Με τους Ζάεφ και Σπάσοφσκι συναντήθηκε ο Χρυσοχοΐδης

Ο Ημαθιώτης υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελλάδας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στα Σκόπια, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε ήδη με τον υπουργό Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι (στις αρμοδιότητες του οποίου υπάγεται η Αστυνομία) και με τον πρωθυπουργό της εδώ χώρας, Ζόραν Ζάεφ. Στη συνάντηση των δύο υπουργών εξετάσθηκαν θέματα που άπτονται της ενίσχυσης της διασυνοριακής συνεργασίας, της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και της τρομοκρατίας.

Επιπλέον ο κ. Χρυσοχοΐδης επέδωσε την ελληνική πρόταση επί του σχεδίου διμερούς Συμφωνίας Αστυνομικής Συνεργασίας, η οποία θα αποτελέσει και τη βάση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι για την επίτευξη των κοινών στόχων είναι κρίσιμη η πλήρης, συνεπής και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε ότι αφορά στη μετονομασία δημοσίων υπηρεσιών και φορέων, δημοσίων κτηρίων, οδών και την αφαίρεση του συμβόλου του Ήλιου της Βεργίνας από όλους τους δημόσιους χώρους.

"Επενδύουμε στην καλή γειτονία, σύμφωνα πάντοτε με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς επίσης και με την καθιέρωση διαύλων επικοινωνίας. Εκτιμώ πως σήμερα εγκαινιάζεται μια διαδικασία άμεσης συνεργασίας στη βάση αμοιβαίας εκτίμησης, ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης, για να προσφέρουμε αποτελεσματικότερες υπηρεσίες ασφάλειας στους πολίτες και τις χώρες μας" δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι ανέφερε ότι ο αγώνας κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης μετανάστευσης επισημάνθηκε εκ μέρους των δύο υπουργών ως κοινή επιτακτική ανάγκη, στην οποία η διασυνοριακή συνεργασία, ιδίως στον τομέα των συνοριακών επιχειρήσεων, είναι αναπόφευκτη με ιδιαίτερη έμφαση στη μεταναστευτική κρίση, η οποία επιβαρύνει σημαντικά τις δύο χώρες.

"Συμπεράναμε ότι έχουμε πολλούς κοινού ενδιαφέροντος τομείς για συζήτηση και ότι την προσεχή περίοδο θα καταβληθούν προσπάθειες, ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας σε πραγματικές στρατηγικές και επιχειρησιακές δραστηριότητες. Είναι ήδη σε εξέλιξη οι κοινές προσπάθειες για την εναρμόνιση του Πρωτοκόλλου για την εφαρμογή της Συμφωνίας Επανεισδοχής προσώπων χωρίς άδεια διαμονής, που υπεγράφη στις Βρυξέλλες το 2007, ενώ σήμερα ανταλλάξαμε και τα Σχέδια Συμφωνιών Συνεργασίας για την Ασφάλεια, δηλαδή τη συνεργασία στον τομέα του εγκλήματος, για τα οποία είμαι πεπεισμένος ότι θα συμφωνηθούν πολύ σύντομα μεταξύ των υπηρεσιών μας" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας τόνισε την έμπρακτη υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, πάντα στη βάση των ισχυουσών προϋποθέσεων και τον σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας.

Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επανεκκίνηση των εργασιών της Κοινής Επιτροπής των δύο χωρών για τη διάνοιξη δύο νέων συνοριακών σημείων, στην περιοχή της λίμνης Πρέσπας και στους Προμάχους Αλμωπίας.

Πηγή

12 σχόλια:

 1. Γυφτοσκόπια καί πολύ τούς εἶναι γιά ὄνομα τοῦ μορφώματος τῶν κατσιαπλιάδων - σφετεριστῶν.

  Ὅσο γιά τήν ἐπίσκεψι, βρῆκε ὁ γύφτος τήν γενηά του καί ἀναγάλλιασε ἡ καρδιά του, λέει μία ἑλληνική παροιμία._

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είσαι γνωστός εθνικι και ρατσιστής. Ψαξου....

   Διαγραφή
  2. Εἶσαι ἄγνωστο, πλήν δεδηλωμένο δοσιλογικό ἀπόβρασμα. Σύνελθε._

   Διαγραφή
  3. Κι εσύ άγνωστος κι ανώνυμος, κρύψου στην τρύπα σου.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος27 Φεβρουαρίου 2021 - 6:50 μ.μ. εισαι γνωστο εξωκοινοβουλευτικο αριστερο κατακαθι.
   και ξερω πολλους απο σας και με ονοματα...ολοι σας πλουσιοπαιδα με τα λεφτα του μπαμπα που το παιζετε δηθεν επαναστατες του κωλου και της λεζαντας.
   αντε πιειτε κανα μπαφο ρε λεσια του κερατα

   Διαγραφή
 2. Απαντήσεις
  1. Ὄχι, νεσνάμης δέν εἶναι, πολιτικός ἐπίγονος τῶν ἐαμοβουλγάρων, τῶν ἐπιδιωξάντων καί ἄλλοτε τήν ἀπόσχισι τῆς Μακεδονίας ἀπό τόν ἐθνικό κορμό εἶναι._

   Διαγραφή
  2. Επιβεβαιώνεις ότι είσαι απόγονος δοσίλογων Πουλικων συνεργατών των Γερμανών.

   Διαγραφή
  3. φίλε κομμούνα τι πίνεις; πες μας.

   Διαγραφή
  4. Ἐσύ τό ἐπιβεβαιώνεις, ἀνώνυμε κουκκολοφλῶρε. Οἱ ἀλῆτες τῆς Ὀχράνα στήν ἀνατολική Μακεδονία καί τήν Θρᾴκη ἔγειναν ἐν μιᾷ νυκτί τά ἰνδάλματά σου, οἱ σνοφῖτες._

   Διαγραφή
  5. Βρίσκεσαι άλλη μια φορά σε παραλήρημα.

   Διαγραφή
 3. Βεροιώτη, το επίπεδο μερικών αναγνωστών σου έχει πέσει κατακόρυφα. Κόβε ύβρεις, συκοφαντία και παραπληροφόρηση. Δεν είναι λογοκρισία. Είναι αξιοπρέπεια και σεβασμός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ