Quantcast

http://picasion.com/

H Ημαθιώτισσα που προβάλει την τέχνη και τον πολιτισμό στην Αυστρία

👉Ριζωμένη στην αρχαιότητα 
👉Ενωμένοι στην πολυφωνία 
👉Πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης
Η Ναουσαία Έλενα Σμέρνου, που ζει στην Αυστρία ξεκινά νέα πλατφόρμα με καλλιτεχνικό, εκθεσιακό και δημοσιογραφικό περιεχόμενο από την πρώτη Ιανουαρίου της νέας χρονιάς. Η νέα πλατφόρμα ΑΠΕΙΡΟΝΑΡΤ θα φιλοξενεί καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες από όλη την Ευρώπη, όπου θα μπορούν να δείξουν τα έργα τους στη δημοσιότητα, να τα πουλήσουν και να προβληθούν γενικότερα οι απόψεις τους. Το όραμα της ΑΠΕΙΡΟΝΑΡΤ είναι να ενώσει την Ευρώπη μέσα από την πολυπλοκότητα της δημιουργίας.

«Οι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες δημιουργούν τέχνη, με υψηλές προδιαγραφές και ποιότητα. Τα νέα έργα τους είναι εμπνευσμένα από την πολιτιστική τους κληρονομιά και εμποτισμένα από την ιστορία της εκάστοτε περιοχής τους. Παρόλα αυτά πολλοί από αυτούς δεν έχουν φωνή, υποστήριξη ή τρόπο να παρουσιάσουν το έργο τους, ειδικά τώρα με την πανδημία, και για όλους αυτούς τους λόγους παραμένουν άγνωστοι,» λέει η Έλενα Γιοχμπέργκερ η μία από τους δύο ιδρυτές της πλατφόρμας. Θέλει στην εποχή της κρίσης να δώσει διέξοδο στους καλλιτέχνες που βάλλονται. Για αυτόν τον λόγο έχει δημιουργήσει μαζί με τον Ματίας Μαχ μία πολυδιάστατη πλατφόρμα. Θέλουν να προβάλλουν νέα ταλέντα, αλλά και τις διάφορες γκαλερί που υπάρχουν και να τους δώσουν έτσι έναν τρόπο να ξεπεράσουν οικονομικά την κρίση αυτή. Μαζί με τις παρουσιάσεις και τις ειδήσεις που θα υπάρχουν, βρίσκεται και η πώληση των έργων στο προσκήνιο αυτής της δράσης. Εικαστικές τέχνες, διακοσμητική τέχνη, αντίκες, κόσμημα και ποπ αρτ θα βρει σε αυτήν την πλατφόρμα την δυνατότητα έκφρασής τους.

Εδώ και μερικούς μήνες ξεκίνησε η Έλενα και ο Ματίας να βρίσκουν ταλέντα για να τα προβάλλουν στην σελίδα τους. Προώθηση νέων ταλέντων είναι μόνο το ένα από τρία επίπεδα λειτουργίας τους. Προφίλ θα δημιουργείται δωρεάν για κάθε καλλιτέχνη και για κάθε γκαλερί που θέλει να συμμετέχει. Ένα κομμάτι θα έχει καλλιτεχνικά νέα από όλη την Ευρώπη και το τρίτο μέρος θα είναι ψηφιακές εκθέσεις, αλλά και τοπικές εκδηλώσεις, που θα έχουν χαρακτήρα ανταλλαγής απόψεων, ή και έμπνευσης. Πιστοί στην έννοια του άπειρου, που την έχουν δανειστεί από τα Ελληνικά, θα ανοίξουν άπειρες δυνατότητες συνεργασίας. Γιαυτό υπάρχει και η δυνατότητα πώλησης έργων μέσω της πλατφόρμας σε τιμές ευνοϊκές για τους καλλιτέχνες.

Το όλο σκεπτικό μάλιστα βασίζεται στην αρχαία φιλοσοφία. Τέσσερα βασικά στοιχεία θεωρούν οι ιδρυτές πολύ χρήσιμα και τα εφαρμόζουν στην εταιρεία τους: πάθος, ήθος, λόγος και καιρός! Το πάθος αντικατοπτρίζεται στην αγάπη για την Ευρώπη και την Ελλάδα ως κοιτίδα πολιτισμού, αισθητικής και στιλ. Ήθος βρίσκεται στην κοινωνική τους προέκταση και στην δίκαια οικονομική συναλλαγή με τους καλλιτέχνες. Είναι επίσης η αλληλεγγύη για τους καλλιτέχνες, για να μπορέσουν να προβληθούν, αλλά και να πουλήσουν τα έργα τους. Ο λόγος αντικατοπτρίζει την απαίτηση για ευγενική επικοινωνία στην καθημερινότητα. Και τέλος ο καιρός αντιπροσωπεύει το σημερινή αισθητική αντίληψη της τέχνης, το ήθος με το οποίο ενεργεί ο καλλιτέχνης και την ποιότητα του έργου που παράγει. Αυτό που λένε Zeitgeist (τσάιτγκάιστ) το πνεύμα της εποχής δηλαδή είναι αυτό που ενώνει όλα τα υπόλοιπα στοιχεία μεταξύ τους και δημιουργεί το άπειρο κάθε φορά από την αρχή.

Το ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ της ΕΛΕΝΑΣ (ΣΜΕΡΝΟΥ) Jochberger - HELENA JOCHBERGER


Η Έλενα Γιόχμπεργκερ (Σμέρνου στο πατρικό της ) προέρχεται από πατέρα Έλληνα και μάλιστα Ναουσαίο, της διασποράς στη Γερμανία, το Σταύρο Σμέρνο, και μητέρα Γερμανίδα. Γεννήθηκε το 1975 στη Στουτγάρδη της Γερμανίας και σπούδασε οικονομία, μάρκετιγκ και μάνατζμεντ. Εργάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε διάφορες πολυεθνικές εταιρείες, που έχουν ως αντικείμενο τους τηλεπικοινωνίες, αεργοναυπηγική και ψηφιακή αναβάθμιση στην Γερμανία και στη Γαλλία.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε φωτογραφίες από την μέχρι τώρα σελίδα του ΑΠΕΙΡΟΝΑΡΤ, που ταυτόχρονα δίνει την μία εικόνα από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν. Μέχρι στιγμής είναι 55 μέλη στην σελίδα αυτή, από τους οποίους, οι 33 είναι Έλληνες. Φωτογραφικό υλικό από όλη την ομάδα και τους καλλιτέχνες μπορείτε να βρείτε:

Profil στο Instagram APEIRONART

Με το ακόλουθο λίνκ μπορούν να συνδεθούν άμεσα οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται και να δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ, ανεβάζοντας τις φωτογραφίες τους και τα κείμενά τους. Η διαδικασία αυτή είναι εντελώς δωρεάν, τόσο για καλλιτέχνες, όσο για τις γκαλερί που θα ήθελαν να συμμετέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ