Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Προβληματισμός και απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο της Βέροιας

Ελπίδα ότι οι νέοι περιορισμοί θα είναι μόνο για την επόμενη εβδομάδα

Με συγκρατημένη απογοήτευση αντιμετώπισε ο εμπορικός κόσμος της Βέροιας την ανακοίνωση της επιστροφής των μέτρων κατά της πανδημίας στα προ των Χριστουγέννων επίπεδα αυστηρότητας. Σαφέστατα, είναι μια αρνητική εξέλιξη, αλλά εάν τα αυστηρά μέτρα διαρκέσουν μόνο την πρώτη εβδομάδα του έτους, υπάρχει μια σχετική αισιοδοξία, αφού η αγορά είναι σε αναμονή για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων την δεύτερη Δευτέρα του μήνα, 11 Ιανουαρίου. 

Με αφορμή την αναστολή του click away και του εκ νέου κλεισίματος βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων υπηρεσιών περιποίησης νυχιών και ΚΤΕΟ από την Κυριακή έως την άλλη Δευτέρα, οι επιχειρηματίες διακατέχονται από έντονο προβληματισμό. 

Η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιά έδωσαν μια σανίδα σωτηρίας, η οποία όμως δεν είναι αρκετή για να πληρωθούν τα έξοδα και οι εργαζόμενοι. Τα μηνιαία οικονομικά αντίμετρα με πλήρη απαλλαγή από το ενοίκιο του Ιανουαρίου που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ήταν κάτι που ήχησε ευχάριστα στα αφτιά του εμπορικού κόσμου. 

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων για να πάνε από το click away στο click in shop, θα πρέπει να περάσουν από το δύσκολο μονοπάτι του… click to stop. Κακά τα ψέματα, τα μαγαζιά για να καταστούν βιώσιμα, χρειάζονται περαιτέρω στήριξης από την κυβέρνηση.

24 σχόλια:

  1. Όλα για το καλό μας γίνονται. Τουλάχιστον αγαπητοί έμποροι θα έχετε την ηθική ικανοποίηση ότι σώσατε την κοινωνία από τον αφανισμό από τον άσωτο ιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H proedros tu emborikou silogou na paretithi. Thelume ekloges edo k Tora.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γελάει ο κόσμος. Κάνεις δεν ασχολείται πλέον με τις καθημερινές ανακοινώσεις, μέτρα και απειλές. Λυπάμαι πάντως που οι κυβερνώντες συμπεριφέρονται με αυτόν τον αυταρχισμό και την αλαζονεία. Που θεωρούν τον κόσμο υποτακτικούς τους. Λυπάμαι επίσης εμάς τον "κυρίαρχο" λαό που έχουμε καταντήσει μια ζαβλακομενη μάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαντέυω ότι οι επόμενες δυο εβδομάδες είναι κρίσιμες.. Ατελείωτο σανό..Δεν έχουν εμβόλια.Και συνεχίζουν τον σανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες.
    Αντιλαμβανομενοι την ευθύνη οι λοιμοξιολογοι αναγκάστηκαν να πάρουν ακόμη μια σκληρή απόφαση.
    Δεν υπολογίζουν τις οικονομικές συνέπειες μπροστά στην ανθρώπινη ζωή. Δε θα διστάζουν να ξαναπαρουν αυστηρά μέτρα και ας υποστούμε όλοι μαζί, με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο βαθμό την οικονομική καταστροφή.
    Σε όποιον δεν αρέσει στις επόμενες εκλογές να ψηφίσει αυτούς που αναγνώρισαν ως Μακεδονία τους βουλγαρογυφτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα ἔχετε, γαλάζιοι μπολσεβίκοι, ΕΑΜοβούλγαροι μέ γραββάτες! Ποιός λοιμωξιολόγος, ρέ ἀντίχριστοι, συνιστᾷ ἀπαγόρευσι τοῦ καθαγιασμοῦ τῶν ὑδάτων;

      Διαγραφή
    2. Ποιες εκλογές και ποια δημοκρατία; Η Ν.Δ. με 20% του λαού κατέλαβε το 52,67% της βουλής (158 έδρες) και το τσύριζα το 10% του λαού το 28,67% των εδρών. Προτείνω να καταργηθεί η βρωμοβουλή και το νομοθετικό έργο να το ασκεί απευθείας ο λαός με την άμεση ψήφιση των νόμων από πιστοποιημένους με γνώσεις πολίτες. Η τεχνολογία στη σημερινή εποχή μπορεί να υποστηρίξει αυτήν τη δυνατότητα. Το πορνείο, που λέγεται βουλή, που καλλιεργεί τη διαφθορά, μας στοιχίζει ακριβά και αντί να δίνει λύσεις, μας οδηγεί στην καταστροφή.

      Διαγραφή
  6. Ρε γελοίοι ούτε το καθαγιασμό των υδάτων δεν επιτρέπετε? Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό από τότε που υπάρχει ο χριστιανισμός! Τι σας πειράζει αν πάει ο ιερέας μόνος του να ψάλει και να ρίξει τον σταυρό? Για πόσες σφαλιάρες είστε?Κούλη τελειωσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφωτιστε, σε λάθος άρθρο ποσταρες.
      Εδώ είναι για τους εμπόρους.
      Της αγοράς.

      Διαγραφή
  7. Ναι θα αγιαστουν τα νερά απλά έξω δεν αφήνουν γιατί ο κόσμος έδειξε ότι δεν κρατάει αποστάσεις οπότε δεν θα γίνει η αστυνομία μπαμπούλας να φυλάει τους δρόμους και να μαλώνει τέτοια μέρα.οποτε απαγόρευσε τα εξωτερικά αλλά δεν απαγορεύτηκαν μεσα στις εκκλησιές να αγιαστουν τα νερα οπως κάνουν εκεί που δεν υπάρχουν θάλασσες και ποτάμια με λίμνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνο ντροπή αισθάνομαι ως χριστιανή ορθόδοξη για την απαγόρευση του αγιασμού των υδάτων. Πραγματικά πρέπει να πέσουν πολλές σφαλιάρες άνωθεν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η απόφαση ειναι καθαρα πολιτική. Η επιτροπή λοιμωξιολογων δεν εχει καμια σχεση. Ο αυταρχισμος πλεον δε δικαιολογειται ουτε με το παραμυθι του κορωνοιου.καταστρεφουν συνειδητα τη χωρα. Οι βουλευτες της νδ κοιτανε σε αφασια αυτα που αποφασιζει μια ομαδουλα περιξ του μητσοτακη, ενω πληρωνονται αδρα και εκλεχτηκαν για να υπερασπιζονται και να εκπροσωπουν τους πολιτες. Πρωτοφανης πολιτική εκτροπη με τη δικαιοσυνη και τη δημοσιογραφια να σφυριζουν το λιγοτερο αδιαφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά συμφέροντα και ποιά εκπροσώπηση του πολίτη ρε φίλε, μαριονέτες είναι όλοι τους. ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Για αυτό στην κάλπη να σκέφτεστε πρώτα και μετά να ψηφίζετε.

      Διαγραφή
    2. «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη,»
      Για αυτό τον λόγο,φίλε.

      Διαγραφή
  10. ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ. ΠΡΙΝ ΜΗΝΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ.
    ΔΥΤΥΧΩΣ ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εντάξει παιδιά επειδή εγώ προσωπικά έχω χάσει από συγγενείς Κ φίλους πάνω από 15 άτομα σε 2 μήνες δεν μπορώ να πω ότι δεν κάνουν καλά.όποτε δεν χρειάζεται να νιώσετε απώλειες στις οικογένειες σας ώστε να σταματήσετε να το παίζετε επιστήμονες.κοιταξτε να κάνετε τις δουλειές σας και να φροντίζετε το σπίτι σας και αφήστε τους ειδικούς να κάνουν την δουλειάς τους.άν θέλατε να είστε ειδικοί και επιστήμονες να ήσασταν από πριν.και αν όμώς είστε γνώστες κάτι επιστήμονες όταν αρρωσταίνει το παιδι σας ή εσεις ή οι γονείς σας γτ πάτε σε αυτούς που βρίζετε Και κρινετε; αυτά από εμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐν τάξει, παιδί, μή γράφῃς ὅ,τι νἆναι. Τό ἀκριβές εἶναι νά λές ὅτι αὐτοί πού ἰσχυρίζεσαι πώς πέθαναν ἀποδόθηκε ὁ θάνατός τους στόν κοροϊδοϊό. Ἀλλά ξέρουμε πλέον πέραν πάσης ἀμφιβολίας πόσο (ΑΝ)ἀξιόπιστοι εἶναι αὐτοί οἱ ἀριθμοί: https://www.youtube.com/watch?v=Ow6cYNHOIwY&feature=emb_title

      Τά κηδειόχαρτα συνολικῶς εἶναι λιγώτερα ἀπό πολύ περισσότερες χρονιές, ὁπότε μόνον γιά πανδημία δέν μποροῦμε νά μιλᾶμε.

      Οἱ «εἰδικοί» νά κάνουν κουμᾶντο στά ἰατρεῖα καί τίς κλινικές τους, ἂν ἔχουν. Δέν ἔχουν κανένα δικαίωμα νά φυλακίζουν τόν κόσμο, καταπατῶντας τίς θρησκευτικές του ἐλευθερίες καί τό δικαίωμα στήν ἐργασία καί τήν ἐλευθέρα, ἀξιοπρεπῆ διαβίωσι. Ὑπάρχουν πράγματι παρανοϊκοί λοιμωξιολόγοι πού νομίζουν πώς ὅλη ἡ κοινωνία πρέπει νά λειτουργῇ σἂν πτέρυγα τοῦ... (καταργηθέντος ὑπό τῆς ΝΔ γιά νά μή ξεχνιώμαστε!) Νοσοκομείου Λοιμωδῶν Νοσημάτων! Ὁμοίως, ἐνδεχομένως ὑπάρχουν παράφρονες στρατιωτικοί πού θεωροῦν ὅτι ὁλόκληρη ἡ κοινωνία πρέπει νά κυβερνᾶται ὅπως μία Στρατιωτική Μονάδα! Ὅποτε οἱ ψυχάκηδες τῶν παραπάνω κατηγοριῶν «εἰδικοί» ἔχουν τό πάνω χέρι, τό ἀποτέλεσμα εἶναι μία στυγνή, ἀπάνθρωπη τυραννία. Δέν εἶναι λογικό αὐτό τό πρᾶγμα. Ἕκαστος ἐφ' ᾦ ἐτάχθη. Ἂν ἤθελαν ν' ἀποφασίζουν γιά ὁλόκληρη τήν χώρα, ἂς κατέβαιναν στίς ἐκλογές. Ἀλλιῶς νά περιοριστοῦν στήν δουλειά τους καί νά σταματήσουν τά ψέμματα καί τίς χριστιανοφοβικές φοβέρες μέ ἀνύπαρκτους μπαμποῦλες.

      Ἐπίσης, ὅταν ἀρρωσταίνουμε πᾶμε σέ κανονικούς γιατρούς, ὄχι σέ ναλμπάντηδες/φακελλάκηδες/ἀνίδεους/κομπογιαννῖτες/δολοφόνους «γιατρούς». Ἐπιλέγουμε ἐλεύθερα, γιά δέ τά σοβαρά θέματα ζητᾶμε 2η καί 3η γνώμη, καί τό ἴδιο κάνεις καί ἐσύ. Ὁπότε, κόψε τό κήρυγμα περί ἐπιστημόνων καί «εἰδικῶν»._

      Διαγραφή

  12. Πλησιάζει...click click click...outside!!!


    Κουλη....έρχονται μεγάλες κοινωνικές αναταραχές....είσαι ετοιμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα δεν θα γίνει.
      Θα το πιούμε το φαρμάκι μέχρι τέλους και καλά θα κάνουμε. Σε λίγο τίποτα δεν θα είναι όπως πριν, τίποτα σε όλα τα επίπεδα και σε μερικά χρόνια τα πράγματα γενικά θα είναι καλύτερα από ότι τώρα. Το παγκόσμιο οικονομικό και εμπορικό μοντέλο έχει αποτύχει να φέρει ευημερία στον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα υπερχρέωσε τους πάντες για αυτό και έχει τελειώσει. Ξεκίνησε η επανεκκίνηση με νέα δεδομένα στα οποία όλοι οι μικροί δεν έχουν-έχουμε θέση.
      Αποφασίστε-αποφασίζουμε ή μεγαλώνετε-μεγαλώνουμε ή χάνεστε-χανόμαστε.

      Διαγραφή
  13. Στόχος εξ αρχής αυτός ηταν. Να ρημάξει η οικονομία.
    Δεν νοιάζονται για την υγεία σας βρε ψεκασμενα
    Κορόιδα. Ποιός ιος;
    Αλλα 45 χρόνια βρε θλιβερά κομματόσκυλα αυτά τα ρεμάλια ψηφιζεται οπαδών της ΕΕ για να τρώτε τα ΕΣΠΑ. Βγάλτε το σκασμο τραβατε καντε κ το εμβολιο στο κωλαρακι σας τωρα υποτακτικες λινατσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απλά δίνουν χαπακια πονολαιμου για τον καρκίνο. Θα πέσει πείνα και φτώχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε πάτε καλά; Ποιός καθαγιασμός στη Μπαρμπούτα; Απο την μπόχα των υπόνομων δεν μπορείς να περπατήσεις εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ