Quantcast

http://picasion.com/

Άμεση λύση στα προβλήματα διακίνησης των ακτινιδίων ζήτησαν από την Αραμπατζή Μπαρτζώκας - Τσαβδαρίδης

Μετά τη συνάντηση με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φ. Αραμπατζή, παρουσία των βουλευτών Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα και Λάζαρου Τσαβδαρίδη, καθώς και των εκπροσώπων του Συνεταιρισμού Επισκοπής κ.κ. Δ. Λογγιζίδη και Ν. Τσιακίδη, οδεύει προς επίλυση το ζήτημα της διακίνησης της παραγωγής τους σε ακτινίδια προς το εξωτερικό και την εγχώρια αγορά. Το ζήτημα ανάγεται στην ασάφεια του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, το οποίο ορίζει μεν ως προδιαγραφές διακίνησης, είτε το βαθμό ωρίμανσης είτε την περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία, θέτει όμως ως κριτήριο ελέγχου μόνο το βαθμό ωρίμανσης. 

Κατόπιν της συνάντησης, η Υφυπουργός δεσμεύθηκε για άμεση τροποποίηση της διατύπωσης της διάταξης, η οποία θα εναρμονίζει τα κριτήρια προδιαγραφών με τα κριτήρια ελέγχου, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα του Συνεταιρισμού άμεσα, και να αποφεύγονται παρόμοια περιστατικά στο μέλλον, καθολικά για τους εμπόρους ακτινιδίων. 

Η Υφυπουργός κατανόησε το πρόβλημα και δεσμεύθηκε για τη δρομολόγηση σχετικής Απόφασης που θα διορθώνει την ασάφεια του σχετικού νομοθετικού πλαισίου προκειμένου τα ακτινίδια μας, τόσο αυτά της ποικιλίας «Τσεχελίδης» όσο και των υπολοίπων ποικιλιών να μην αντιμετωπίζουν πλέον περιορισμούς, που εμποδίζουν την ανταγωνιστική διακίνησή τους στις χώρες του εξωτερικού καθώς και την εμπορία τους στην εγχώρια αγορά. 

O Λάζαρος Τσαβδαρίδης τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στη διακίνηση των ακτινιδίων. «Οι παραγωγοί πλήττονται καίρια από την πανδημία. Χαίρομαι που η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και σπεύδει να δώσει λύσεις. Η Υφυπουργός κ. Αραμπατζή αντιμετώπισε το θέμα άμεσα.»

Από την πλευρά του ο Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Ο πρωτογενής τομέας βάλλεται πολλαπλώς από τις συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία, με αποτέλεσμα να πλήττεται περαιτέρω το εισόδημα των παραγωγών. Είναι υποχρέωση μας, εκτός από την αδιαμφισβήτητη στήριξη των καλλιεργητών, να καταργούμε τα εμπόδια, είτε αυτά ανάγονται στη νομοθεσία, είτε στη διοικητική γραφειοκρατία. Είμαι ικανοποιημένος, που στην περίπτωση του Α.Σ Επισκοπής δράσαμε συντονισμένα και πετύχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα για το συμφέρον του, αλλά και μελλοντικά για το συμφέρον των συνεταιρισμών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ