Quantcast

http://picasion.com/

Αγνοούν τα μέτρα και πάνε για κυνήγι: 21 νέες παραβάσεις στη Βόρεια Ελλάδα

Σε 21 παραβάσεις κυνηγών στη Βόρεια Ελλάδα προχώρησαν το Σαββατοκύριακο οι αστυνομικές Αρχές, την ώρα που οι νεκροί και οι διασωληνώσεις στην ευρύτερη περιοχή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ολοένα και αυξάνονται. Μετά τα πρόστιμα σε 9 κυνηγούς στη Δράμα την προηγούμενη εβδομάδα, το Σαββατοκύριακο που πέρασε άλλοι 21 κυνηγοί σε πραγματικά εξαιρετικά επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές της Βόρειας Ελλάδας «συνελήφθησαν» και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Συγκεκριμένα μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ:
  • Στην Δ.Α. Σερρών βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 7 κυνηγούς
  • Στην Δ.Α. Κιλκίς βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 2 κυνηγούς
  • Στην Δ.Α. Πιερίας βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 6 κυνηγούς.
  • Στην Δ.Α. Δράμας βεβαιώθηκε παράβαση σε 1 κυνηγό
  • Στην Δ.Α. Ξάνθης βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 2 κυνηγούς
  • Στην Δ.Α. Μαγνησίας βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 3 κυνηγούς
Με δεδομένη την κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον είναι έντονη η συζήτηση στους κόλπους της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των ποινών για τους παράνομα κινούμενους κυνηγούς που ενδέχεται να φτάσει ακόμη και στην ανάκληση των αδειών τους για 3 ή 5 χρόνια.

23 σχόλια:

  1. Re amorfotoi .pate kinigiste aftus pu prepi ke afiste ta zoa stin isixia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελληνικά δεν έχει το πληκτρολόγιο σας κύριε ;

      Διαγραφή
    2. Kostakis, δεν είμαστε αμορφωτοι οπως μας αποκαλείς. Εσυ και οι άλλοι που καταφέρεστε κατα των κυνηγών, έχετε περπατησει ποτε στην φυση μέ ήλιο, με βροχή, μέ χιόνι, να νιώσετε αυτο που νιωθουμε εμεις κάνοντας αυτό που έπραταν αιώνες τωρα οι κυνηγοί ή είστε αραχτοί και φυτεμένοι στον καναπέ σας μέ το κινητό η το λάπ τοπ στο χέρι; Σας αρέσει δεν σας αρέσει το ΚΥΝΗΓΙ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στην ζωή μας. Α, εμέις οι κυνηγοί δεν κυνηγάμε κανέναν, κυνηγαμε μόνο αυτό που επιτρέπεται. Θηράματα.

      Διαγραφή
  2. Ρε δες τα χάλια σου κ άσε τους κυνηγούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιον πειράζουν στ βουνό οι κυνηγοί ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να κυνηγάει κάποιος είναι ένδειξη αμορφωσιάς; Αλήθεια εσύ που κόπτεσαι και τα γράφεις όλα αυτά, πόσες δεκάδες κιλά κρέατος από ζώα καταναλώνεις το χρόνο, που φυσικά κάποιοι άλλοι, αλλά όχι εσύ σκότωσαν.
      Το να έβγαινα με το σκυλί μου στο δάσος, είναι περισσότερο επικίνδυνο από το να το κάνω βόλτα στην Πιερίων ,εκεί ποιον άραγε θα κολλήσω κορωνοιό τα δέντρα ή τα αγριογούρουνα. Η απόφαση είναι ξεκάθαρο πως είναι βγαλμένη από τις βδέλες των ευρωπαικών κονδυλίων, τις ψευτοοικολογικές οργανώσεις και όχι από τους επιδημιολόγους. Εσείς που τα γράφετε όλα αυτά, άρα έχετε βγει ποτέ στη φύση για να γνωρίσετε τα πραγματικά προβλήματα που την καταστρέφουν, αν όχι γυρίστε και κοιτάξτε ψηλά στις κορυφές του Βερμίου και καμαρώστε τα αίσχη της υποτιθέμενης πράσινης ανάπτυξης ή κατηφορίστε στην κοίτη του Αλιάκμονα για να δείτε τα εγκλήματα που συμβαίνουν και εκεί.
      Αφήστε λοιπόν τις υποκρισίες τις υποκρισίες και τους φαρισαισμούς, κοιλιόδουλοι κρεατοφάγοι των καναπέδων.

      Διαγραφή
    2. Ο Νόμος ισχύει για όλους κυνηγέ, εσύ γιατί να είσαι η εξαίρεση, δεν το κατάλαβα.

      Διαγραφή
    3. Το θέμα εδώ δεν είναι ο νόμος , αλλά το πόσο λάθος και άδικο είναι να απαγορευθεί το κατά μόνας κυνήγι εντός νομού.Γιατί με ένα sms 10.000.000 Έλληνες σουλατσάρουν κατα ζεύγη εντός πόλης ότι ώρα θέλουν και εγώ δεν μπορώ να κυνηγάω μόνος μου στο δάσος. Ποιον άραγε συμπολίτη μου φέρνω σε κίνδυνο;

      Διαγραφή
    4. Το πρόβλημα κυνηγέ είναι ότι πάτε τσούρμο ολόκληρο, με δύο τρία αυτοκίνητα. Το μόνος είναι για να πείσετε τους αρμόδιους να σας δώσουν την άδεια, την οποία κατά την άποψή μου καλώς δεν σας τη δώσανε, διότι θα την καταστρατηγούσατε με διάφορες δικαιολογίες, στην Ελλάδα ζούμε. Στο κάτω κάτω ένα χόμπι κάνετε, όπως χόμπι κάνουν π.χ. και διάφοροι αθλητικοί σύλλογοι, ποδοσφαιρικές ομάδες ανά την Ελλάδα που κι αυτοί σε εξωτερικό χώρο προπονούνται και δίνουν τους αγώνες τους, γιατί λοιπόν να υπάρχει εξαίρεση για σας;

      Διαγραφή
    5. Οι νόμοι ειναι νόμοι. Για όλους. Δεν υπάρχει κοινωνία οποιουδήποτε ζωντανού, χωρίς κανόνες. Καλώς ή κακώς, το κυνήγι ειναι μια νόμιμη δραστηριότητα. Οταν γίνεται με κανόνες. Το πόσο τηρούνται, το ξέρουμε όλοι. Νόμιμο ειναι. Μήπως ειναι και άδικο; Διάφοροι, λένε πολλά. Μεταξύ αυτων και το εξής. Τα αγρια ζωντανά που κυνηγάνε, πιάνού ειναι; Των κυνηγών; Μήπως ειναι όλων μας; Μαλλον ναι. Εμενα με ρώτησαν πριν πανε κυνήγι; Τι ποσοστο πινακίδων δεν ειναι πυροβολημένες; Δεν συμφωνω με την συλλογική ευθύνη όμως, μπορεις να ελέγξεις εναν εναν; Αρα; Πάλι γυροφέρνουμε γυρω απο την παιδεία του καθενός. Σεβασμό σε όλους και σε όλα και κύρια στους κοινούς κανόνες. Αν αποδειχθούν λάθος, τους αλλάζουμε.

      Διαγραφή
  4. Αν κανω λάθος διορθώστε με. Σε διάφορα σημεία και γυρω απο τη Βέροια και σε ιδιωτικούς χώρους, βλέπουμε πρόχειρα παραπήγματα κυνηγών. Μέσα ξυλόσομοα, τραπεζάκι καρέκλες. Τα τσίπορα και τα κοψίδια, πάνε κι ερχονται. Πέντε, δεκα, δεκαπέντγε κυνηγοι. Και καλά κάνουν. Χίλιες φορες καλύτερα απο τον καναπέ ή το καφενείο. Οι μέρες ειναι πονηρές. Νομίζω αυτην την κατάσταση πάνε να αντιμετωπίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ ΣΕ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κολλάει στην υπαιθρο ε; εκεί που παει ένας κυνηγός με το σκυλακι του και γυρω του ερημιά κολλάει ε; σα δε ντρέπονται οι κυβερνώντες που επιβάλουν παραλογους εγκλεισμους κι έχουμε κι εσάς που τους στηρίζετε άκριτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι οι κυνηγοί είναι φιλόζωοι εκτός αν το σκυλί γεράσει ή φοβηθεί την τουφεκιά οπότε το πήρε ο διάολος. Επίσης είναι και οικολόγοι κάτι σαν τα πυρηνικά εργοστάσια ένα πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σ αρέσει δε σ αρέσει οι κυνηγοί είναι οικολόγοι το έργω τους και η προσφορά τους στην φύση είναι δεδομένη και μ στοιχεία στο σαΐτα της ομοσπονδίας κυνηγών. Τα ουσιαστικά στοιχεία των οικολόγον πια είναι και που είναι.στα εκατό σκυλιά που θα δεις στο δρόμο θα δεις ένα δύο κυνηγόσκυλα αδέσποτα όλα τα άλλα είναι φυλακές η σκυλιά συντροφιάς. Δεν μπορείς να ειρωνεύεσαι τους κυνηγούς όταν δεν έχεις γνώση τον πραγμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και να θέλεις δεν μπορείς να αφήσεις ασχολίαστα τις ασυναρτησίες και προφανώς σκόπιμες αναφορές της εκτέλεσης σκύλων από τα αφεντικά τους κυνηγούς. Που το είδες εσύ αυτό, έχεις δει πως έχουμε τα σκυλιά μας και πως τα αγαπάμε; Η ανοησία σου δεν έχει όρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, οι κυνηγοί θα έμπαιναν χωρις εξετάσεις σε περιβαλλοντικές σχολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΊΣΤΕ ΜΕ ΖΩΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ! ΜΕ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
    ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι κυνηγοί κάναν 21 παραβάσεις σέ όλοι την Ελλάδα για βάλτε τίς παραβασεις που κάνατε όλοι οι υπόλοιποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 21 πιάσανε. Να υποθέσουμε οτι αυτες ηταν ολες κι όλες; Βρίσκουν εβδομήντα κρούσματα του ιού σήμερα. Αυτα ειναι ολα κι ολα; Γραφουν για παρανομο παρκάρισμα σαράντα. Αυτα ειναι ολα; Το να βγαίνεις στη φύση, σιγουρα σε βοηθάει στο στρες Αυτο που δεν καταλαβαίνω ειναι οτι θέλω όπλο μαζί μου και βεβαια να σκοτώσω καποιο ζωντανό. Οχι απο ανάγκη για φαγητό αλλά, να μου φυγει το στρες. Τι να πω; Περι ορέξεως...

      Διαγραφή
  13. Πρέπει να καταλάβετε ένα πράγμα εσείς οι φιλόζωοι εσύς η δεξιοί εσύς η κοπριτες και εσύς η που κάθεστε σε μια καρέκλα και τα περνετε..πως το κυνήγι για ένα κυνηγό σημαίνει ηρεμία σημαίνει γαλήνη όταν πηγαίνεις και ήρεμη το κεφάλι σου από της υποχρέωσης του γαμω κράτος που ζούμε..δεν λέω κάτι άλλο Γιατί είναι τόσα πολλά που θέλω να πω..ένα θα πω μόνο (ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΛΑΜΌΓΙΑ..ΦΑΤΕ ΟΣΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΆΝΕΤΑΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα ριάλιτι επιτρέπονται το ποδόσφαιρο τα ίδια ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς το ίδιο και η βόλτα στο βουνό με τον σκύλο απαγορεύεται διότι εκεί έχει κωρονοιο. Τι να πω δεν ξέρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάντα σεβασμό στον νόμο και την υγεία του άλλου αλλά σεβασμό και στο άτομο πού η υγεία του κρίνεται από μια βόλτα στο βουνό η στην θάλασσα με όλα τα προβλεπόμενα μετρα και σεβασμό προς σε όλους πιστεύω πως δεν υπάρχει πρόβλημα για κανέναν και για τίποτα. Η ΚΛΕΙΣΟΎΡΑ αρρωστενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ