Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μαγειρεύουμε κότσι χοιρινό με πορτοκάλι και δενδρολίβανο

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς

Μαρινάρουμε από βραδύς ή για τουλάχιστον 2-3 ώρες τα κότσια με τη μουστάρδα, το χυμό, το μέλι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετούμε τα κότσια στη γάστρα. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τα καρότα. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τα καρότα μας σε χοντρά καρέ και τα τοποθετούμε κι αυτά στη γάστρα. Συμπληρώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και δενδρολίβανο ακόμη, λίγο ζωμό ή νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε καλά προ θερμασμένο φούρνο για 2 ½ -3 ώρες στους 200. Τέλος αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15΄, να χρωματίσει το κρέας μας.

Υλικά

3 χοιρινά κότσια
5 μέτριες πατάτες
3 καρότα
2 σκ. Σκόρδο (λιωμένες)
2 κ.σ. μουστάρδα
2 πορτοκάλια (τον χυμό τους)
1 κ.σ. μέλι
½ φλ. ελαιόλαδο
4-5 κλαράκια δενδρολίβανου
1-2 φλ. ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ