Quantcast

http://picasion.com/

Το θαύμα έγινε από δικηγόρο και γέννημα θρέμμα Αθηναίο!

Γράφει ο Σταύρος Γιανναβαρτζής
Το ότι ο Μάκης Βορίδης δεν είναι αποδεκτός από πολλούς, λόγο της πολιτικής του διαδρομής, δεν είναι κάτι κρυφό και μάλιστα σε αρκετούς που ανήκουν στο κυβερνητικό κόμμα. Όμως κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν τα πήγε καλά στο προηγούμενο υπουργείο του. Αθηναίος "βέρος", αστός, δικηγόρος χωρίς καμία σχέση με τα αγροτικά θέματα κατάφερε κάτι που έμοιαζε άπιαστο. Η Ελλάδα να έχει πλεόνασμα στον αγροτικό τομέα! Εξάγουμε περισσότερα από όσα εισάγουμε, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Αυτό ανέφερε ο ίδιος μεταξύ των άλλων, στην τελετή παράδοσης παραλαβής στο Υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξης:

"Υπάρχει ένας αστικός μύθος ότι η Ελλάδα δεν παράγει, ότι τα εισάγουμε όλα. Θα τα ακούτε στις συζητήσεις σας. Έχουμε φτάσει να εισάγουμε λεμόνια, πατάτες κλπ.

Το 2009 αυτό θα μπορούσε να ήταν αλήθεια.

Το έλλειμμα του ισοζυγίου των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων ήταν 2,6 δισ.

Το 2019 το έλλειμμα είχε γίνει 600 εκατομμύρια και είχαμε καλύψει 2 δισ.

Το 2020 θα είναι η πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες που θα κλείσουμε με πλεόνασμα.

Η Ελλάδα παράγει ώστε να είναι ισοσκελισμένο και αυτό έχει γίνει χάρη στις τεράστιες προσπάθειες των αγροτών μας, των κτηνοτρόφων μας, των αλιέων μας."

Θα προσθέσω πως στην επιτυχία αυτή βοήθησε ιδιαίτερα η περιοχή μας, καθώς αποτελεί σημείο αιχμής των αγροτικών εξαγωγών, αλλά και άνθρωποι της με μεγάλες γνώσεις στα θέματα της γεωργίας και του διεθνή οικονομικού περιβάλλοντος γύρω από αυτή.

9 σχόλια:

  1. Είσαι με τα καλά σου; Ρώτησες τους αγρότες; Βγήκες στην αγορά να δεις τα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα; Τελευταία έγινες πολυγραφής είτε για αναγνωρησιμότητα (ποιός σε ξέρει;) είτε για τεμενάδες σε κυβερνητικούς, αλλά αυτά που γράφεις είναι αφελή και κακόγουστα! Είμαι μια επαγγελματίας και ξέρω καλύτερα από σένα τα χρήματα που κυκλοφορούν στον αγροτικό τομέα. Ασε μας πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοβαρέψου και σταμάτα το (γλύψιμο), η Ελλάδα σταμάτησε να εισάγει λόγω φτώχειας και ανεργίας, το 2020 έκλεισαν όλες οι επιχειρήσεις και δεν δούλεψε σχεδόν κανείς.
    Σοβαρέψου τέτοια μυαλά έχουν οι άριστοι της Κυβέρνησης για αυτό και τα κάνατε σκ@τ@.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελα πες τωρα που θες να κατεβεις υποψηφιος δεν θα το πουμε σε κανεναν, πα ντως τωρα που πηρε ο τσεκουρας το εσωτερικων μπορει να βοηθησει ετσι δεν ειναι;Αλλα μην εκδηλωνεσαι απο τωρα νωρις ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λούσιμο, χτένισμα, πλήρης περιποιήση και παροχή υπηρεσιών καλλωπισμού στον υπουργό, χωρίς ανάθεση και αορίστου χρόνου από πλευράς του συντάκτη. Δυο αράδες, μερικά νούμερα και κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει τα γραφόμενα. Τα συγχαρητήριά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι εξαγωγές φέτος πήγαν καλά αλλά λόγω κορωνοιού. Μη ξεχνάμε ότι σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες οι σοδειές έμειναν στα χωράφια αφού δεν υπήρχαν εργατικά χέρια να τις συγκομίσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα σπαράγγια στη Γερμανία, όπου δεν είχαν τους Πολωνούς εργάτες γης λόγω lockdown και κλεισιμο συνόρων. Από πληροφορίες μου στην Π.Ε. Ημαθίας κυριολεκτικά ξεπουλήσανε φέτος οι αγρότες και οι ζωέμποροι. Επίσης δεν έμεινε πορτοκάλι στα ψυγεία, να θυμίσω πόσο είχαν τσιμπήσει οι τιμές στις λαικές.Η κατανάλωση αυξήθηκε λόγω της βιταμίνης c αν και οι πιπεριές για τους γνώστες έχουν πιο πολλή. Γενικά τα τρόφιμα πήγαν πολύ πολύ καλά!!!!! Αλλά όχι χάρη του Τσεκουράτου είτε της ΝΔ....λόγω του κορωναιού του lokdown δυστυχώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέτοια ξέπλυμα χουντικού ,δεν έχει ξαναγίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο "ΒΕΡΟΣ" ΑΘΗΝΑΙΟΣ, Ο ΑΣΤΟΣ, Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ...
    ΤΕΛΙΚΑ, ΜΑΛΛΟΝ, ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ ΠΡΙΜΑ.
    ΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.
    ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΜΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απλά μαθηματικά: Περίμενες να σου έρθουν 35 εκατομμύρια τουρίστες. Ήρθαν μόνο 8 εκατομμύρια κι αυτοί βαλκανοκορωνιοί. Τα προϊόντα που θα κατανάλωναν 17 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν απούλητα. Τι τα έκανες για να μην περισσέψουν; Εξαγωγές. Έτσι αυξάνεις τις εξαγωγές. Ποιο υπουργείο;.... Αλλού είναι το ζήτημα. Σωτηρία ΄όλων μας θα ήταν στο πάγκο του μανάβη ή του σούπερ μάρκετ να μην παίρνουμε εισαγόμενα λαχανικά ή κρέατα αλλά Ελληνικά. Και το χρήμα θα μένει στον λαό μας. Μπορούμε; Αυτή είναι η ατομική κοινωνική Ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ