Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τεστ κορωνοϊού σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων πριν ανοίξουν

Τη διενέργεια «έξυπνων» στοχευμένων τεστ σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει οποιαδήποτε κυκλοφορία ιού σε αυτές τις ηλικίες προκειμένου να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το lockdown στις 30 Νοεμβρίου, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του στη συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα τεστ θα πραγματοποιηθούν τη μεθεπόμενη εβδομάδα και με βάση τα αποτελέσματα θα εξεταστεί εάν θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή εάν θα παραταθεί ή όχι η τηλεκπαίδευση.

«Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να μπορέσουμε πριν ξανά ανοίξουμε τα σχολεία και δεν πιστεύω ότι θα ήταν και κατ΄ ανάγκη και χρήσιμο να αναλώσουμε όλα τα τεστ μας σε ένα μαζικό τεστ όλου του σχολικού πληθυσμού. Αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε όμως -και θα το κάνουμε- είναι να κάνουμε τη μεθεπόμενη εβδομάδα «έξυπνα», στοχευμένα τεστ, σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, έτσι ώστε να μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει οποιαδήποτε κυκλοφορία ιού σε αυτές τις ηλικίες που δεν θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε τα σχολεία όποτε προγραμματίζουμε, δηλαδή στα τέλη Νοεμβρίου. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα δρομολογηθεί. Έχουμε τα αλγοριθμικά μοντέλα για να μπορούμε να τρέχουμε έξυπνα τέτοια δειγματοληπτικά τεστ. Θα μας δώσει μια πολύ χρήσιμη πληροφόρηση για το αν έχουμε ή δεν έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε τα σχολεία, όπως προσβλέπουμε και όπως ελπίζουμε στα τέλη του μήνα ή αν θα πρέπει να παρατείνουμε για κάποιες εβδομάδες ακόμα την τηλεκπαίδευση από το σπίτι. Αλλά θα πρέπει να πάρουμε αυτή την απόφαση με βάση συγκεκριμένα επιστημονικά δεδομένα». 

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην τηλεκπαίδευση. «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει άδικο όταν λέει ότι υπάρχουν νοικοκυριά τα οποία σήμερα δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογική υποδομή για να υποστηρίξουν τηλεκπαίδευση ειδικά εάν υπάρχει παραπάνω από ένα παιδί ή αν υπάρχει εργαζόμενος γονέας. Δεν είναι μια άστοχη επισήμανση αυτή, έχει δίκιο σε αυτό το οποίο λέει.  Όμως, ταυτόχρονα έχουμε κι εμείς δίκιο όταν δρομολογούμε προγράμματα υποστήριξης των σχολείων με laptop και ηλεκτρονικούς υπολογιστές αντίστοιχα με αυτά στα οποία αναφερθήκατε στην Πορτογαλία, τα ίδια προγράμματα υλοποιούνται και στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί παραπάνω από 40.000 tablets και laptops στα σχολεία και ο προγραμματισμός είναι να φτάσουμε σχεδόν τις 90.000 τον Φεβρουάριο του 2021. Θα ζητήσω από το Υπουργείο Παιδείας, εάν αυτό είναι εφικτό, να επιταχυνθεί περαιτέρω αυτό το πρόγραμμα. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να υπάρχει παιδί το οποίο να ζητά πρόσβαση, να πρέπει να έχει πρόσβαση σε τηλεκπαίδευση και για τεχνικούς λόγους να μην μπορεί να την έχει, διότι εκεί πράγματι δημιουργούνται ανισότητες, οι οποίες νομίζω ότι από κανέναν από εμάς δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

5 σχόλια:

  1. ουτε ειδαμε ουτε θα δουμε τον εξοπλισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμόρφωτα πειραματοζώα.
    Κάντε το εμβόλιο και ψοφήστε όλοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποιος προλαβε- πρόλαβε "γνωση" και "εκπαιδευση" οπως τα παλια χρονια,που ευτυχως εμεις τα ζησαμε.

    Τωρα, περαστικα σε ολους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μας γαργαλάνε την μύτη πρωΐ πρωΐ. Πλάκα θα έχει. Καθηγητές και μαθητές στη σειρά, σαν τα πρόβατα στη στρούγκα που πάνε για άρμεγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νά ἐλέγχωνται παράλληλα κάθε πρωῒ γιά σπυράκια τῆς ἀκμῆς - μπορεῖ νά μολυνθοῦν καί νά ἔχουμε πανδημία σταφυλοκόκκου. Ὅποιος ἔχει σπυράκια νά καραντινιάζεται γιά 14 ἡμέρες. Ἂν ὁ γονέας του εἶναι ἔνστολος, π.χ. ἀξιωματικός τοῦ Ἐμπορικοῦ Ναυτικοῦ, γιά 10 μόνον ἡμέρες. Νά φορᾶνε ὅλοι οἱ ἔφηβοι (ἀγόρια - κορίτσια) μποῦρκες, γιά νά μή μεταδώσουν τό θανατηφόρο βακτηρίδιο τοῦ σταφυλοκόκκου. Οἱ μποῦρκες εἶναι ἀπολύτως ὑγιεινές, τόσα χρόνια τίς φορᾶνε στό Ἀφγανιστάν καί δέν ἔχουν κανένα πρόβλημα.
    Ὑπογραφή: Δρ Δρ Ἀθηνᾶ Βαμβακεροῦ
    καί γιά την ἀντιγραφή
    Χατζηνικολάου Δημήτριος xD

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ