Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δήμαρχος και Βουλευτές στην πρώτη γραμμή για το ζήτημα του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου

Στην ΕΤΑΔ (Ελληνική Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, μαζί με τους Βουλευτές Ημαθίας Τάσο Μπαρτζώκα, και Λάζαρο Τσαβδαρίδη, προκειμένου να θέσουν από κοινού το ζήτημα της αξιοποίησης του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας στο Διευθύνοντα Σύμβουλο Στέφανο Βλαστό. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Στέργιος Διαμάντης, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ. 

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, καθώς αναδείχθηκαν οι προθέσεις τόσο του Τάσου Μπαρτζώκα, όσο και του Κώστα Βοργιαζίδη και του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, για αλλαγή σελίδας στην παρακμή που έχει περιέλθει το παλαιό δικαστικό μέγαρο Βέροιας και η επόμενη μέρα για πλήρη αξιοποίηση του, που θα συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση της πόλης της Βέροιας.

Εξίσου θετική όμως, είναι και η στάση της ηγεσίας της ΕΤΑΔ, όπως εκφράστηκε από τον κ. Βλαστό. Ο ίδιος περιέγραψε τις ειδικότερες διαδικασίες που απαιτούνται για τη δυνατότητα αξιοποίησης του τέως δικαστικού μεγάρου, το χρονοδιάγραμμα και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε να γίνει αλλαγή χρήσης και παραχώρηση προς το Δήμο Βέροιας.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας εξέφρασε την ικανοποίηση του καταρχάς για τη συνάντηση και τη δέσμευση της ΕΤΑΔ ότι θα υποστηρίξει τις ενέργειες για την πραγματοποίηση επωφελών έργων για την τοπική κοινωνία. Άλλωστε, το θέμα της αξιοποίησης του Δικαστικού Μεγάρου το ανακίνησε ήδη από πολύ νωρίς, θεωρώντας ότι έχει έρθει η ώρα η λιμνάζουσα περιουσία του δημοσίου να αποδοθεί προς όφελος των Ημαθιωτών πολιτών. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας να ξαναβρεί την αίγλη του, με τρόπο ωφέλιμο για τους πολίτες και την πόλη και βιώσιμο για το δημόσιο.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Τσαβδαρίδης υπογραμμίζει ότι η στενή συνεργασία θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική και θετική έκβαση της υπόθεσης.

6 σχόλια:

  1. H foto me tis maskes ti noima exei? Na paizoume kouiz poios einai poios kai na perna h wra mas? Geliotites sto tetragwno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους να κάνουν κάτι όλοι μαζί για την πόλη.

    Ας βγάλει σε δημόσια διαβούλευση και να ζητήσει την γνώμη των κατοίκων όσον αφορά τι χρήση θα έπρεπε να έχει το κτήριο.
    Μην το δώσετε σε κανένα συλογο για χοροεσπεριδες και δημόσιες σχέσεις.
    Συνολικη χρήση μαζί με τη πλατεία ωρολογίου και το πάρκινγκ πίσω από το παλιό αυτό κτήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΕΡΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΒ?? ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, Η` ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ???? ΑΝΤΕ ΚΑΛΟΡΙΡΙΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ! Η ΣΙΓΟΥΡΗ "ΕΠΕΝΔΥΣΗ" ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να γίνει μόνιμο στούντιο για Μπικμπραδερ κ Μπατσελορ μπας κ αποκτήσει πολιτισμό αυτή η πόλη...!
    Κ στην πλατεία έξω να γίνονται οι τελικοί του Σαρβαιβορ..!
    ΧΑΜΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΟΙ οπως ειστε τρεξτε με χιλια να ερθει το ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ μια ωρα ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΟΙΑ (ΚΑΙ ΤΗ ΝΑΟΥΣΑ).ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2021 ΘΑ ΑΡΧΙΖΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ.9ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κου ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ