Λύση στο πρόβλημα των μη επιλέξιμων προς οινοποίηση σταφυλιών

Με κοινή πρωτοβουλία που ανέλαβαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, δίνεται ουσιαστική διέξοδος στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές στην αξιοποίηση των σταφυλιών που δεν είναι πλέον επιλέξιμα για την παραγωγή κρασιού (οινοποίηση). Όπως είναι γνωστό, η φετινή περίοδος ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τον αμπελοοινικό τομέα λόγω της πανδημίας και των ακραίων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν τη μείωση της ποιότητας σε οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου.

Με την πρωτοβουλία των κ.κ. Βεσυρόπουλου και Βορίδη, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, δίνεται η δυνατότητα στους αμπελοκαλλιεργητές – κατόχους μη επιλέξιμων προς οινοποίηση σταφυλιών να αξιοποιήσουν την παραγωγή τους με εναλλακτικό τρόπο.

Η ταχεία επίλυση του σοβαρού ζητήματος αναγνωρίστηκε από την Ομοσπονδία Αμβυκούχων και Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδος, η οποία εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της στους δύο υπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ