Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνάντηση 20 πολιτιστικών συλλόγων στον Προμηθέα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ,την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, η συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων Δήμου Βέροιας, κατόπιν προσκλήσεως των συλλόγων «Προμηθέα» Βέροιας και Μικρασιατών Ημαθίας. Με τη συμμετοχή 20 πολιτιστικών συλλόγων, στον φιλόξενο χώρο του «Προμηθέα» και κάτω από όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο τα πολιτιστικά συμφέροντα των συλλόγων.

Μετά το καλωσόρισμα του προέδρου του «Προμηθέα» κ. Καρολίδη Διονύση, έγινε λεπτομερής ανάλυση των συνθηκών που επικρατούν ,από τον κ. Πανανόπουλο Φώτη, όπου παρουσίασε και υγειονομικό κανονισμό λειτουργίας των συλλόγων.

Ύστερα από την εισήγηση του κ. Πανανόπουλου Φώτη, έγινε γόνιμος διάλογος μεταξύ των συλλόγων, όπως αρμόζει σε ανθρώπους του πολιτισμού.

Η επόμενη συνάντηση των συλλόγων, προγραμματίσθηκε για την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, στις 18:00μμ , στον φιλόξενο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου Βλάχων Βέροιας, έτσι ώστε να μπορέσουν να ενημερωθούν τα ΔΣ των συλλόγων και να παρθούν οι αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες των συλλόγων.

7 σχόλια:

  1. Κάποιος ετοιμάζεται για νέα υποψηφιότητα στα δημοτικά πράγματα, (μετά την παταγώδη αποτυχία του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές) και βρήκε ευκαιρία για οπαδούς. Τώρα αποφάσισε να βάλει το πρόβλημα βιωσιμότητας των συλλόγων, λες και εδώ και 10 χρόνια δεν δυσκολεύονται σε κάθε επίπεδο οι πολιτιστικοί σύλλογοι.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στους συλλόγους, αλλά γιατί μετά από 10 χρόνια ;
    «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, κάνετε μεγάλο λάθος!! Το ενδιαφέρον για τη βιωσιμότητα των Συλλόγων ειδικά σε τέτοιο καιρό (κορωνοϊός) από πρωτοβουλίες συλλόγων όπως ο Προμηθέας και ο σύλλογος Μικρασιατών δεν γίνεται να μεταφράζεται σε τέτοιες φιλοδοξίες που υπαινίσσεστε ανώνυμα.Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και άργησαν πολύ και η Πολιτεία και οι Δημοτικές αρχές πανελλήνια! Πέστε τον όνομα σας ευθαρσώς. Εγώ είμαι ο Τσιαμήτρος Κ. Ιωάννης. Εσείς ποιός είστε ?

      Διαγραφή
    2. Θα κάνω λάθος μόνο όταν έρθουν οι δημοτικές εκλογές και ο συγκεκριμένος δεν κατέβει ως υποψήφιος. Αν όμως κατέβει τότε το λάθος θα είναι όλο δικό σου, ευκολόπιστε φίλε Γιάννη.
      Τα προβλήματα των συλλόγων είναι πολλά όπως και οι σύλλογοι. Φτάσαμε στο σημείο η κάθε γειτονιά να έχει και δύο συλλόγους χωρίς να μετράει κανείς αν μπορούν να επιβιώσουν. Ο καθένας μάζευε 30-40 υπογραφές και έκανε σύλλογο. Μετά από 10 χρόνια κρίσης . Και όλα αυτά όχι διότι χρειαζόταν η λαϊκή παράδοση όλους αυτούς τους συλλόγους , αλλά διότι το ήθελαν κάποιοι για διάφορους προσωπικούς λόγους, τις περισσότερες φορές μάλιστα αμφιλεγόμενους και ζητούσαν όλοι επιχορηγήσεις και παραχωρήσεις και εισητίρια για χορούς και ημερολόγια και λαχεία (με αμφιλεγόμενη φορολογική νομιμότητα) (πιέζοντας) τους πάντες εν ονόματι του κόσμου που υποτίθεται ότι εκπροσοπούσαν. Αυτό που γίνεται εδώ δεν γίνεται σε καμία άλλη πολιτισμένη χώρα. Ο κόσμος έφτασε στο σημείο να αλλάζει πεζοδρόμιο για να σας αποφύγει. Δεν νομίζω ότι τελικά οφελήθηκε η παράδοση από αυτή την τακτική. Γι' αυτό κοιτάτε να συγχωνευτείτε και να μαζευτείτε σε λίγα κτίρια με κοινές παραχωρήσεις σε ώρες και μέρες για να επιβιώσετε και έτσι να οφελίσετε κάποια στιγμή ουσιαστικά και την παράδοση.
      ΥΓ. Μην ψάχνεις ονόματα, αυτά δεν έχουν καμία σημασία δες μόνο αν υπάρχει αλήθεια στα λεγόμενα. Δεν υπάρχει κακή πρόθεση.
      Εκεί που είσαι είμουνα.

      Διαγραφή
  2. ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΔΙΑΛΥΕΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι σύλλογοι δεν έχουν/είχαν πρόβλημα. Επιθυμούν να λειτουργήσουν. Μιλάτε επώνυμα και μη κρύβεστε πίσω απο την ανωνυμία σας : Τσιαμήτρος Κ Ιωάννης. Εσείς ποιός είστε ?

      Διαγραφή
    2. Γιάννη, νομίζω ότι είσαι εκτός πραγματικότητας (με κάθε σεβασμό) όταν υποστηρίζεις ότι "δεν έχουν/είχαν πρόβλημα", διότι αν δεν υπήρχε πρόβλημα τότε γιατί μαζεύεστε, για καφέ ;
      Βλέπεις ότι νοοτροπίες σαν τη δική σου, που δεν έβλεπαν το πρόβλημα που έρχονταν από την πληθώρα των συλλόγων και την κρίση, οδήγησαν σε αυτό το αδιέξοδο ;
      Θα πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είμαστε αντίπαλοι. Είμαστε από την ίδια μεριά, αλλά με διαφορετικές απόψεις. Εσύ δεν ακούς την άλλη άποψή μας για να προβληματιστείς, αλλά έχεις εμμονή με τα ονόματα.
      Εσένα σε δείχνουν το δάσος και εσύ κοιτάς το δάκτυλο.
      Βλέπεις αποτέλεσμα έτσι ;

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ κύριε ανώνυμε . Σύντομα και σταράτα:
      1. Ο πιο παλιός που ασχολείται στη Βέροια με χορευτικούς Συλλόγους είμαι εγώ. Από την εποχή της Βούλας της Χατζίκου. Δεκαετία 60. Πιθανόν να ήσασταν αγέννητος. Τεράστια η προσφορά μου στον λαϊκό πολιτισμό και χωρίς οικονομικές απολαβές, ιδιαίτερα τώρα τελευταία (άρα, προς τι το ‘εκεί που είσαι, ήμουνα’). Άρα είμαι έμπειρος (‘παλιά καραβάνα’) και μάλιστα όχι ευκολόπιστος ως τέτοιος (έμπειρος).
      2. Ο μεγαλύτερος αριθμός συγκρότησης Πολιτιστικών Συλλόγων έγινε στη 10ετία του 1980 και όχι τα τελευταία 10 χρόνια. Πιθανόν τότε να ήσασταν μικρός στην ηλικία.
      3. Τώρα εδώ και πολύ καιρό δεν δίνονται επιχορηγήσεις σε συλλόγους.
      4. Γιατί να μη γίνει μια Επιτροπή των πολιτιστικών συλλόγων για να εκθέσει τα προβλήματά τους στην Πολιτεία και στη Δημοτική Αρχή? Τι το ποιο δημοκρατικό? Ιδιαίτερα τώρα στην περίπτωση του κορωνοιού. Θεωρώ ότι η πολιτεία δεν ενήργησε όσο θα έπρεπε για την ενημέρωση και την λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων. Αγώνες δρόμου το καλοκαίρι έχουν κάνει οι Σύλλογοι για να βρουν αν τους αναφέρουν τα ΦΕΚ και πού, όσον αφορά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.
      5. Εν κατακλείδι, καλώς έγινε αυτή η κίνηση που αναφέρεται στην παρούσα ανάρτηση του ‘Βεροιώτης’ για κάτι που θεωρώ ότι είναι σωστό. Επίσης, δεν με πειράζει αν κάποιος έχει προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, στην περίπτωση που ασχολείται και το κάνει έντιμα και μέσα στα θεσμικά πλαίσια. Μάλιστα δικαιούται εφόσον είναι ικανός και μάχιμος να συμμετέχει ως τέτοιος στην πρώτη γραμμή ως ένα από τα ηγετικά στελέχη όλης της προσπάθειας των πολιτών για καλύτερη κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή στον τόπο μας. Αυτό είναι το ζητούμενο: το κίνητρο του να ηγείται κανείς στα κοινά για το καλό του τόπου, εφόσον είναι πραγματικά ικανός και λειτουργεί για το κοινό συμφέρον καθαρά.
      Επειδή έχω καταλάβει ότι έχετε μια εμπάθεια (‘λασπολογήσατε’ ανώνυμα) δεν επιθυμώ καμιά απάντηση. Αν απαντήσετε, δεν πρόκειται να το συνεχίσω.
      Με τιμή και αγάπη για τον καθαρό λαϊκό πολιτισμό, επώνυμα:
      Τσιαμήτρος Κ. Γιάννης.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ