Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πριν από έναν χρόνο: Τι είχε γίνει παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Βέροια

Μαγκάλια, χοροί και κάλαντα σ' όλη την Aγορά σε μια εποχή προ Covid

Το αδιαχώρητο επικράτησε την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, παραμονή Πρωτοχρονιάς στην αγορά της Βέροιας. Από νωρίς το πρωί χιλιάδες συμπολίτες μας είχαν βγει βόλτα και πραγματοποίησαν τα τελευταία ψώνια τους ενόψει της έλευσης του νέου έτους, απόλαυσαν τον καφέ τους, λίγο τσιπουράκι και ένα σουβλάκι στο... πόδι, από τα μαγκάλια που είχαν στήσει πολλά εμπορικά καταστήματα και καφετέριες. Το εορταστικό κλίμα είχε βοηθήσει ο καλός καιρός και ενίσχυσαν τα κάλαντα που ακούγονταν από κάθε σημείο του κέντρου, αλλά και τα αυτοσχέδια ποντιακά γλέντια στα καταστήματα που δεν περιορίστηκαν στα μαγκάλια αλλά κάλεσαν και όργανα.

Ξεχωριστό χρώμα σε εκείνη την ημέρα είχε δώσει το «Κάρο της Αγάπης», το οποίο διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας και μοίρασε γλυκά, σοκολάτες, ντόνατς και λουκούμια, μια ευγενική χορηγία από τον δραστήριο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Βέροιας. Το «Κάρο» είχε συνοδεύσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βέροιας.

Δυστυχώς φέτος τίποτα από όλα αυτά δεν θα πραγματοποιηθεί, μιας και ο κορωνοϊός μας άλλαξε την καθημερινότητά μας και κυρίως τις γιορτές μας!

Δείτε φωτογραφίες:


















11 σχόλια:

  1. Δεν μας πειράζει καθόλου. Επιτέλους μια χρονιά που θα γιορτάσουμε λιγότερο, θα σκεφτούμε περισσότερο, θα κάνουμε τον απολογισμό μας και ίσως κάτι να αλλάξει. Ευχαριστούμε καραντίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διώχναμε το κακό 2019 και υποδεχόμασταν το 2020.
    Σημερα μοιάζουν με τις φωτογραφίες από τα σαλόνια του τιτανικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 15 χρόνια πριν να δεις τι γινόταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσάς που δεν σας πειράζει καθόλου τέτοιοι ήσασταν πάντοτε μονόχνωτοι,χωρίς φίλους και τις γιορτές κλεισμένοι μέσα μη τυχόν και σας δει άνθρωπος και χρειαστεί να πείτε μια καλημέρα ή ένα χρόνια πολλά.Λάτρεις της κακομοιριάς υιοθετείτε την τακτική του Σκρουτζ.Εμάς όμως που ακόμα η καρδούλα μας χτυπάει,μας πειράζει στο έπακρο αυτή η ''αηδία''και το ψέμμα που ζούμε σήμερα σαν κοινωνία.Θέλουμε και τις γιορτές και τους φίλους και τους συγγενείς και την εκκλησία μας.Που θα πάει θα απαλλαγούμε απο τα δεσμά μας.ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ φίλοι μου.Καλή χρονιά λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντωμεταξύ όταν τραβήχτηκαν αυτές οι φωτογραφίες, ο κοροναϊός είχε ξεκινήσει ήδη στην Κίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έπιασε επιτέλους η ευχή και του χρόνου σπίτια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΛΟΝ Ο ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΘΑ ΕΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΟΣ Η ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΚΕ ΔΙΈΞΟΔΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣΟ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΥΛΕΙΑ Κ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΟΝΟΧΝΟΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ