Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Την αλλαγή του σήματος του δήμου Βέροιας πρότεινε ο Πυρινός

Την πρότασή του για αλλαγή του λογοτύπου του δήμου Βέροιας, μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο Δημήτρης Πυρινός. Ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Σώματος, πρότεινε τον σχεδιασμό ενός νέου λογότυπου, όπου θα προστεθούν δύο μορφές, του Ολγάνου και του Αποστόλου Παύλου, λέγοντας πως θα έχει αντανακλάσεις σε όλα τα επίπεδα, καθώς ένα σύμβολο έχει τεράστια δύναμη και επιρροή και μπορεί να αποτελέσει θεμέλιο για όλες τις πτυχές του δήμου σε πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

«Το σημερινό σήμα αποτελείται από δύο όψεις νομισμάτων, στη μία η χρυσή λάρνακα και στην άλλη ο Φίλιππος ο Β'. Εκτός του ότι αναφέρονται στο ίδιο ιστορικό πλαίσιο και αφορούν μια ευρύτερη περιοχή, δεν ολοκληρώνουν την εικόνα και την πλούσια ιστορία του τόπου και "αδικούν" τον δήμο. Προτείνω την αλλαγή του λογότυπου του διευρυμένου πλέον και σύγχρονου δήμου Βέροιας, κάτι που σίγουρα θα έχει αντανακλάσεις σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε ο κ. Πυρινός.


Σχετικά με το νέο λογότυπο, ανέφερε πως η πρότασή του γίνεται έπειτα και από συζητήσεις με ιστορικούς και με μέλη της παράταξής του και περιλαμβάνει την πρόσθεση δύο εμβληματικών για την περιοχή μας προσώπων, αυτό της μορφής του Ολγάνου για την αρχαιότητα και η μορφή του Αποστόλου Παύλου που θα εκπροσωπεί την θρησκευτικότητα της πόλης, όπως εξήγησε.

«Ένα σύμβολο έχει τεράστια δύναμη και επιρροή σε κάθε έντυπο και ηλεκτρονική σελίδα που θα ανοίξει κάποιος. ξέρω ότι θα υπάρξουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και πρέπει να αλλάξουν πολλά έντυπα, ωστόσο ένα σωστό και κατάλληλο σύμβολο αποτελεί θεμέλιο για όλες τις πτυχές του δήμου σε πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, αν επικεντρωθούμε στον τουρισμό», κατέληξε ο κ. Πυρινός.

23 σχόλια:

  1. Ένα θα έπρεπε να είναι το σύμβολο.... Το ροδάκινο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δυνατών η Βέροια να αντιπροσωπεύεται από ένα εμπορικό αγαθό και όχι από την ένδοξη ιστορία της?

      Διαγραφή
  2. την βασιλισσα βεροη μηπως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδικεί την πόλη της Βέροιας ο Φίλιππος και η χρυσή λάρνακα της Βεργίνας ;

    Δεν έχετε τον Θεό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι δύο νέες προτάσεις είναι απαράδεκτες!
    01: Το όμορφο άγαλμα του Όλγανου ταιριάζει στη Νάουσα, επειδή βρέθηκε στο Κοπανό...
    02: Ενώ ο απόστολος Παύλος πέρασε από τη Βέροια, δεν ήταν από τη Βέροια ...

    Το υφιστάμενο έμβλημα του φιλίππου είναι ιδανικό και αν κάτι πρέπει να προστεθεί, είναι ο Μέγας Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα και θα συμπληρώσω ότι τον Όλγανο (καλώς ή κακώς) δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του. Αν έρθει ένας φίλος του κου που έκανε την πρόταση από την Αθήνα ή το εξωτερικό θα ξέρει τον Ολγανο; προφανώς όχι. Είναι ίδια η ιστορικη προσωπικότητα και η αναγνωρισημότητα του Φιλίππου με του Όλγανου;
      Είναι σα να λέει δηλ ότι ο Δήμος Ηρακλείου που έχει σύμβολο το γρύπα (απεικονίζει τον μυθικό γρύπα, με κεφάλι αετού, σώμα λιονταριού και ουρά φιδιού) που είναι άμεσα συνυφασμένο με την Μινωική Κρήτη να το αλλάξει με κάτι άλλο ή ο Δήμος Αβδήρων να μην έχει το φιλόσοφο Δημόκριτο, ή ο Δήμος Θεσσαλονίκης να μην έχει τον Μέγα Αλέξανδρο τον μεγαλύτερο στρατηλάτη του κόσμου, αλλά τον Απόστολο Παύλο που πέρασε ως (τουρίστας-επισκέπτης, έκφραση καθ υπερβολή), ή Ο Δήμος Αθηναίων να μην έχει την αρχαία θέα Αθηνά που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο, αλλά επίσης τον Απ. Παύλο που πέρασε και από την Αθήνα κάνοντας (τουρισμό, έκφραση καθ υπερβολή). Τα παραδείγματα θα μπορούσαν να είναι ατελείωτα και καταιγιστικά.
      Είναι προφανές ότι τέτοιες σκέψεις προέρχονται από οικείους συντηρητικούς θρησκευτικούς κύκλους. Είναι επίσης γνωστό ότι τα προβλήματα της πόλης σε αυτή τη χρονική στιγμή είναι άλλα και πολύ πιο συμαντικά από την αλλαγή του εμβλήματος. Τέτοιες προτάσεις σε αυτή την δυσμενή συγκυρία, λυπάμαι που θα το πω, αλλά δεν τιμούν αυτούς που την εκφράζουν. Τους κάνουν να φαίνονται εκτός πραγματικότητας. Θερμή παράκληση με κάθε σεβασμό, επικεντρωθείτε σε προτάσεις που θα βοηθήσουν την πόλη να ξεπαιράσει τα προβλήματα και να πάρει μια αναπτυξιακή κατεύθυνση. Αυτό είναι το απαραίτητο και όχι το έμβλημα.
      Για να το πω και λαϊκά (σοβαρευτείτε).

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς όπως τα λες. Ο Απόστολος Παύλος ήταν περαστικός, δεν μπορεί να είναι σύμβολο της πόλης. Οι συντηρητικοί θρησκευτικοί κύκλοι δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν άλλα προβλήματα σημαντικότερα. Αλλά αν το καταλάβαιναν δεν θα δήλωναν... "στην εκκλησία δεν κολλάει"...

      Διαγραφή
  5. Εάν ισχυρότατο σύμβολο δεν ειναι ο Φίλιππος, ποιος άλλος μπορει να είναι; Εμ το άλλο; Σύγχρονος Δήμος απο που κι ως που; Σημερινός ναι. Σύγχρονος σε τί; Τι σπουδαίο σύγχρονο εχει να επιδείξει;Οχι μόνο ο δικός μας Βέβαια. Οτι σπουδαίο, ειναι πολύ παλιό και αυτό όπως πάμε, θα το ξεχάσουμε. Τα σπουδαία τωρινά που μας "τρέφουν" και τα δίνουμε όλα, ειναι το ροδάκινο, οπως λέει και ο φίλος παραπάνω, σώβρακα και φανέλες διαφόρων χρωμάτων στα γήπεδα, το κρέας παραγωγής μας, τυρί φέτα. Βέβαια, δεν μου διαφεύγει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΛΠ. Αυτα δεν ειναι τα σπουδαία μας σήμερα; Το όραμά μας; Νομίζω οτι αλλαγή δεν θέλει το σήμα της πόλης μας αλλά, τα μυαλά μας. Ετσι, δεν πάμε πουθενά. Απλά μας σέρνουν όπου θέλουν. Ίσως κοιτώντας τον Φίλιππο και την λάρνακα, ντραπούμε για το σήμερα. Εάν δεν συμφωνούν οι ... ιστορικοί, αντιπροτείνω, ενα μπούτι μόσχου κατάλληλα επεξεργασμένο, που θα γαρνίρεται με τομάτα Ριζωμάτων και σαγανάκι φέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν ρωτάμε τον Γεωργιάδη; Βαθύς γνώστης της αρχαιότητας και της Ανάπτυξης. Ότι βλακεία προτείνει,δεκτή.

      Διαγραφή
  7. Δεν μπορώ παρά να "συμφωνήσω" με τη" ρηξικέλευθη" και "καινοτόμα" αυτή πρόταση. Με την πρόταση αυτή ο Δήμος μας εκτινάσσεται αναπτυξιακά ενώ ταυτόχρονα γίνεται πόλος έλξης σε καινοτόμες αλλά και άλλες επενδύσεις ως πόλος έλξης παγκόσμιου βελινεκούς. Η καθημερινότητα όλων μας θα αλλάξει προς το καλύτερο από την επόμενη μέρα της αλλαγής του συμβόλου, η ανάγκη για τις νέες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα απαιτήσει την προσέλευση εργατικού δυναμικού εγχώριο αλλά και αλλοδαπού, ενώ προβλέπεται και η διπλή εργασία των ντόπιων σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι ανάγκες σε εργατικά χέρια. Συμπληρωματικά προς την αναπτυξιακή αυτή πρόταση μάλιστα (Ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως αποφασισθεί και η αλλαγή-αναβάθμιση των εδράνων συνεδρίασης στο ΔΣ (της παράταξης του συμβούλου) ώστε να κάθονται πιο άνετα και να "κατεβάζουν" και άλλες τέτοιες προτάσεις.
    Αναμένεται σίγουρα και η ανάλογη δημοσιότητα στο θέμα στα βραδινά δελτία ειδήσεων, ώστε η πρόταση να υιοθετειθεί και από άλλους Δήμους που δεν το σκέφτηκαν.
    ΥΓ. Πόσο τυχαιροί είμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να ρωτήσω κάτι για να μαθαίνω. Περισσότεροι άνθρωποι σκοτώθηκαν εξ αιτίας του Βασιλιά Φιλίππου ή του Αποστόλου Παύλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι σίγουρος ότι περισσότεροι άνθρωποι σκοτώθηκαν για να μπορείς εσύ να λες τις ανοησίες σου και να τις διαβάζουμε εμείς.

      Διαγραφή
    2. Έλληνες όπως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, οσοι φοιτουσαν στις φιλοσοφικες σχολες των, οπως και οι ναοι ( τωρα πληρωνεις για να επισκευθεις) που γκρεμιστηκαν με διαταγματα κρεμαλας για οσους δε πιστευουν στην νεα θρησκεια της αγαπης σιγουρα απο τους oμοδοξους του Paul.

      Διαγραφή
    3. σε σχέση με το σφυροδρέπανο και την σβάστικα αυτοί που σκοτώθηκαν είναι ελάχιστοι.

      Διαγραφή
    4. Το βήμα του Αποστόλου Παύλου είναι ένα ανεκτίμητο πλεονέκτημα που η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να χρησιμοποιήσει, αν όχι για τον εαυτό της, τότε για την πρόοδο της πόλης μας.
      Από όσο γνωρίζω, το όνειρο κάθε Ρωμαίου Πάπα ήταν να επισκεφτεί το βήμα του Παύλου στη Βέροια. Μια τέτοια επίσκεψη θα αναδείκνυε τη Βέροια σε ολόκληρο τον Κόσμο, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!
      Αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ!
      Ίσος επειδή κάποιο κομπλεξικοί πατέρες φοβούνται την καθολικότητα;

      Διαγραφή
  9. βαλτε ενα γουλιανο.
    ποιοι είναι όλοι αυτοί ρε παιδιά?
    τι έχουν παράξει για τον τόπο?
    και απο ποιο ποστο? ομως τι λεω?
    στην Ελλάδα είμαι.
    απεμπολούν τα πάντα και σιχαίνονται την αριστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Πυρινέ. Οταν πέρασε απο δω ο Απόστολος Παύλος, δεν ήρθε σε χέρσα γή. Δεν ηταν ακατοίκητος χώρος. Υπήρχαν Ελληνες, με κάποια θρησκεία. Και με τούτη τη θρησκεία, μεγαλούργησαν πνευματικά και τεχνικά. Πήγε πολύ μπροστά ο άνθρωπος με τα κατορθώματά τους. Μετά επεκράτησε η άλλη θρησκεία, του περαστικού Αποστόλου Παύλου. Ιστορικά πλέον, ξέρουμε οτι εκατομμύρια και Ελληνες, θανατώθηκαν επειδή επέμεναν στην παλιά θρησκεία τους. Το οξύμωρο ειναι οτι με αυτούς τους αμέτρητους φόνους, ηθελε να πείσει μεταξύ των άλλων, για το "ου φονεύσης". Αν δεν ειναι ετσι διορθώστε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και επίσης να συμπληρώσω. Μπορείτε να υποθέσετε γιατί τα γράφω ανώνυμα όλα αυτά; Τι μπορεί να φοβάμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι και εκπαιδευτικός ο ανιστόρητος. Να κάτσει να διαβάσει καλά την ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Απορώ πως τον εκαναν προιστάμενο. Για κάτι τετοιους σαν τον πυρινό θέλω να ψηφισω συριζα να τους ξηλώσει όταν ερθει στην εξουσια
    Α.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Πυρινέ φοβερή πρόταση. Νομίζω πως μετά από αυτό θα πρέπει και το δημαρχείο να μεταφερθεί στα γραφεία της Μητρόπολης. Η ακόμη καλύτερα ας κάνουμε και τον Μητροπολίτη Δήμαρχο για να τελειώνουμε. Λοιπόν νομίζω ότι το σήμα της πόλης είναι μια χαρά ως έχει. Το μόνο καλό είναι ότι με την δημοσίευση της απαράδεκτης αυτής πρότασης έμαθαν πολλοί το σήμα της πόλης. Για την αδράνεια των διοικούντων και την μη προώθηση της ιστορίας της πόλης δεν φταίει ο Φίλιππος, και τον Χριστό τον ίδιο να βάλουμε αν μετά συνεχίσουμε να μην κάνουμε τίποτα δεν θα αλλάξει και τίποτα. Επίσης να σας πληροφορήσω κύριε Πυρινέ πως πριν από κάποια χρόνια είχε έρθει μία φίλη μου από τις ΗΠΑ και έβγαζε φωτογραφίες για να τις στείλει στην αδερφή της η οποία ήταν δασκάλα στην Αμερική. Το πρόβλημά της ήταν ότι δεν μπορούσε να βγάλει φωτογραφίες της πόλης που να μην υπάρχει εκκλησία μέσα. Στην απορία μου λοιπόν γιατί αυτό αποτελούσε πρόβλημα μου είπε ότι απαγορεύεται να δείχνουν μέρη θρησκευτικής λατρείας στα σχολεία της Αμερικής εδώ και πολλά χρόνια. Αναρωτήθηκα γιατί; Και μου απάντησε επί λέξη "διότι έχουμε διαχωρίσει την θρησκεία από το κράτος εδώ και πολλά χρόνια". Πιστέψτε με δεν είμαι αριστερός, δεξιός είμαι, αλλά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να καταλάβουμε τα συστατικά στοιχεία της κοινωνίας που ζούμε ώστε να μπορέσουμε πραγματικά να αφομοιώσουμε την πληθώρα διαφορετικής καταγωγής πολιτών, και να ενταχθούν στο σύνολό τους στην ελληνική κοινωνία. Ως εκπαιδευτικός λοιπόν σκεφτείτε ότι θα πρέπει να κινηθούμε στο πας μη Έλλην βάρβαρος, όπου Έλλην ο έχων την ελληνική παιδεία και όχι ο έχων την χριστιανικήν πίστην. Είναι άλλο να πιστεύω, να τιμώ και να μην δέχομαι την προσβολή της πίστης μου και άλλο (τελείως διαφορετικό) το να θέλω ντε και καλά να τους κάνω όλους χριστιανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση του κ. Πυρινού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ