Quantcast

http://picasion.com/

Σύλληψη Βεροιώτη μεγαλέμπορου ναρκωτικών - Εμπλέκεται σε κύκλωμα με 235 κιλά κοκαΐνης

Ήρθαν στην Ημαθία ειδικές δυνάμεις της Δίωξης Ναρκωτικών - Πάνω από 30 εκατ. ευρώ τα παράνομα κέρδη
Μπλόκο σε 235 κιλά κοκαΐνης και μάλιστα Α' ποιότητας έκαναν οι αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας. Η πληροφορία που είχε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ήταν ότι ένας 38χρονος θα μετέφερε μέσω νόμιμου φορτίου με μπανάνες την ποσότητα της κοκαΐνης από χώρα της Νότιας Αμερικής στην Ελλάδα. Πριν από δύο ημέρες, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε στο τελωνείο Πειραιά, μέσα σε εμπορευματοκιβώτια βρέθηκαν τα τσουβάλια με την κοκαΐνη. 

Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 38χρονο, τον ακινητοποίησαν και διαπίστωσαν μάλιστα ότι πάνω του είχε ένα πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, γεμιστήρα με φυσίγγια 9mm, καθώς επίσης έναν αναδιπλούμενο σουγιά. 

Επιπλέον, ο 38χρονος είχε μαζί του τρία κινητά τηλέφωνα καθώς και πέντε κάρτες sim. Σε έρευνα που έγινε αργότερα σε δύο διαμερίσματα στην περιοχή της Αθήνας οι Αρχές εντόπισαν περίπου 30.000 ευρώ -που όπως υποστηρίζουν προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών-, 18 κινητά τηλέφωνα και πάνω από 20 κάρτες sim αλλά και ένα μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων.

Στην κατοχή του δράστη αλλά και σε έρευνες που ακολούθησαν σε τρία (3) διαμερίσματα στην Αθήνα και σε ένα (1) στη Βόρεια Ελλάδα (στη Βέροια σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του «Βεροιώτη»), τα οποία χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για την παράδοση και φύλαξη των ποσοτήτων των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• (235) κιλά και (495) γραμμάρια καθαρής κοκαΐνης, χωρισμένα σε (220) δέματα εντός έξι (6) τσουβαλιών,
• (36.060) ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
• (21) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του και (25) κάρτες sim,
• (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
• ηλεκτρική μηχανή συσκευασίας (vacuum) και
• μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων.

Επιπλέον κατασχέθηκαν:

• (6) σφραγίδες ασφαλείας διαμετακομιζόμενων εμπορευματοκιβωτίων με συρματόσχοινο και
• όχημα που χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μέσο διευκόλυνσης του διεθνούς κυκλώματος.

Οι έρευνες έδειξαν... Βέροια

Οι αστυνομικοί της D.E.A. ήρθαν αιφνιδιαστικά στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του veriotis.gr πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση στα... «βόρεια προάστια» της Βέροιας. Πάνοπλοι και ειδικά εξοπλισμένοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., κάτω από άκρα μυστικότητα, επιχείρησαν στην προαναφερόμενη περιοχή και εισέβαλαν σε σπίτι που ανήκει σε κάτοικο Βέροιας που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα και μάλιστα σε ηγετική θέση. Ανώτατοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με διεθνές κύκλωμα που έφερνε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Αναστάτωση στη γειτονιά

Όπως είναι λογικό η έλευση των «κομάντο» της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους γείτονες της περιοχής, οι οποίοι θορυβήθηκαν με το πρωτόγνωρο αυτό θέαμα. Η επιχείρηση έγινε με απόλυτο συντονισμό και με αστραπιαίο τρόπο. 

Συντονισμός 6 υπηρεσιών για την σύλληψη του κυκλώματος

Για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, υπήρξε μεγάλη συνεργασία διάφορων υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών, Τελωνειακούς Υπαλλήλους του Τελωνείου Πειραιά, αλλά και με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

30.000.000 ευρώ το όφελος από τα ναρκωτικά

Το παράνομο όφελος που εκτιμάται ότι θα αποκόμιζε το κύκλωμα ξεπερνάει κατά πολύ τα 30.000.000 ευρώ. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας τα τελευταία χρόνια.

9 σχόλια:

  1. Όταν λες Βόρεια προάστια...εννοείς προς Εργοχώρι σωστά; Εκεί είναι η βόρεια πλευρά της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτος δεν ειναι απλα μεγαλεμπορας,ειναι τιτανας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΝ ΔΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΠΡΟΚΟΒΕΙ ΤΣ ΤΣ ΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολα τα κιλα ολα τα λεφτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλη επιτυχία! Εύγε στην Αστυνομία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντροπή στην ελληνική αστυνομία το παλικάρι έφερνε ά ποιότητα και εσείς τον δέσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ