Aνακοινώθηκε και επίσημα η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία της χώρας παραμένει ασφυκτική και γι' αυτόν τον λόγο ο υπουργός Υγείας προ ημερών είχε τονίσει πως θα εισηγηθεί επιστράτευση ιδιωτών γιατρών εάν αυτοί δεν προσέλθουν εθελοντικά. Παρά την έκκληση, ένας πολύ μικρός αριθμός ιατρών προσφέρθηκε να συμβάλει στη μάχη κατά της πανδημίας.
Έτσι σήμερα, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση - έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική.
Η διαδικασία επιστράτευσης γιατρών
Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, το φύλλο της επιστράτευσης θα παραδοθεί από αστυνομικούς στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν. Επί του εγγράφου θα αναφέρεται το νοσοκομείο που θα πρέπει να παρουσιαστούν, καθώς και η ώρα και η ημερομηνία.
Το «φύλλο πορείας» πρέπει να παραληφθεί αυτοπροσώπως από τον γιατρό που επιστρατεύεται. Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια.
Ωστόσο, ο νομοθέτης προβλέπει και περιπτώσεις που μπορεί κάποιος να εξαιρεθεί της επιστράτευσης. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ο επιστρατευόμενος επικαλεστεί λόγους υγείας (σωματικής ή ψυχικής), πράγμα όμως που θα πρέπει να πιστοποιηθεί στη συνέχεια από αρμόδια υγειονομική επιτροπή. Τέλος, το έγγραφο της επιστράτευσης θα μπορούσε να καταστεί άκυρο εάν δεν αναφέρεται ο νόμος βάσει του οποίου επιστρατεύεται ο γιατρός ή αν έχει σταλεί σε λάθος ταχυδρομική διεύθυνση.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας κατάγονται τρεις από τους επτά νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη Ρουμανία, ενώ ταξίδευαν
-
Αυτό είναι το συγκλονιστικό video της σύγκρουσης - Πολύ σκληρές εικόνες
-
Βουβός πόνος και αμέτρητα στεφάνια - Η Αλεξάνδρεια αποχαιρετάει τα παλικάρια της
-
Η Αλεξάνδρεια, η Ημαθία και ο ΠΑΟΚ πενθούν - Ο πόνος είναι βουβός, αλλά η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή
-
Όλη η πόλη στον δρόμο - «Ήταν πιτσιρίκια» Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, από όπου καταγόταν τρεις από
-
Αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος στη Ρουμανία: «Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα, ήταν πολύ επικίνδυνο»Ένας οδηγός που απέφυγε τη σύγκρουση την τελευταία στιγμή, έδωσε τη δική του εικόνα για όσα συνέβησαν στον δρόμο πριν και μετά τη μοιραία
-
Σοκάρει το βίντεο από το φλεγόμενο διαμέρισμα Σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αλεξάνδρεια
-
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου 2026 στον επαρχιακό δρόμο από το Μακροχωρίου με κατεύθυνση προς τη
-
Κόρη της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Ευθυμίας Γώτη
-
Πήγε για πρωινό στο Πασακιόσκι Μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον ιδιοκτήτη γνωστού





"ελληνικό" "κράτος" προς Έλληνες πολίτες: πληρώστε ή
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεθάνετε.
Απλά
Δημοκρατικά και νεοφιλελεύθερα.
Έλα ντε που ούτε αυτό γίνετε γιατί οι ιδιωτικές κλινικές δεν δέχονται covid ασθενείς.
ΔιαγραφήΘετική ἡ ἐξέλιξις. Ἴσως ἔτσι βγοῦν περισσότεροι ν' ἀμφισβητήσουν τήν δῆθεν πανδημία κοροϊδοϊοῦ, καί ἴσως μειωθοῦν καί οἱ ἀχρείαστες δολοφον..., ἔ, διασωληνώσεις ἤθελα νά 'πῶ._
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτοί είναι και οι ιδιώτες γιατροί, ούτε όταν τους έχει ανάγκη το κράτος δεν έρχονται. Ευτυχώς υπάρχουν και ελάχιστες εξαιρέσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πανδημία θα ξεπεραστεί με τους δημόσιους γιατρούς και νοσηλευτές και μετά η ΝΔ θα υποβαθμίσει το ΕΣΥ προς όφελος των ιδιωτών γιατρών και των ιδιωτικών κλινικών που και αυτές απέχουν.
Και ο κόσμος θα ξαναψηφίσει τον Κούλη, αφού ο Αλέξης τα έκανε σκ@τ@ πριν από αυτόν.