υπουργείου Υγείας σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

7 σχόλια:

  1. σκέφτηκε κανεις απο αυτους τους εξυπνους στο υπουργρειο, πως οι μαθητες θα κανουν μονοι τους το τεστ. Μια διαδικασια που παρολο το ποσοστο αξιοπιστιας που μπορει να εχει, για να δειξουν τουλαχιστον οσο μπορουν πιο σωστα αποτελεσματα πρεπει το δείγμα τα παρθεί απο συγκεκριμενο μερος της ρινικης κοιλότητας και στην σωστη ποσοτητα. Οποτε πως βαζει μια τετοια συνθετη διαδικασια να την εφαρμοση ενας μαθητης που μαλλον δεν θα ξερει πως να κανει το τεστ σωστα για να βγαλει οσο το δυνατον καλυτερο αποτελεσμα. Επισης ειναι πλάνη να πιστευουμε πως στα σχολεια τηρούνται οι αποστασεις και οι κατάλληλες προφυλάξεις. Οι μαθητες συνηθως αδιαφορουν για τα μετρα και συχνα υπαρχουν κρουσματα σε σχολικες μοναδες που αρκετες φορες παίρνει μεγαλη εκταση. Ετσι θελω να πω να ξανα σκεφτουν οι ειδικοι το αν πρεπει να ανοιξουν τα σχολεια τωρα, σε μια περιοδο που τα κρουσματα ειναι αρκετα υψηλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού θα είναι αρνητικά τα παιδιά που θα πάνε σχολείο, γιατί πρέπει να κρατάνε αποστάσεις;

      Διαγραφή
  2. Για πιο self test μιλάμε; Για αυτο που πρέπει να γίνεται μόνο σε ιατρικές δομές και από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και κοστίζει 70€?Πρόβατα μπεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τα ιδιωτικά τα ανοίγουμε;
    Για να πάρουμε κάνα φράγκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποια διευκρίνησή σχετικά με τη λειτουργία των 50 Μουσικών Σχολείων με Λυκειακές τάξεις και τμήματα; Αυτά θα ανοίξουν εν μέρει ή θα παραμείνουν κλειστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θ' ἀνοίξουν ἐν μέρει, ὅπως καί τά γυμνάσια μέ λυκειακές τάξεις. Οἱ λυκειόπαιδες θά κάνουν μάθημα διά ζῴσης καί οἱ γυμνασιόπαιδες τηλεκπαίδευσι. Ὅσοι καθηγητές εἶναι κοινοί θά παρέχουν τηλεκπαίδευσι ἀπό τόν χῶρο τοῦ σχολείου, ὄχι οἴκοθεν._

      Διαγραφή
  5. Ποιος νόμος το λέει ρητά για υποχρεωτικοτητα;
    Μόνο απειλές οι απατεώνες.
    Ποιός νόμος; Πού το λέει;
    Στα λόγια μόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ