Quantcast

http://picasion.com/

Απειλείται το Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα

«Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα πιεστούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα 24ωρα από κρούσματα γειτονικών νομών όπως οι Σέρρες» τόνισε ο ίδιος ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Υγείας. Ο κ. Τσιόδρας μίλησε για τα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος που δεν είναι σε θέση να δεχθούν πολλά κρούσματα, αφού δεν διαθέτουν ούτε τις υποδομές ούτε το εκπαιδευμένο -για covid19- προσωπικό. Όπως είπε «ήδη η πληρότητα κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο... 50%», γεγονός που σημαίνει ότι η επιβάρυνση του συστήματος τις επόμενες ημέρες πχ από τις "κόκκινες" Σέρρες, μπορεί να επιδεινώσει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «επελαύνει η διασπορά του ιού και απειλείται το σύστημα υγείας... ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα»,

4 σχόλια:

  1. Τι σας έλεγα;
    Δεν φτάνουν τα κρεβάτια του ΕΣΥ, να βάλουμε και τις ιδιοτικές;
    Έτσι θα μπουν στο ΕΣΥ από την πίσω πόρτα και σιγά σιγά θα το υποβαθμίσουν για να πηγαίνουμε οι περισσότεροι στις ιδιοτικές (με κάποια συμμετοχή του ασφαλιστικού φορέα) και με ίδια συμμετοχή του άρρωστου, αν έχει χρήματα και αν δεν έχει να δανειστεί,(οι τράπεζες τι θα κάνουν;). Και στα κρατικά νοσοκομεία θα μείνουν οι φτωχοί οι γύφτοι και οι μετανάστες.
    Καλώς τα δεχθήκαμε.
    (άκουσον μεν πάταξον δε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Πλιόγκας τι λέει για όλα αυτά; Πολλά μας έχει πει τελευταία για τις επιδόσεις του! Τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nα δώσει η κυβέρνηση χρήματα στο σκαι στο οπεν και το μεγκα να ενημερώσουν τον πληθυσμό να φοράει μάσκα και να πλένει τα χερια του.... 20.000.000 ήταν λίγα, αλλά 40 μιλιον να χορηγήσει, όχι σαν την επιστρέφουμε η προκαταβολή που πήραμε τα θύματα οι αυτοαπασχολουμενοι, επιχορήγηση στη τσέπη και γεια σας.
    Όχι στα νοσοκομεία ομως για να γίνουν υποδομές εντατικής αυτοί που θα πάνε εκεί πιθανόν να μη θυμουντε μετά τίποτα, η να μην τους θυμάται κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει να φτιάξουμε όσες κλίνες ΜΕΘ είναι απαραίτητες αρκεί να μην κλείσει το mall και το sugar. Αγώνας μέχρι εσχάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ