Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μητσοτάκης: Επιχορήγηση ενοικίου 80% τον Φεβρουάριο - Για 2 ακόμη μήνες επίδομα ανεργίας

Σταδιακό άνοιγμα της αγοράς από Δευτέρα - Στα 500€ το πρόστιμο για τους παραβάτες
Την πρώτη του τοποθέτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το 2021 πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 15/1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση με αντικείμενο τη διαχείριση της πανδημίας από πλευράς κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «φαίνεται πως ξεπεράσαμε τον σκόπελο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις. Αν είχε συμβεί κάτι δραματικό στις γιορτές, θα είχε ήδη φανεί στα δεδομένα», ενώ επεσήμανε ότι σε αυτό συνέβαλε και η απόφαση για αυστηροποίηση των μέτρων μετά την αλλαγή του χρόνου. Σχετικά με την χαλάρωση των μέτρων ανέφερε πως πλέον έχουμε την ασφάλεια να μπορούμε να συζητήσουμε μία περεταίρω χαλάρωση, καθώς η πίεση στο Σύστημα Υγείας έχει μειωθεί.

Όπως είπε, η κυβέρνηση παρέλαβε λιγότερες από 600 κλίνες ΜΕΘ, ενώ σήμερα ανέρχονται σε 1.295 και τους επόμενους μήνες θα προστεθούν ακόμη 150. «Σήμερα έχουμε 424 κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ και ως εκ τούτου την πολυτέλεια να συζητούμε για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων» πρόσθεσε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρουσε βέβαια το καμπανάκι ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός και περιέγραψε τα επόμενα βήματα: «διατήρηση μέτρων προστασίας, προσεκτικό άνοιγμα της οικονομίας, στοχευμένα περιοριστικά μέτρα και εξέλιξη της διαδικασίας εμβολιασμού».

Αύξηση προστίμου για το λιανεμπόριο

Αναφερόμενος στο θέμα του ανοίγματος της αγοράς είπε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη, εφόσον υπάρξει θετική εισήγηση από την επιτροπή λοιμοξιολόγων που συνεδριάζει αυτή τη στιγμή, να υλοποιήσει το σταδιακό άνοιγμα από Δευτέρα. Τόνισε πως ενόψει του σταδιακού ανοίγματος της Οικονομίας, θα υπάρξουν αυξημένοι έλεγχοι ενώ το πρόστιμο για τους παραβάτες των μέτρων θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ, ώστε, όπως είπε, να αναθερμάνουμε την Οικονομία χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Μέτρα στήριξης

Στη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε συγκεκριμένα:

• Την επέκταση της κάλυψης του ενοικίου των επαγγελματιών κατά 80% για ένα ακόμη μήνα, το Φεβρουάριο
• Επεκτείνονται και θα καταβάλλονται κανονικά για δύο μήνες ακόμη όλα τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει.

7 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΒΑΖΕΤΕ, ΑΥΞΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΟΣΑ, ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΚΟΜΗ. ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ; ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ; ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΚΑΙ 3.000 ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΡΝΗΤΗ ΔΕ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ. ΓΡΑΨΤΕ ΤΙ ΠΟΣΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι εάν το πρόστιμο βεβαιώνεται στην εφορία και όχι αν εσύ, εγώ ή ο άλλος το έχει πληρώσει! Αν βεβαιώνεται, τότε... μην το παίρνεις στα σοβαρά!!!

      Διαγραφή
  2. Στο ΣΚΑΙ που παρακολουθώ λέει ότι ολα πάνε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΣΤΕ ΑΛΗΤΕΣ ΒΡΩΜΕΡΟΙ. ΕΣΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Η ΑΘΛΙΑ ΨΕΥΤΟ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΣΟΥ. ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟΛΟΓΙΑ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΣ ΑΠ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΥ; ΖΗΛΕΥΩ ΤΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πλήρωσε κανένας ρομα η λαθρομετανάστης;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν είδες ουρές από σομαλούς και πακιστανούς έξω από τις ΔΟΥ για να πληρώσουν;...

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ