Quantcast

http://picasion.com/

Χωρίς παρέλαση και με αυστηρά μέτρα τα Ελευθέρια της Βέροιας - Όλο το πρόγραμμα

Δόθηκε στην δημοσιότητα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου προς τιμήν των Ελευθέριων της Βέροιας. Η αρχή θα γίνει από την Πέμπτη, όπου και θα πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής με την κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ωρολογίου. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 15-10-2020:

Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών ως και των οικιών από την ανατολή του ηλίου της 15ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση της 16ης Οκτωβρίου

Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών τις βραδινές ώρες της 15ης και 16ης Οκτωβρίου.

Παρασκευή 16-10-2020:

Ώρα 07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών

Ώρα 08.00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας

Ώρα 10.05: Πέρας προσέλευσης στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου

Ώρα 10.10: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου

Ώρα 10.15: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου

Ώρα 11.00: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στην Πλατεία Ρακτιβάν (Ωρολογίου) από τους κ.κ.:
  • Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
  • Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων
  • Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας
  • Στρατηγό – Διοικητή 1ης Μεραρχίας Πεζικού
  • Δήμαρχο Βέροιας
  • Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας
  • Διοικητή Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελλ. Αστυνομίας Β. Ελλάδος
  • Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Ημαθίας
  • Διευθυντή Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας
  • Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας
  • Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών
  • Προέδρους Αναπηρικών & Εφεδροπολεμικών Οργανώσεων
  • Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
  • Οργανώσεις, Συλλόγους, Σωματεία & λοιπούς φορείς
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη Διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Βέροιας

Σιγή ενός λεπτού - Εθνικός Ύμνος

Πέρας Τελετής

Σημειώνεται ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η κατάθεση στεφάνου θα πραγματοποιείται από έναν και μόνο εκπρόσωπο κάθε Νομικού Προσώπου ο οποίος θα παραβρίσκεται στο μνημείο και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του μνημείου.

Επιπλέον, παρακαλούνται οι αντιπροσωπείες των φορέων, των οργανώσεων και των συλλόγων που θα τιμήσουν την εκδήλωση, να είναι αυστηρά μονομελείς, απαρτιζόμενες μόνο από τον εκπρόσωπο που θα συμμετέχει στην κατάθεση στεφάνων.

Τέλος, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση καθώς επίσης και οι υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις δε θα πραγματοποιηθούν τη φετινή χρονιά.

Τα όσα αφορούν:

α) την ιεροτελεστία, θα ρυθμισθούν από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας,
β) τη μικροφωνική εγκατάσταση στο χώρο κατάθεσης στεφάνων, από την 1η Μεραρχία Πεζικού και
γ) τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την τήρηση της τάξης σ' όλες τις εκδηλώσεις, από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας

· Τελετάρχες στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου και στο χώρο κατάθεσης στεφάνων στις 16 Οκτωβρίου 2020, ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου Βέροιας, Ασημίνα Λέκκα και Στράτος Τάκης. Οι Δηλώσεις κατάθεσης στεφάνων θα πραγματοποιούνται έως την Πέμπτη 15-10-2020 και ώρα 14:00 στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Βέροιας, τηλ. 2331350617. 

10 σχόλια:

  1. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά (;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους,έστω και με αυτόν τον τρόπο ,να τελειώνουμε με τις παρελάσεις. Ένας θεσμός χωρίς ουσία. Αν ρωτήσετε την νεολαία για το τιμούμε εκείνη την ημέρα θα πάρεις τις πιο απίθανες απαντήσεις. Μην βιαστειτε να την κατηγορήσετε. Κάπου χάθηκε η ουσία και μείναμε στον τύπο. Χίλιες φορές να αφιερωθεί εκείνη η ημέρα σε συζήτηση και όχι μια ξερή γιορτή στα σχολεία όπου κάποιος απαγγέλει τον πανηγυρικό της ημέρας και κανένας δεν τον ακούει. Ας βρούμε νέους τρόπους προσέγγισης επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βέβαια φίλε ανώνυμε, άχρηστες οι παρελάσεις. Μόνο οι νεολαίες ξεπερασμένων ιδεολογιών και οι ομοφυλόφυλοι έχουν λόγους να παρελαύνουν κατα τη γνώμη σου; Αυτοί δεν είναι προοδευτικοί; Τι λες για αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίλησα για τις παρελάσεις στρατιωτικού τύπου ,που αν θέλεις εξήγησε μου ,τι προσφέρουν...θεωρώ ότι είναι χωρίς ουσία!

      Διαγραφή
  4. Οι παρελάσεις, ειναι λαική γιορτη. Να βλέπουν όλοι και να χαίρονται οι μικροί. Να θυμόμαστε. Η μπάλα χάθηκε και δεν φταίει η νεολαία. Ειναι το απ[οτέλεσμα την παιδείας που δέχονται. Ριξε μια ματιά στα σχολικά βιβλία και θα καταλάβεις. Κανουνε το παν για να ξεχάσουμε και το κατάφεραν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πάντως δεν μπορει να ειναι αυτες οι παρελάσεις ξεπερασμένες και της μόδας οι παρελάσεις των φούστηδων. Σε λίγο θα κάνουν παρτέλαση όπως οι φαντάροι στις παρελάσεις,αλλα με τα δικά τους όπλα. Μαστίγια, κρεβάτια, φτερά και πούπουλα και οτι άλλο φαντάζεται κάποιος. Ειναι χάλια. Μην το κάνουμε ρημάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσυ να πηγαινεις στις ,,μη αναχρονιστικες,, παρελασεις- πορειες του κκε και εμεις, η πλειοψηφια δηλαδη, στις Παρελασεις. Δημοκρατια εχουμε, δε σε υποχρεωνει κανεις να πας στις παρελασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα δύο ,ένα δύο,εν δύο...Στρατιωτάκια στο μυαλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή τι σε πειράζουν οι παρελάσεις ρε μεγάλε; Τι φοβάσαι μην πειραχτεί το μυαλό σου και η ελεύθερη συνείδησή σου από το ρυθμό του εμβατηρίου; Η μήπως θέλεις να κοιμηθείς μέχρι αργά και σε ξυπνάνε; Και στην τελική αν δεν θέλεις μην πας στην παρέλαση, τι δημοκρατία κατ' επιλογή είναι αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και ποιος σου είπε ότι θα σε ρωτήσω για να πω την γνώμη μου...Θες να κάνεις παρέλαση;Κατέβα την Μητροπόλεως να έρθω να σε χειροκροτησω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ