Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με τρένα θα μεταφέρονται διασωληνωμένοι ασθενείς από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα

Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα και ιδίως στη Θεσσαλονίκη ωθεί πλέον την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επιστρατευθούν αμαξοστοιχίες με βαγόνια – κλινάμαξες, για τη μετακομιδή διασωληνωμένων ασθενών αλλά και για τη φιλοξενία κρουσμάτων με ήπια συμπτώματα Covid 19.

Οι συγκεκριμένες αμαξοστοιχίες με τα βαγόνια – κλινάμαξες έχουν δυναμικότητα άνω των 500 κλινών και έχουν ως σκοπό τη μεταφορά ασθενών, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα.

Η αμαξοστοιχία έχει ήδη φθάσει στη Θεσσαλονίκη και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες διαμόρφωσης των τεσσάρων βαγονιών για τη μαζική μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό. 

Ο συρμός αποτελείται συνολικά από τέσσερα βαγόνια τύπου πούλμαν, ένα βαγόνι-κυλικείο και ένα βαγόνι-κουπέ, ενώ βρίσκεται στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, σε σημείο που θα μπορεί να γίνει ευκολότερα και με ασφάλεια η μεταφορά των ασθενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει διαμορφωθεί μερικώς το ένα από τα τέσσερα βαγόνια τύπου «πούλμαν», ενώ υπάρχει ετοιμότητα για να προχωρήσουν οι εργασίες καθώς χρειάζεται να αφαιρεθούν τα καθίσματα κ.λπ.

4 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ