Quantcast

http://picasion.com/

Μάγεψε την ΕΡΤ η Βεροιώτισσα τραγουδίστρια Εύη Σεϊτανίδου

Μια εξαιρετική τηλεοπτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Εύη Σεϊτανίδου στην Δημόσια Τηλεόραση. Η όμορφη τραγουδίστρια από τη Βέροια εμφανίστηκε στην εκπομπή «Το Aλάτι της Γης» με παρουσιαστή τον Λάμπρο Λιάβα και γοήτευσε τόσο με το ερμηνευτικό ταλέντο της, όσο και με τα μουσικά όργανα (παίζει κιθάρα και ποντιακή λύρα). Το ντουέτο «Καντινέλια» αποτελείται από τον Θανάση Ζήκα (κιθάρα, τσαμπούνα, τραγούδι) και την Εύη Σεϊτανίδου (κιθάρα, ποντιακή λύρα, τραγούδι). 

Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη το 2014, οι δύο καλλιτέχνες αποδίδουν με τον δικό τους δυναμικό τρόπο παραδοσιακά κομμάτια, καθώς και προσωπικές τους συνθέσεις, όπου «φιλτράρουν» τις παραδόσεις της Ελλάδας και των Βαλκανίων μέσα από τα σύγχρονα ακούσματα της γενιάς τους. 

Η ονομασία του σχήματος προέρχεται από τα «καντινέλια», μικρά γεράκια που ζουν στις Κυκλάδες, όπου ζευγαρώνουν στον αέρα σε απόλυτη ελευθερία και αρμονία με τη φύση. Η ίδια μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τα μουσικά βιώματα που έχει από τη Βέροια, με τα πανηγύρια, τις ποντιακές εκδηλώσεις και τους ζουρνάδες. Όλα αυτά αποτέλεσαν  πηγή έμπνευσης, αλλά και σύνδεσης με τη σύγχρονη μουσική.

Δείτε το video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ