Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πανσερραϊκός: Ο δυνατός αντίπαλος της «Βασίλισσας»

Του Βασίλη Αλαμπορινού
Όσο η έναρξη της Football League αναμένεται με αγωνία από όλους, εμείς μελετήσαμε με θεωρητική προσέγγιση την ομάδα των Σερρών, μιας ομάδας η οποία έχει τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα. Και να βάλει και τα δύσκολα και στην δική μας ομάδα. Είναι ικανή να το πράξει; Θεωρώ πως Θα είναι κι αυτή σίγουρα σε τροχιά ανόδου. Θα το διαπιστώσουμε φέτος. Η εμπορική αξία των παικτών του Πανσερραϊκού στο σύνολο, είναι περί τα €2,750,000, ποσό το οποίο δεν απέχει θεωρητικά πολύ από αυτό της Βέροιας, αλλά αν σκεφτούμε την κατηγορία που αγωνίζονται, το περίπου 1 εκατομμύριο διαφοράς, δεν είναι μικρό.

Ο προπονητής Πέτρος Στοϊλας, με θητεία ως βοηθός προπονητή σε Κέρκυρα, Δόξα Δράμας, Πανσερραϊκό και τώρα ως πρώτος προπονητής της ομαδας της Ανατολικής Μακεδονίας, έχει στην διάθεσή του , τους εξής πολλούς και ικανούς ποδοσφαιριστές, που αρκετοί από αυτούς έπαιξαν και στην Βέροια και μάλιστα με αξιώσεις...

1) Τον τερματοφύλακα Καβουσάκη, με εμπειρία σε Εργοτέλη, Παναιτωλικό και Λάρισα.

2) Τον "δικό" μας Cyril Kali ,τον 37χρονο κεντρικό αμυντικό με σημαντικότατη παρουσία στις Β' ομάδες των Auxerre και Lille στην Γαλλία, Παναιτωλικό και Λάρισα.

3) Τον " Δικό τους - Δικό μας " Γ. Γεωργιάδη, έναν ικανότατο φυσικά πλαγιο εσωτερικό επιθετικό ή εξτρέμ, με θητεία σε ΠΑΟΚ, Βέροια.

4) Τον Κρητικό, αμυντικό χαφ με σημαντικό ρόλο και θητεία σε: Κέρκυρα, Πανιώνιο και Απόλλων Σμύρνης.

5) Τον Στέργιο Τσιμίκα, που είναι γέννημα θρέμμα της Ομάδας όπως και ο "Εγγλέζος" πλέον αδερφός του. Μάλιστα και ο Στέργιος είναι ικανότατος ποδοσφαιριστής και παίζει επιθετικός μέσος.

6) Τον επίσης "δικό μας" Μιχαλάκη Ολαϊτάν, ο οποίος πλέον στα 28 του κι έπειτα από τις:Βέροια, Ολυμπιακό, Πανιώνιο, Κόρτικ και Τβέντε, θα αποτελέσει τον κύριο παίκτη της θέσης του σέντερ φορ.

★ Εμείς θεωρούμε πως ο Πανσερραϊκός θα οργανώνεται στο γήπεδο με σχηματισμό

1:4-2-3-1 , με την μέθοδο επίθεσης με passing game κατοχής και με υπομονή. Κατά την μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα, θα σχηματίζεται σε 1:4-4-1-1 ή σε 1:4-1-4-1, με τον Κρητικό ως καθαρόαιμο ball winning μέσο κόφτη μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς.

Το πλάτος δεν θα μειώνεται κατά πολύ στην οργανωμένη αμυντική τους διάταξη. Μπροστά θα παίζει με πλάγιους εσωτερικούς επιθετικούς, με ρόλο οργανωτή στα άκρα τον Γεωργιάδη, με σύγκλιση προς το κέντρο. Έτσι δεν θα έχει και ιδιαίτερα μεγάλο πλάτος.

Οπότε και στην άμυνα, θα μειώνεται αυτό το πλάτος πιστεύω περίπου 10 m στο μέγιστο.

Σημαντικές πληροφορίες:

★Σχετική Ανισορροπία στο ρόστερ:

- διαθέτει 3 κεντρικούς αμυντικούς, που σημαίνει πως δεν υπάρχει ελαστικότητα στον σχηματισμό άμυνας και πως θα εφαρμόζουν σύστημα των 4. Δεν θα ρισκάρει να τους έχει και τους 3 στο βασικό σχήμα. Μόνο αν κάποιος αμυντικός χαφ ή πλάγιος μπακ, γνωρίζει την θέση.

- 3 πλάγιους μπακ δεξιοπόδαρους κι 1 αριστεροπόδαρο. Που σημαίνει ότι σε περίπτωση που θα λείπει ο βασικός πλάγιος αριστερά, η αντίπαλη ομάδα πρεπει να κινηθεί στην πτέρυγα με εξτρέμ με το καλό πόδι και όχι με πλάγιο εσωτερικό επιθετικό με το ανάποδο.

- 4 εξτρέμ δεξιά και μόλις 1 αριστερά τον Γεωργιάδη ο οποίος όμως εκεί παιζει φυσικά με το δεξί πόδι ως πλάγιος εσωτερικός. Και πιστεύω πως θα έχει τον ρόλο του οργανωτή από το άκρο, κοντά στον ασβέστη στο κέντρο.

-4 αμυντικά χαφ που οι δύο από αυτούς είναι καθαρόαιμοι κόφτες. Στο κέντρο λοιπόν, λόγω του ότι διαθέτει και 3 κεντρικούς μέσους (8άρια) , έχει περισσότερες λύσεις και μπορεί να το μετατρέπει σε σύστημα με 3 χαφ ( π. χ 2 κόφτες 1 γενικό μέσο, 1 κόφτη, 1 γενικό κι 1 οργανωτή κτλ.).

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ