Quantcast

http://picasion.com/

Απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στη Βέροια - Τι διεκδικεί

Απεργεί την Πέμπτη το Δημόσιο

Ανακοινώνεται από το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, ότι την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10:30 π.μ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου Δήμου Βέροιας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα πλαίσια της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καλούμε τα Α΄/θμια Σωματεία και όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα να μετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διεκδικεί:

1. Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων.

Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.

2. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.

3. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

4. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.

5. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

6. Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).

7. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

8. Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο Δημόσιο. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας.

9. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

10. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία
την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020
και στην Απεργιακή Συγκέντρωση
στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας 10.30π.μ

17 σχόλια:

  1. Παρακαλώ ενα ακόμη αίτημα. Επειδή τα λεμόνια ειναι πολύ ξινά, άμεσα νομοθετική ρύθμιση , προς το γλυκό. Με γάλα.
    Φαντάζομαι , όπως πάντα, θα δονείται η πλατεία απο το μεγα πλήθος και πάθος, δεδομένου οτι, θα ειναι παρόν σύσσωμο και το νεο επαναστατικό συμβούλιο του Εργατικου Κέντρου. Ειμαστε στο παρα τσάφ, για την επανάσταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην κριτικη ειμαστε πρωτοι....οταν για καποιο λογο αυτες οι μικρες σιγουρα συγκεντρωσεις συμβαλλουν στην καλυτερευση της ποιοτητας ζωης, ευχαριστως τα "δεχομαστε"...η χολη ομως χολη.....

      Διαγραφή
    2. Μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, υπάρχει ενα τεράστιο χάσμα. Σε δικαιώματα και υποχρεώσεις. Οι παρατρεχάμενοι των κομματων, στο Δημόσιο άραξαν. Τυχαίο; Και αφου άραξαν, δεν πατάνε ουτε σε τετοιες εκδηλώσεις. Νόμιζαν και νομίζουν οτι ξεμπέρδεψαν. Παλαιότερα ίσως. Γινόταν των εργατικών δικαιωμάτων το ανάγνωσμα, μόνο για το Δημόσιο όμως. Αυτο το Δημόσιο, με το κάθε κομματικό λάχανο που σωρηδόν διόριζαν τους αφισοκολλητές, ειναι η μεγαλύτερη πληγη του τόπου μας. Απλά συντηρείται ενα ελεγχόμενο, νεκρό μα άθαφτο καθεστώς υποτιθέμενων εργαζομένων. Προφανώς οι όποιες εξαιρέσεις, δεν επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Το Δημόσιο, ειναι φρένο σε όποια παραγωγική κίνηση του ιδιώτη, ο οποίος συντηρεί και θρέφει τους πολίτες. Ο Δημόσιος στο απυρόβλητο και ο ιδιώτης στο κυνήγι. Σου πρωτείνω να πας να βγάλεις άδεις για ενα χοιροστάσιο δέκα γουρουνιών. Δεκα σου λέω και ελα να μου πεις πότε και αν ξεμπέρδεψες. Τοτε θα καταλάβεις τι λέω.

      Διαγραφή
    3. είτε δημόσιο είτε ιδιωτικο στην ελλαδα μεσον θελεις.
      και κατι ακομα ειτε ξυπνάς 6 η ωρα το πρωι ειτε 12 ειναι το ιδιο πράγμα. κανένας δεν σε αξιολογεί να σου δώσει αύξηση προαγωγή κτλπ.

      Διαγραφή
  2. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.
    ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ.
    ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ.
    ΕΛΑΤΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΕΟΡΤΗ.
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα τους στηρίξω, αν για όλα αυτά που ζητάνε, συμπεριλάβουν ΚΑΙ τον ιδιωτικό τομέα και σε κάθε αδικία που γίνεται κατά του ιδιωτικού υπαλλήλου, απεργούν και κάνουν πορεία και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσεις του ιδιωτικου τομεα παλεψατε ποτε για τα δικαιωματα σας;
      Σας κανουν τα αφεντικα σας ο,τι θέλουν,σας εκμεταλευονται και αντιδραση μηδεν.Περιμενετε απο τον δημοσιο υπαλληλο να παλεψει για σας;Στα στρουμφακια τα βλεπεις αυτα;

      Διαγραφή
  4. ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ....ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαντάζομαι οτι και το ορθόλοξο ΠΑΣΟΚ, θα δώκει το αγωνιστικό παρόν.
    Το ορθόλοξο λέω. Οχι κατι κουρτινόξυλα σκοροφαγωμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήθελα να σχολιάσω τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ,αλλά με κάλυψαν και με το παραπάνω οι 5 πρώτοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ, τα αιτήματα που βάζει η ΑΔΕΔΥ είναι πολύ σοβαρά, αλλά πλέον έχει χάσει σαν ΑΔΕΔΥ την αξιοπιστία της και την ευθύνη την έχουν οι ίδιοι, κυρίως οι αρχισυνδικαλιστές των Αθηνών.

      Διαγραφή
    2. Μπορω να σου αραδιάσω άλλα σαραντα αιτήματα για την δικαιότερη κοινωνία μας. Όμως η συμμετοχή και μόνον δεν δείχνει και την απαξία των σίγουρων για τη δουλειά τους την επομένη; Ο ιδιώτης ειναι σίγουρος οτι την επομένη θα ειναι στη δουλειά; Πές μου απο και απο αυτην την "απεργία", ποιος θα ανησυχήσει και σε τι θα πιεστεί; Ιδεολογική στασιμότητα στα πάντα. Ειναι σα να ζητά πιπίλα ο εικοσάχρονος, γιατι πιπίλα συνήθισα απο βρέφος. Παλικάρι μου μεγάλωσε πιά. Τωρα με ποτήρι το γάλα, όχι μπιμπερό. Ολα αλλάζουν ραγδαία και αυτοι στην βρεφική ανευθυνότητα με πιπίλα και μπιμπερό.

      Διαγραφή
  7. συνδικάτα: μισούν την ανέλιξη, την ερευνά, οχλοκρατες, πυροσβέστες που οι ηγεσίες έχουν ως σκοπο το βουλευτιλίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέμπτη απεργία, Παρασκευή αργία......πλήρωνε μ@@@@α Έλληνα τους τεμπέληδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ13 Οκτωβρίου 2020 στις 4:38 μ.μ.

      Να ζήσεις χίλια χρόνια να μας πληρώνεις.

      Διαγραφή
    2. ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΡΕ; ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ 100 Ε
      ΕΣΥ ΜΗΝ ΑΠΕΡΓΕΙΣ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ

      Διαγραφή
  9. Συνάδελφος του παμ(τ)Ε σε παλαιότερο σχολιο του ειπε
    Οτι χανει πρπ 70 ευρο οταν ειναι στην απεργια !!! Δλδ το ειπε για να τον λυπηθούμε;; Δν πειραζει ετσι και αλλιως πολλοι κολλάνε ενσημα απο Παμε !! Πληρωμένοι ψηφοφόροι τάγματα κρούσης !!! Ενας ενας φοβούνται να κανοθν φασαρια τραμπούκοι μια ζωη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ