Quantcast

http://picasion.com/

Με λίγους πιστούς, χωρίς ρίψη Σταυρού και χωρίς εντάσεις ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Ημαθία

Ήπια αστυνόμευση έξω από τους ιερούς ναούς - Τι ανέφερε στο veriotis.gr ο Αστυνομικός Διευθυντής
Ανοιχτές για τους πιστούς, αλλά με την τήρηση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό που ίσχυαν και τα Χριστούγεννα, ήταν σήμερα οι εκκλησίες για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Στους περισσότερους Ιερούς Ναούς της Βέροιας τελέστηκαν δύο λειτουργίες τις οποίες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν λίγοι πιστοί, με κάποιους να στέκονται στα προαύλια, ενώ στο τέλος οι εκκλησίες έμειναν ανοιχτές για ατομική προσευχή, για να ανάψουν οι πιστοί το κερί τους και να προσκυνήσουν την εικόνα της Βαπτίσεως. 

Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου Βέροιας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, με την παρουσία λίγων πιστών και με κλειστές τις πόρτες μέχρι το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μέγα Αγιασμού.

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Βέροιας

Σε κάποιες εκκλησίες μοιράστηκαν στους πιστούς μπουκαλάκια με Αγιασμό, σε άλλες τοποθετήθηκαν έξω ειδικά δοχεία με βρύσες προκειμένου οι πιστοί να γεμίσουν τα δικά τους μπουκαλάκια ή αυτά που διατίθεντο από τους ναούς, ενώ στους ιερούς ναούς Αγίου Αντωνίου και Αγίων Αναργύρων, οι πιστοί γέμιζαν μπουκαλάκια με Αγιασμό από τις μαρμάρινες βρύσες που βρίσκονται στο προαύλιο. 


Από την πλευρά της Αστυνομίας υπήρξε μια ήπια διαχείριση, με διακριτική παρουσία των Αστυνομικών έξω από ιερούς ναούς σε όλη την Ημαθία, είτε με περιπολικά είτε με πεζές περιπολίες, με σκοπό την τήρηση της τάξης και των αποστάσεων και συστάσεις αν χρειαζόταν για την αποφυγή συγχρωτισμού. 


Όπως ανέφερε στο
veriotis.gr ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Διονύσιος Κούγκας, όλα κύλησαν ομαλά, με τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα και να μην καταγράφονται ακραία φαινόμενα. «Από την πλευρά μας είχαμε μια ήπια και ανθρώπινη διαχείριση της κατάστασης, οι πολίτες πειθάρχησαν και δεν παρουσιάστηκε κάποιο ακραίο φαινόμενο σε κανέναν ιερό ναό του νομού. Η Αστυνομία έπρεπε να διαχειριστεί την κατάσταση λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή ημέρα που είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης και συνδυάζοντας τον ανθρώπινο παράγοντα, τις Θείες Λειτουργίες, τους πιστούς αλλά και την πανδημία».

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Βέροιας




Με ήλιο, με χιόνια, με... χωρίς κόσμο οι όχθες του Τριποτάμου

Πλημμυρισμένες από κόσμο ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι όχθες του Τριποτάμου πίσω από την ΔΕΗ όπου κάθε χρόνο γίνεται η ρίψη του Σταυρού και ο Αγιασμός των Υδάτων από τον Μητροπολίτη Βέροιας.
Θεοφάνεια 2019

Πλήθος κόσμου, είτε με ήλιο, είτε με κρύο ακόμα και με χιόνι, έφταναν στο σημείο για να παρακολουθήσουν τη ρίψη του Σταυρού και τους νεαρούς τολμηρούς βουτηχτές που έπεφταν στα παγωμένα νερά του Τριποτάμου.
Θεοφάνεια 2020

Φέτος, το σημείο για πρώτη φορά, η εικόνα ήταν η παρακάτω:
Θεοφάνεια 2021





17 σχόλια:

  1. Με μισή καρδιά πήγα στην Εκκλησία, προς το τέλος για να κοινωνίας και να πάρω αγιασμό. Ήμουν ο μοναδικός χωρίς προσωπείο. Αποκρουστική εικόνα και αηδία, άνθρωποι να "ασπάζονται" μασκαρεμένοι τις εικόνες.
    Θεέ μου, Σόδομα και Γόμορρα γίναμε. Μακροθύμισε και δώσε περισσότερο χρόνο εις επίγνωσην αληθείας ελθείν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τον αστυνομικό Διευθυντή περιμένουμε μία απάντηση, για πιο λόγω οι αστυνομικοί έξω από την εκκλησία της Αναλήψεως και Αγίου Νεκταρίου Παπάγου, δεν επέτρεψαν σε κανένα πιστό όχι μόνο να εισέλθει εντός του Ιερού Ναού, αλλά ούτε και εντός του προαύλιου χώρου αυτού. Αυτά συνέβησαν στις 7.00 π.μ. και τη στιγμή εκείνη δεν υπήρχε κανένας πιστός εντός της εκκλησίας, ούτε τα προβλεπόμενα 25 άτομα. Ποιος τους έδωσε αυτές τις οδηγίες και γιατί, από τη στιγμή που από χθες το βράδυ η κυβέρνηση επέτρεψε τη λειτουργία των Ναών όπως τα Χριστούγεννα, δηλαδή 25 άτομα μέσα στους συνοικιακούς και 50 άτομα στους Μητροπολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμάς μας είπαν να πάμε στον ναό μετά της έντεκα.
      Και μάλιστα έβγαλε και το μπλοκ να μας γράψει

      Διαγραφή
  3. Μπράβο σου που δε φορούσες προσωπείο μόνο εσύ. Μην ξεχάσουμε να σου δώσουμε καραμέλα. Οι άλλοι που φιλουσαν την εικόνα με μάσκα δεν πήραν την ευλογία, μόνο εσύ ήσουν ο τυχερός. Τέτοιους μυαλωμενους θέλει και η εκκλησία μας, να περισσεύει η βλακεια. Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΛΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτα τα περι λογικης οταν τελειωσει με το καλο ολο αυτο και η χωρα θα ειναι στις σταχτες

      Διαγραφή
  5. Λυπάμαι αλλα λετε ψεματα. Στο Μακροχωρι ηρθε πολιτικο αναξι με 2 αστυνομικους, βγαλαν ΟΛΟΥΣ τ πιστους απο την εκκλησια κ απαγορεψαν και τα μεγαφωνα. Μετα απο 10 λεπτά ξαναηρθαν για να διωξουν και οσους ηταν στον περιβολο καθως ηταν "ασκοπη μετακινηση". Κ. Διοικητα καλο θα ηταν να ενημερωνεστε πριν προβείτε σε τετοιες δηλωσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ἀστυνόμευσι στούς Ἱερούς Ναούς, γιά ν' ἀποτρέψουν τόν ἐκκλησιασμό γενικῶς καί ἄνευ φιμώτρων εἰδικῶς, κατά τάς ἐντολάς τῶν ΚΟΥΛΗκάντζαρων τῆς Νέας Διαβολολατρίας. Ὁ κατήφορος τῆς σατανοκινήτου κυβερνήσεως συνεχίζεται._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ άνθρωπε του θεου μάθε πως είναι και λίγο ανόητο να είναι τόσοι άνθρωποι μαζί ενώ κάποιοι άλλοι δίνουν μάχη με την ζωή και άλλοι την χανουν

      Διαγραφή
    2. Δεν ειναι κυβερνηση. κυβερνηση εντος ΕΕ δεν υπαρχει .
      διαχειριστες ειναι , εντολοδοχοι . γκαρσονια της μερκελ

      Διαγραφή
    3. Και εμείς, ως γκοϊμ, είμαστε τα υποζύγια που τραβάνε το κάρο. Επανάσταση και ανατροπή, τώρα. Ή θα γίνουμε καθαρή ορθόδοξη χριστιανική Ελλάδα ή τέφρα. Αυτό το πράμα που ζούμε έχει καταντήσει ανυπόφορο. Η κοινωνία έχει φτάσει στο αμήν.

      Διαγραφή
  7. Το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό γιατί δεν μπήκαν τα ανάλογα πρόστιμα στους παπαδες;;;;,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διωγμός των Ορθοδόξων χριστιανών αδέρφια!Τους πειράζει ο εκκλησιασμός,ο αγιασμός,η Θεία κοινωνία και οτι συνεπάγεται την Ορθοδοξία.Στελνουν αστυνομία να διώξει τους πιστούς απο την εκκλησία και δεν αφήνουν να πέσει ο Σταυρός να αγιασει τα νερά λες και θα έπεφτε βόμβα! Μπράβο στον κύριο που δεν φορούσε προσωπείο μέσα στην εκκλησία.Μπραβο του γιατί θέλει αγώνα και θάρρος η ελευθερία! Κι αυτός το έχει το θάρρος!Μακάρι να το έκαναν αυτό όλοι οι Έλληνες!Τι να πεις όμως αφού ακόμα υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν σε κρούσματα κοροιδοιου; Θα δείτε τώρα πόσα θα βγάλει στη φόρα ο Τραμπ για τον δήθεν ιό και όχι μόνο. Υπομονή!Δεν αργούν τα γεγονότα φίλοι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδιά εξηγήστε μου κάτι! Σε εκείνη την φώτο παραπάνω με τις βρύσες στους Αγίους Αναργύρους που γράφει "Αγιασμός μόνο στις μικρές βρύσες στη μεγάλη μόνο νερό..."Πώς γίνεται αυτό δηλαδή; Από τις μικρές βγαίνει αγιασμός και από την μεγάλη νερό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἡ μεγάλη βρύσι εἶναι συνδεδεμένη μέ τό δίκτυο ὑδρεύσεως. Οἱ μικρές βρύσεις εἶναι συνδεδέμένες μέ μία δεξαμενή, ὅπου ἀδειάζεται μέγας (5 καί 6 Ἰανουαρίου) ἢ μικρός ἁγιασμός (πρωτομηνιά/1η Κυριακή τοῦ μηνός) καί ἀπό ἐκεῖ παίρνουν οἱ πιστοί κατά περίπτωσι._

      Διαγραφή
  10. Ποιες ήπιες καταστάσεις. Στον ναό της ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ στου Παπαγου από της επτά η ώρα δυο αστυνομικοί κανεναν δεν άφησαν να μπει μέσα. Μάλιστα ούτε έξω από τον ναό άφηναν να κάτσουμε σε αποστάσεις. Μας έλεγαν μάλιστα ότι είχαν τέτοιες εντολές να μην αφήσουν κανένα. Σαν πολλα ψέματα μας τα λέει ο διοικητής της αστυνομίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ