Quantcast

http://picasion.com/

Τη θέση τους στον «Τοίχο της μνήμης» πήραν τα δύο πρώτα εκθέματα

Παίρνει «σάρκα και οστά» η υπαίθρια έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας
Την τοποθέτηση των δύο πρώτων εκθεμάτων στον «Τοίχο της μνήμης» στον προαύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βέροιας, ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η Προϊστάμενη της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ημαθίας, Αγγελική Κοτταρίδη. Ο «Τοίχος της μνήμης» είναι μια ειδική μεταλλική κατασκευή μέσα σε μία γυάλινη προθήκη 50 μέτρων, που θα φιλοξενεί πορτρέτα Βεροιωτών και θα επιτρέπει στον καθένα να θαυμάσει τους προγόνους του, περπατώντας κατά μήκος της Ανοίξεως. Όπως ανέφερε η κ. Κοτταρίδη, σήμερα τοποθετήθηκαν τα δύο πρώτα εκθέματα και ακολουθούν άλλα 122. Συγκεκριμένα ανάφερε:

«Σήμερα οι πρώτες δυο εικόνες κρεμάστηκαν στον "Τοίχο της μνήμης", θα ακολουθήσουν άλλες 122! Με την αμήχανη αθωότητα της ύστερης αρχαιότητας, αν είχαν τα χρώματά τους, θα θύμιζαν τα ύστερα πορτραίτα του Φαγιούμ ή τις πρώτες εικόνες των αγίων... Τώρα τα πρόσωπά τους λάμπουν στο φως, σαν να χαίρονται που μπορούν και πάλι να απολαμβάνουν ένα ηλιόλουστο πρωινό...

Λίγο παραπέρα ετοιμάζονται οι τιμητικοί βωμοί ανδρών και γυναικών που διακρίθηκαν και κέρδισαν τον έπαινο της πόλης και στην πίσω αυλή περιμένει έτοιμη η σαρκοφάγος... Ο Έρωτας και η Νίκη σηκώνουν ακάματοι τεράστιες γιρλάντες φθινοπωρινής αφθονίας και οι δυο φουσκομάγουλες Γοργόνες μοιάζουν να αναρωτιούνται, αν τα φιδάκια τους θα τρομάξουν επαρκώς τους θεατές... Λίγο - λίγο, βήμα - βήμα το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βέροιας πλησιάζει τον στόχο... Να βρει επιτέλους την θέση που αξίζει σαν θησαυροφυλάκιο της αυτοκρατορικής πρωτεύουσας του "Κοινού των Μακεδόνων"!...»



8 σχόλια:

  1. Άθλια αισθητικά σιδηροκατασμευη, που κρύβει τον ορίζοντα από τους περιπατητες και όσους παιρνουν από το δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 50 μέτρα ορίζοντα σε κρύβουν και γκρινιάζεις;Έλεος!

      Διαγραφή
  2. Αντί να αναδείξουν τη θέα, αυτοί την έκλεισαν με άθλιες κατασκευές. Απαράδεκτοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μνημεῖον ἐκπάγλου ἀσχημίας καί κακογουστιᾶς τό μέλαν σιδηροῦν τεῖχος τοῦ αἴσχους._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαίσια ιδέα. Μια μαύρη μαυρίλα έκλεισε τη θέα, και έκανε αποκρουστική μια όμορφη βόλτα στην Ανοιξεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά την περίφραξη στο πάρκο Καρατάσου, την διαιώνιση του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου στη Βενιζέλου και τον μιναρέ με τα ερείπια -΄΄μαγαζιά'' στην Παλαιά Μητρόπολη, άλλη μία πατάτα της εξαιρετικής κ. Κοτταρίδου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάκιστη αισθητική παρέμβαση!
    Μετα την ολοσχερή καταστροφή της Πλατείας Ελιάς απο την κ.Ουσουλτζογλου τώρα και η κακοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ