Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παλιό Δικαστικό Μέγαρο: Παραχώρηση χρήσης θέλει ο Δήμος - Τι ζητάει η ΕΤΑΔ

Πως σκοπεύει να το αξιοποιήσει η Δημοτική Αρχή - Δηλώσεις Βοργιαζίδη στο veriotis.gr
Αναθερμάνθηκε το θέμα με το παλιό Δικαστικό Μέγαρο στην Πλατεία Ωρολογίου μετά την επίσκεψη του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και των δύο Βουλευτών Τάσου Μπαρτζώκα και Λάζαρου Τσαβδαρίδη (δείτε εδώ) στην ΕΤΑΔ (Ελληνική Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) που εδρεύει στην Αθήνα. Ο Δήμος επιθυμεί την αξιοποίηση του κτιρίου που θα συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση της περιοχής. 

Θετική στον διάλογο η ΕΤΑΔ 

Αξίζει να σημειωθεί πως η στάση της ηγεσίας της ΕΤΑΔ, όπως εκφράστηκε από τον κ. Βλαστό ήταν θετική προς τον διάλογο. Ο ίδιος περιέγραψε τις ειδικότερες διαδικασίες που απαιτούνται για τη δυνατότητα αξιοποίησης του τέως Δικαστικού Μεγάρου, το χρονοδιάγραμμα και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν. 

Αυτοψία και... «παραχωρώ μόνο με αντίτιμο»

«Στη φάση αυτή η ΕΤΑΔ μας λέει ότι: «παραχωρώ μόνο με αντίτιμο» τόνισε σε δηλώσεις του στο veriotis.gr o Kώστας Βοργιαζίδης. Ο Δήμαρχος Βέροιας ανέφερε πως το επόμενο βήμα είναι να μπούνε οι τεχνικοί της ΕΤΑΔ στο κτίριο, ώστε να κάνουν την απαραίτητη αυτοψία, να δούνε σε τι κατάσταση είναι το κτίριο και τι χρειάζεται για να καταστεί λειτουργικό.

Παραχώρηση χρήσης με συμβολικό τίμημα

Από την πλευρά του ο Δήμος Βέροιας έριξε στο τραπέζι την λύση για παραχώρηση χρήσης και μόνο, πληρώνοντας ένα συμβολικό τίμημα. Είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί και να πάρει ζωή το κτίριο που τα τελευταία χρόνια έχει μείνει ανενεργό. «Το θέμα της εμπορικής μίσθωσης είναι κάτι που δεν μας ενδιαφέρει, εμείς συζητάμε μόνο για συμβολική μίσθωση» δήλωσε στο veriotis.gr ο Κώστας Βοργιαζίδης.

Τι σκοπεύει να το κάνει ο Δήμος Βέροιας

Σε περίπτωση συμφωνίας μεταξύ Δήμου και ΕΤΑΔ, όπως άλλωστε είχε αποφασιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο από το 2015, η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να συστεγάσει την Διεύθυνση Τουρισμού, ώστε να υπάρχει προσωπικό και να έχει εύρυθμη λειτουργία το συγκεκριμένο κτίριο, το Μουσείο Εκπαίδευσης και η έκθεση των σχεδίων του καθηγητή Μουτσόπουλου. Ωστόσο όπως μας είπε ο επικεφαλής της «Δράσης με Γνώση», είναι ανοικτός σε προτάσεις.

35 σχόλια:

  1. Να γίνει παράρτημα του μουσείου Βεργίνας μόνο έτσι θα έρχονται οι χιλιάδες επισκέπτες στο Κέντρο της Βέροιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να το πάρει κάποιος ιδιώτης γιατί με το δημόσιο χαιρι δεν γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πάει εκεί η νομαρχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΝΆΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΌΣΤΟΛΟ ΠΑΎΛΟ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΊΠΛΑ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΆΘΟΝΤΑΙ 20 ΛΕΠΤΆ ΣΤΟ ΒΉΜΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εκει τι να κανουν;;; να βλεπουν τους αλβανους που πινουν τσιπουρα;;;

      Διαγραφή
    2. ΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ Δ.Υ. ΠΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ! Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ή ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ. ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΆ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

      Διαγραφή
  5. ΜΕ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΑΣ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΑ ΚΤΙΡΙΑ...ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ!!! ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΤΑ ΚΙΜΠΑΡΙΛΙΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο μεταξύ και μέχρι να λυθεί το θέμα το κτίριο ρημάζει. Δεν νομίζω ότι θα τους έκανε κανείς παρατήρηση αν αποφάσιζαν να το βάψουν, να το επιδιορθώσουν και να το ευπρεπίσουν λίγο, μια μικρή συντήρηση τουλάχιστον, μέχρι να λυθεί το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά μην τα λέτε αυτά δημόσια γιατί θα μας ακούσει ο Καμπούρης που πάσχει από την ίωση ''Σαράφογλου''.και θα κολλήσει και την ίωση ''παλιά δικαστήρια'', και ποιος θα μας γλυτώσει μετά ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να γίνει παράρτημα της βιβλιοθήκης με κατεύθυνση την τεχνολογία.
    Στις κάτω αίθουσες εργαστήρια ρομποτικής και καινοτόμων θεμάτων πληροφορικής που θα επισκεπτοντε σχολεία όλου του νόμου Ημαθίας (γιατί όχι και άλλων νόμων) και στο πάνω όροφο αίθουσες με ανθρώπους που κατέχουν το θέμα πληροφορικής όπου θα γινοντε ενότητες σε παιδιά και ενηλίκους ειτε θα δίνεται η δυνατότητα σε επισκέπτες να χρησιμοποιούν με επίβλεψη και καθοδήγηση ότι αφορά Η/Υ, 3D printers, ομάδες εργασιών κ.α.
    Μονο με νεολαία θα πάρει ζωή το κτήριο και η πλατεία.
    Αν πάει εκεί ο δήμος τη διεύθυνση (ανύπαρκτου) τουρισμού το μόνο που θα κερδίσει είναι οι υπάλληλοι του να πίνουν freddo με θέα τη πλατεία πράγμα συνηθισμένο σε επενδύσεις της πόλης μας. (βλέπε βυζαντινό μουσείο - περισσότερα εισήτηρια κόβει το τσίρκο μεντρανο στον περιφερειακό πάρα το μουσείο, και φταίει η δημ και νομαρχιακή αρχή που χωνει χρήμα χωρίς να λάβει υπόψη τις ανάγκες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη ιδεα. εκει πρεπει να υπαρχει κινηση απο κοσμο - δημοτες και πιθανοτατα υπηρεσια του Δ.Β. θα νεκρωσει και παλι το κτηριο

      Διαγραφή
    2. Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΕΙ ΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Ή ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ( ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ...ΚΑΦΕ!) Ή ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΜΕ ΚΟΣΜΟ.
      ΜΑΚΡΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλή ιδέα! Με την εξαίρεση εύρεσης ιδιώτη από πλευράς Δήμου η μόνη δομή που θα δώσει ζωή στο κτίριο, την πλατεία και την περιοχή είναι η Δημοτικη Βιβλιοθήκη. Σε συνδυασμό και με κάποιο αναψυκτήριο που μπορεί να λειτουργεί για ενισχυσει εξόδων συντήρησης.
      Η Εφορεια Αρχαιοτήτων ηδη έχει ξεκινήσει εργασίες συντήρησης και του Βυζαντινού Πυργου όπισθεν του κτιρίου. Αν σε αυτό προσθέσουμε το Βήμα, το Τζαμί, τη συναγωγή, την Εβραικη συνοικία, τα λουτρα, το ποτάμι, την παλιά μητροπολη και το μελλοντικό μουσειο Απ. Παύλου μιλαμε για ενα κτίριο που μπορεί να υποστηρίξει ένα σημειο ξεκούρασης των επισκεπτών/ κατοίκων ως μια δεύτερη "εληά".

      Διαγραφή
    4. Όσοι λέτε για παράρτημα της βιβλιοθήκης είστε εκτός τόπου και χρόνου (Λοιπάμαι) διότι η πόλη με το κτίριο αυτό θα πρεπει να τραβήξει ξένους επισκέπτες (τους οποίους και έχει ανάγκη) και όχι να ανακοικλώσει τους Βεροιώτες.

      Διαγραφή
    5. ..χαλάρωσε 6.47 το παλάτι των Βερσαλλιών είναι σχεδόν ιδιο με τα παλαιά δικαστήρια και σε παρασύρει σε όνειρα .

      Διαγραφή
    6. Στον 7:38
      Δεν εννοούσα το κτιριο αλλά τη χρήση του. Σαν βιβλιοθήκη ποιος ξένος θα έρθει να διαβάσει; εμείς θα πηγαίνουμε πάλι άρα απλά θα παραμορφωθούμε . Αν αυτό μας ωφελεί σαν πόλη να το κάνουμε. Αν όμως δεν μας ωφελεί να δούμε κάτι που θα φέρει και κοσμο για να δει αυτό που θα βάλουμε μέσα αλλά και το ιστορικό κτίριο. Πόσα τέτοια έχεις δει ας πούμε στο Νόμο μας και τους γύρω εκτός Θεσσαλονίκης;

      Διαγραφή
  9. εδω θα ερημωσει το καινουργιο δικαστικο μεγαρο και εσεις μιλατε για το παλιο? πεθανε η βεροια, δεν φταιει μονο κορωνοιος. αρκει να παρατηρησεις τους διαλογους των κατοικων. λεν τα ιδια που λεγαν πριν δεκα η και 20-30 χρονια και κουτσομπολευουν λυσαλεα το γειτονα τον κουμπαρο τους παντες. ευρηματικοτητα, επινοηση, ευρητητα νου, ανελιξη αγνωστες λεξεις.
    γραμμη σε καρδιογραφημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μη λέτε ανοησίες για υπηρεσίες τουρισμού, εδώ δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε το τουριστικό περίπτερο στην ελιά, θα λειτουργήσουμε ολόκληρο κτίριο; πάρ' ότι είναι αλήθεια ότι ήρθαν περισσότεροι τουρίστες τα τελευταία χρόνια στην πόλη, ακόμη δεν είναι σε θέση να απασχολήσει ένα τέτοιο κτίριο μόνο ο τουρισμός, άλλωστε θα ήταν κρίμα αν όχι ανοησία να πληρώσουμε τόσα χρήματα για ένα τέτοιο κτίριο και να βάλουμε υπηρεσίες.
    Το εμβληματικό αυτο κτίριο θα πρέπει να συνδεθεί με τα γύρω αξιοθέατα, όχι απαραίτητα με ίδιο θέμα αλλά με κάποιο θέμα που θα μπορούσε να τραβήξει επισκέπτες, οι οποίοι ταυτόχρονα θα μπορούσαν να επισκεφθούν και τα υπόλοιπα τριγύρω αξιοθέατα. Πχ οι θρησκευόμενοι έρχονται για το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το οποίο θα συμπληρωθεί με την αξιοποίηση του διπλανού σχολείου από τη Μητρόπολη. Οι λάτρεις της ιστορίας, οι Εβραίοι κλπ θα έρχονται για να βλέπουν την Μπαρμπούτα την Εβραϊκή συναγωγή και το αναξιοποίητο αρχαίο τοίχος της πόλης. Αν στο πλάνο αυτό κολλούσε και μια ομάδα διαφορετικών θεματικά επισκεπτών, ίσως πετυχαίναμε τρία διαφορετικά αξιοθέατα σε πολύ κοντινό χώρο, τα οποία μπορούν να επισκεφθούν με μια στάση διαφορετικών ενδιαφέροντα επισκέπτες. Άρα να ψάξουμε ένα θέμα που θα ενδιαφέρει πολλούς, που θα μπορούσαν διαχρονικά και τακτικα να το επισκέπτονται και ταυτόχρονα να τους ενδιαφέρουν και τα άλλα δύο αξιοθέατα που προαναφέραμε. Μια πρόταση ενδεικτικά θα μπορούσε να είναι το Μουσείο Εκπαίδευση, διότι είναι μοναδικό στην Ελλάδα, υπάρχει πλούσιο υλικό και θα τραβήξει μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, και λυκείου, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο. Ο μαθητικός κλπ κόσμος από όλη την γύρω περιοχή που μπορεί να έρθει με ημερήσια εκδρομή μπορεί να φτάσει σιγουρα από τη Μακεδονία, μέχρι τη Θράκη την Θεσσαλία και την Ήπειρο. Αυτό σε συνδιασμό με την εναλλαγή νέων μαθητών κάθε χρόνο, εκτινάσσει τον ετήσιο αριθμό των επισκεπτών σε ιδιαίτερα μεγαλα νούμερα, τα οποία να μην ξεχνάμε, την ίδια ημέρα θα επισκέπτονται το Βήμα και την Μπαρμπούτα τουλάχιστον. Αν περισσεύουν αίθουσες θα μπορούσαν να εκθεσουν την καλή συλλογή των πινάκων ζωγραφικής της ΚΕΠΑ η οποία καταστρέφεται αν δεν αδικείται στα υπόγεια. Κάθε πόλη που σέβεται τον εαυτό της έχει μια πινακοθήκη. Κοιτάξτε τις ιστορικές και συμαντικές πόλεις της πατρίδας μας αλλά και του κόσμου δεν χρειάζεται να απαριθμήσω. Νόμιζω ότι υπάρχει πεδίο και για μια τέτοια προσπάθεια. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο αξιοποίησης, με αξιοπρεπεί καταστήματα τριγύρω, παρκιν για αυτοκίνητα τουριστών, στάση για τα λεωφορεία τους και φυσικά μια νέα πλατεία με το Ρολόι που δεν υπάρχει ακόμη, είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει την πόλη προς το καλύτερο, με κάθε κόστος ακόμη και αν χρειαστεί να πληρώσουμε όλοι κάτι παραπάνω.
    Ιδού το κτιριο ιδού και το πίδημα.

    (Άκουσον μεν πάταξον δε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμπεριστατωμένη άποψη, με επιχειρήματα φαίνεται να έχει και προοπτική

      Διαγραφή
    2. Καλή άποψη!
      Να δούμε όμως την εισροή μόνο φρέσκου χρήματος ή να το δούμε ως υποδομή για να ανέβει το επίπεδο στην πόλη αλλά κ ένα σκαλοπάτι στην παιδεία?
      Ένα τμήμα Γεωπονικής για παράδειγμα...
      Κάτι τέτοιο δεν θα είχε όφελος η πόλη πολυδιάστατο?

      Διαγραφή
  11. Κρίμα να μένει έτσι αλλά μάλλον για τίποτα δεν κάνει. Κτήριο που χτίστηκε πριν απο 100+ χρόνια είναι πολύ δύσκολο να είναι πρακτικά χρήσιμο σήμερα. Είναι μικρο για κάποια υπηρεσία ( εκτός και αν είναι κάποια πολύ "ειδική"). Πολύ ιδιόμορφο για άλλες χρήσεις. Και το θέμα είναι ότι σχεδόν ολόκληρη η πόλη θέλει να μας "σώσει" αυτό το κτήριο! Να μπαίνει κόσμος που θα έρχεται από αλλού για να αφήνει και αρκετό χρήμα στην πόλη! Τι να βάλεις μέσα και να τραβήξεις τον κάτοικο της Κοζάνης ή της Καβάλας ώστε να έρθει να το επισκεφτεί;;; Γράφονται κάποιοι συνδυασμοί με το Β. Απ. Παύλου και Χάβρας, που είναι αυτόφωτα και τραβούν συγκεκριμένο και συνειδητοποιημένο τουρισμό και κολλάνε και το Οθωμανικό κτήριο έτσι για να το κολλήσουν. Ε, δεν γίνεται! Θα πάνε τζάμπα τα χρήματα και δε θα πρέπει να είναι του Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά εσύ δεν διάβασες τον (Ανώνυμος17 Νοεμβρίου 2020 - 6:42 μ.μ.) ;

      Διαγραφή
  12. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ( ΠΑΛΙΑ ΘΡΑΝΙΑ ΤΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΟΎΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 45-50ΧΡ.) ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ € ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ;; ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Ή ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ;;;ΤΙ ΤΖΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;;
    ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ!
    ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ Η ΓΝΩΣΤΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
    ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΜΟΡΦΑΊΝΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ ΓΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 20 κοντινοί Νομοί (τις τελευταίες χρονιές είχαμε σχολεία και από μακρινές περιοχές όπως το Άργος) με 70 δημοτικά σχολεία κατά μέσο όρο, με 20 Γυμνάσια και 15 Λύκεια ο καθένας, εκτός Θεσσαλονίκης που είναι 158 Δημοτικά, 70 Γυμνάσια, 50 λύκεια, 17 επαγγελματικά και 25 ιδιωτικά, με 20 μαθητές η κάθε τάξη κατά μέσο όρο, μας κάνουν 48.000 χωρίς τους δάσκαλους, καθηγητές και γονείς, εν δυνάμει επισκέπτες. Τους 12.000 να φέρουμε ετήσια το 1/4 και με 30 ευρώ να αφήσει ο κάθε μαθητής στην πόλη έχουμε 400.000 ευρώ περίπου συν την προστιθέμενη τουριστική αξία της επισκεψιμότητας μόνο από ένα κτίριο. Ποιο άλλο κτίριο στην πόλη φέρνει τόσα χρήματα ; Ε δεν είναι και να τους αγνοείς, ως επισκέπτες.
      Και για την ουσία της υπόθεσης, ευτυχώς οι εκπαιδευτικοί θέλουν τέτοιους χώρους για να επισκέπτονται με τους μαθητές τους. Και λέω ευτυχώς διότι δεν είναι σαν εσένα που πηγαίνοντας κάπου σαν τουρίστας ψάχνεις μόνο ταβέρνες και μπάρ.
      Ευτυχώς.

      Διαγραφή
    2. Δεν γινεται με μια υποθετικη προσθεση να βγαζεις κερδη 400.000€. Εαν ηταν ετσι τα πραγματα γιατι να μην υπολογισεις και απο 50€ ο καθε μαθητης να φτασουμε πολυ παραπανω. Δεν βγαινουν ετσι χρηματα.
      Οταν το μουσειο εκπαιδευσεις λειτουργουσε εκει που ηταν κανενα σχολειο δεν αφιέρωνε περισσοτερο απο 20-30 λεπτα για να το επισκεφτει και αυτο με το ζορι και σχεδον παντα σε συνδιασμο με τη Βεργινα. Δυστυχως η πολη μας εχει γινει προαστιο της θεσ/νικης. Η πολυ κοντινη αποσταση απ τη θεσ/νικη και η Εγνατια δεν μας βοηθησε για επισκεπτες των 2-3 ημερων. Ολοι αυτοι που ερχονται για το Βημα Αποστολου Παυλου αλλα και για την Χαβρα δεν αφηνουν ουτε 0,50€ για μπουκαλακι νερο. Ρωτα τα γυρω μαγαζια της πλατειας.
      Στο κεντρο της πολης ο καθε χωρος πλατειας - παρκου κτλ πρεπει να ειναι κυριως και πανω απ ολα χρησιμος για τους κατοικους της πολης.

      Διαγραφή
    3. ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΤΑΙΡΙΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΤΗΝ ΜΠΑΡΠΟΥΤΑ ΚΤΛ;;;;;ΜΗΠΩΣ;;;;

      Διαγραφή
    4. Πόσο ανίδεος είσαι άραγε; Ρώτησε εσύ κατά πόσο δούλευαν τα μαγαζιά της Βέροιας με τους τουρίστες που έρχονταν, ρωτήσω αυτόν με τα τουριστικά απέναντι από το Βήμα, ρώτα αυτούς με τα αναμνηστικά στην παλιά ανακαινισμένη Μητρόπολη, ρώτησε αυτόν πιο κάτω από το Επιμελητήριο πριν τη στοά για την Μπαρμπούντα, αλήθεια αυτά τα μαγαζιά πως έγιναν; Ρώτησε τα καφέ και τα φαγάδικα μήπως είχαν κρατήσεις και μέσω διαδικτύου (ειδικά ένα εκεί κοντά στην πλατεία Δημαρχείου) ; Ρώτησε τα ξενοδοχεία πως δούλευαν; έστω για μια δύο διανυκτερεύσεις ;
      Όσο για τους υπολογισμούς, μάθε ότι κάπως έτσι γίνονται τα σχέδια και μπαίνουν οι στόχοι. Όσο για το Μουσείο Εκπαίδευσης όσο ήταν εκεί προς την Αγ. Βαρβάρα είχε πολλές επισκέψεις αν και ήταν μόνο του ξεκομμένο σε λάθος μέρος. Εδώ όμως μιλάμε για κάτι άλλο, πολύ πιο οργανωμένο. Μην είσαι μίζερος λοιπόν. Όραμα με μεθόδους και υπολογισμούς θέλει. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε μιλάς χωρίς να ξέρεις.

      Διαγραφή
  13. ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΊ Ο ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παντως απο τα γύρω μαναβικα και τα δυο μαγαζια με τουριστικα ειδη, καθε 2 τουριστες αγοραζουν απο 1 ροδάκινο και καθε 3 από ένα κομπολόι. Ασε που καποιοι παιρνουν και απο 1 φρουτο με αποτελεσμα το μαγαζι να το ΧΑΡΙΖΕΙ!
    οποιος εχει άλλη εικόνα ας ανοίξει δικο του μαγαζι να κονομησει και αυτος!
    ( φιλοι ειναι οι γυρω επαγγελματιες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΧΕ ΠΕΝΤΕ ΦΑΓΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΛΑ. ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ... ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ.
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δε δουλεύαμε πού δε δουλεύαμε με τους "τουρίστες" αλλά και με τους ντόπιους στη Βέροια, μας πλάκωσε και ο ιός και ...τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να γίνει Studio για Big Brader κ Bachelor κ τα ρεπό να γυρίζει ταινίες ο Σειρινάκης με κοινό...
    Να δείτε κόσμο κ τουρισμο ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ