Quantcast

http://picasion.com/

Τήρησαν τις αποστάσεις, φορώντας μάσκα

Ο πολιτικός κόσμος της Βέροιας και η ηγεσία των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ωρολογίου στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τον Οθωμανικό ζυγό. Ο Υφυπουργός Οικονομικών, οι Βουλευτές, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι αξιωματικοί των σωμάτων ασφαλείας, οι πρόεδροι συλλόγων και ο κλήρος κάθισαν στις θέσεις τους, σεβόμενοι τα περιοριστικά μέτρα. Στο μνημείο που τελέστηκε η κατάθεση στεφανιού, κρατήθηκαν οι σωστές αποστάσεις και περιόρισαν στο ελάχιστο τις χειραψίες μεταξύ τους, ενώ όλοι φορούσαν τις προστατευτικές μάσκες τους.

5 σχόλια:

  1. Παρουσια των στρατιωτικωναρχων οι πολιτικοι ΤΑΓΟΙ τιμησαν την απελευθερωση της βεροιας.Στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ οι ηγετες ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ,ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ....Δηλαδη μεχρι τοτε οι ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝΕ να κανουν ερεευνες στη ΡΟΔΟ, ΚΡΗΤΗ, ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ,Κ.Λ.Π....ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑΝ.ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εστω και μαυτον τον τρόπο. Απλα σκέφτομαι το εξής. Εκτός απο τους αξιωματικούς, τους μόνιμους δηλαδή, ποιοί ηταν τα φανταράκια; Ο κουρέας, ο μανάβης, ο τσοπάνος, ο αγρότης, ξυλοκόπος. Περπάτημα ατελείωτο, ταλαιπωρία ατελείωτη, αίμα. Αυτοί οι ταλαιπωρημένοι με φτωχή καθημερινότητα και στην ειρήνη, βγάλανε ακομη μια φορα τα κάστανα απο τη φωτια. Βεβαια , αφου το επέτρεψαν οι μεγάλοι. Πόσοι δεν γυρισαν στα παιδιά τους; Πόσοι οι σακάτηδες; Δεν ειναι εγκληματικό να μην ξέρουν οι νεότεροι οχι μονον την ιστορία που μας σερβίρουν αλλά και λεπτομέρειες; Το σημερινό σταυροπόδι στην ΕΛΙΑ με το καπουτσίνο, είχε ενα κόστος. Αλλοι το πλήρωσαν ακριβά. Εχουμε χρέος απένατι σε αγνώστους συμπολίτες μας. Αν το ξεχνάμε, ειμαστε μπαταχτσήδες. Είμαστε, ή βγάζουν το χρέος με πέντε στεφάνια καμια δεκαριά καλοταϊσμένοι προύχοντες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι μεγαλλοι σε βοήθησαν γιατί βοήθησες τον ευατο σου (συν αθηνα και χειρά κινει). το θέλαμε κι έπρεπε να τελειώνει η σκλαβια. ουτε εσυ γνωριζεις ιστορια για να την υποδειξεις στους νεους με τα καπουτσινο. γιατι αν γνωριζες θα ηξερες οτι οι ελευθερωτες προγονοί μας έλεγαν ο νους στην Κωσταντινουπολη, αρα η απελευθέρωση δεν τέλειωσε.
      1821,1822,1828,1881,1897,1912,1919

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα. Μάλλον δεν κατάλαβες καλά αυτο που γράφω.

      Διαγραφή
  3. Τον κορωνοιο μάλλον...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ