Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ενημερωτική δράση στην πλατεία Δημαρχείου για τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον covid-19

Ενημερωτική δράση για τον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου 2020 στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια. Την δράση με θέμα «Μέτρα πρόληψης και Υγιεινής έναντι του Sars-Cov-2», διοργάνωσαν το Κέντρο Υγείας Βέροιας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Εθελοντισμού του Δήμου Βέροιας και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Βέροιας. Κατά τη διάρκεια της δράσης προβλήθηκε βίντεο με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ατομική υγιεινή, το σωστό πλύσιμο των χεριών, τη σωστή χρήση της μάσκας, καθώς και τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η αντιδήμαρχος 
Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Εθελοντισμού Γεωργία Μπατσαρά, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Βέροιας Μαρία Χατζή και ο γιατρός, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, πολιτικός υπεύθυνος του ΚΕΠ Υγείας του δήμου και εκπρόσωπος στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Κώστας Ρίζος, ενώ διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας και επιστημονικά υπεύθυνος για τον covid-19 Χρήστος Κούτρας αναφέρθηκε στα βασικά μέτρα που πρέπει να τηρήσουμε για την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας.

Στην δράση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, η αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα, γιατροί και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας.


«Ζούμε πρωτόγνωρες συνθήκες. Η υγεία όλων μας κινδυνεύει και πρέπει να προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των αγαπημένων μας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εμβόλιο ή φάρμακο για τον κορωνοϊό. Το καλύτερο φάρμακο είναι η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων και η υγιεινή των χεριών. Αυτά είναι προς το παρόν τα μόνα μας όπλα κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Έτσι βοηθάμε εμάς, τους δικούς μας ανθρώπους αλλά και όσους αγωνίζονται νυχθημερόν δίπλα στους νοσούντες στα Νοσοκομεία», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Μπατσαρά.

«Το μήνυμα του Κέντρου Υγείας είναι πως η υγεία μας είναι σημαντική και οι άνθρωποί μας μας χρειάζονται. Ας εφαρμόζουμε τα μέτρα», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Χατζή.

Ο κ. Ρίζος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βέροιας και του Κέντρου Υγείας που αγωνίζεται για τη διατήρηση ενός σοβαρού επιπέδου στην περιοχή μας.

Στα βασικά σημεία αποφυγής μετάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο κ. Κούτρας, όπως: 
- Η ελαχιστοποίηση των κοινωνικών επαφών, να περιορίζουμε δηλαδή τις επαφές μας στο οικογενειακό περιβάλλον και στο φιλικό περιβάλλον που γνωρίζουμε ότι τηρούν τα μέτρα.
- Η αποφυγή συνάθροισης και συγχρωτισμού, λέγοντας πως αυτό τον καιρό δεν νοείται να παραβρισκόμαστε σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γενέθλια, γάμοι, κηδείες κτλ και να πηγαίνουμε στην εκκλησία χωρίς μάσκα.
- Σχετικά με τη χρήση μάσκας είπε πως αυτή είναι απαραίτητη, όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, μέτρο που κατά την εκτίμησή του θα είναι το επόμενο που θα λάβει η κυβέρνηση πανελλαδικά.
- Σχετικά με τα αντισηπτικά είπε πως αυτά που εξοντώνουν τον ιό είναι αυτά που περιέχουν τουλάχιστον 62% οινόπνευμα.
- Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της Θείας Κοινωνίας, λέγοντας πως δεν πρέπει να γίνεται, πως είναι μέτρο του ΠΟΥ που το εφαρμόζουν όλες οι θρησκείες και πρέπει να το ακολουθήσει και η Ορθοδοξία.
- Τέλος, είπε πως όσο μπορούμε να αποφεύγουμε τα ταξίδια, επισημαίνοντας πως το χειρότερο μέσο μεταφοράς είναι το αεροπλάνο.

Τέλος, αναφέρθηκε στην Κλινική covid-19 που δημιουργήθηκε και λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες στο Νοσοκομείο Βέροιας, λέγοντας πως ήδη νοσηλεύονται 2 άτομα, με μέγιστο αριθμό νοσηλευομένων τα 20 άτομα. Όπως ενημέρωσε, θα νοσηλεύει ασθενείς από Ημαθία, Πέλλα και Κιλκίς.

Δείτε φωτογραφίες:


































3 σχόλια:

  1. Η μαζική συμμετοχή του απλού βεροιωτη, όλων των ηλικιών, αποδεικνυει την επιτυχία της σκέψης και της εκτέλεσης της από τους διοργανωτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τα θυμάστε αυτά στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ