Quantcast

http://picasion.com/

18 Οκτωβρίου 1981 στη Βέροια: Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία!

Τι ποσοστά πήραν τα κόμματα στην Ημαθία και ποιοι είχαν εκλεγεί Βουλευτές 
Το βράδυ της Κυριακής 18 Οκτωβρίου του 1981, η μεταπολιτευτική Ελλάδα γύρισε σελίδα και πέρασε σε ένα νέο περιβάλλον που έφερε ρηξικέλευθες αλλαγές, κυρίως στην κοινωνία και δευτερευόντως σε ζητήματα εκδημοκρατισμού της κοινωνίας. Ο καθηγητής από το Μπέρκλεϊ, που λατρεύτηκε αλλά και κατηγορήθηκε όσο κανείς άλλος, ήρθε στην εξουσία με το συντριπτικό ποσοστό του 48% και με βασικά συνθήματα την «Αλλαγή» και το «Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία». 

Συνθήματα που ο ίδιος αλίευσε από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και κατάφερε ως ένα σημείο να τα κάνει πραγματικότητα. Κατηγορήθηκε σφόδρα ότι οικειοποιήθηκε συνθήματα της Αριστεράς, παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε – τουλάχιστον στην πρώτη τετραετία – σάρκα και οστά στις αξίες για τις οποίες διψούσε ο λαός: «Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση». 

Από την άλλη, ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών, Γεώργιος Ράλλης δεν κρύβει την πικρία του και αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, σημειώνει: «Ελπίζω οι Έλληνες να μην μετανοήσουν στο μέλλον για την σημερινή τους επιλογή». Την ίδια ώρα, ήδη οι δρόμοι είχαν γεμίσει από πλήθη που πανηγύριζαν. O Ανδρέας Παπανδρέου, υπήρξε ένας χαρισματικός ηγέτης, ένας ενθουσιώδης ρήτορας αλλά κυρίως ένας μεγάλος μεταρρυθμιστής που συγκρούστηκε με παραδοσιακούς μηχανισμούς εξουσίας. Οι ξένοι ηγέτες, όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, είχε πει πώς αν και δεν τον συμπαθούσε τον σεβόταν διότι ποτέ δεν έφυγε από Διάσκεψη Κορυφής της ΕΟΚ, χωρίς να πάρει κάτι για τη χώρα του, όπως χαρακτηριστικά είχε πει η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Πανικός στη Βέροια, πορεία στους δρόμους και γλέντι μέχρι το πρωί!

Στη Βέροια, όπως και στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος, το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από πανηγυρικό. Χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους και πανηγύριζαν την μεγάλη νίκη. Μάλιστα, οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ έκαναν πορεία από την Πλατεία Ωρολογίου στην οδό Μητροπόλεως με τελικό προορισμό την Πλατεία της Ελιάς. Η συνέχεια δόθηκε στο οικογενειακό κέντρο της «Ακρόπολης», με χορούς, τραγούδια και μπόλικα συνθήματα.

Στην Ημαθία το ΠΑΣΟΚ πήρε 50%

Ένα από τα αξιοσημείωτα των εκλογών εκείνων είναι πως το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, αν και πανελλαδικά έλαβε 48%, στους δήμους της Ημαθίας πήρε κάτι παραπάνω από 50%. Δεύτερο κόμμα ήταν η Νέα Δημοκρατία με 36%, ενώ τρίτο κόμμα είχε έρθει το Κ.Κ.Ε με 10%, έχοντας στην ηγεσία του τον Χαρίλαο Φλωράκη. 

Μοιρασιά στις βουλευτικές έδρες

Μπορεί η νίκη του Σοσιαλιστικού Κινήματος στην Ημαθία να ήταν πολύ μεγάλη (η διαφορά των δύο κομμάτων ξεπερνούσε τις 14 ποσοστιαίες μονάδες), ωστόσο ο εκλογικός νόμος μοίραζε τις έδρες στα... δύο. Για την ιστορία, βουλευτές είχαν εκλεγεί ο Μόσχος Γικόνογλου (ΠΑΣΟΚ), ο Βασίλης Παπαγιάννης (ΠΑΣΟΚ), ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου (ΝΔ) και ο Άγγελος Βαλταδώρος (ΝΔ). 



Δείτε αναλυτικά όλα τα εκλογικά αποτελέσματα της 18ης Οκτωβρίου 1981:


Πηγή Φώτο: Παντελής Ζωγράφου - Με πληροφορίες από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

29 σχόλια:

  1. Άραγε πως νιώθει ο κ. ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ διαβάζοντας αυτό το άρθρο που έγινε Σύριζαιός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι είναι όπου φυσάει ο άνεμος.....

      Διαγραφή
    2. Από το 1981 μας λένε καταπολέμηση της γραφειοκρατίας......2020 και όποιος προσπαθεί να μας πείσει να βγει στην κυβέρνηση, πάλι ακόμα και τώρα μας λένε για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας..... Δυστυχώς δεν θα αλλάξει τίποτα σε αυτόν τον τόπο..... κρίμα....

      Διαγραφή
    3. Για να αλλαξει κατι φιλε μου, ΠΡΩΤΑ πρεπει να ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ.Αφου κλεβουνε οι πολιτικοι και ο λαος λεει, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.Π.Χ ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ, ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,ΑΤΕ ,ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ,C4I,ΑΓΡΕΞ,ΦΑΡΜΑΚΑ NOVARTIS,SIEMENES,ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ Κ.Λ.Π.....ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΘΥΜΙΣΩ.......

      Διαγραφή
  2. Χρυσοχοιδης στη ΝΔ, Τολκας στον ΣΎΡΙΖΑ, Γικονογλου στον ΣΎΡΙΖΑ, Μαρκουλης στον ΣΎΡΙΖΑ, ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Μόνο η Χαρούλα εμεινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Κάκαρη ξέχασες φίλε

      Διαγραφή
    2. Από βουλευτές εννοώ ρε σαινι

      Διαγραφή
    3. Ο Μάρκουλης ποτέ ήταν βουλευτής και δεν το ξέρω;

      Διαγραφή
  3. OI 3 apo tous 4 voyleftes exoyn distixos pethanei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΩΡΑΊΑ ΧΡΌΝΙΑ ΟΛΗ Η ΠΌΛΗ ΠΡΆΣΙΝΗ ΟΙ ΔΕΞΙΟΊ ΈΚΑΝΑΝ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΒΓΟΎΝΕ ΑΠΌ ΤΑ ΛΑΓΟΎΜΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΙΟΥ

      Διαγραφή
  5. ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ.ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ.ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟ ΧΑΟΣ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΣΟΚΤΣΗΔΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΤΡΕΧΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ...). ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ,ΝΑ ΦΤΙΑΧΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΚΟΜΕΝΙΚΑ).ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΣΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΤΩΡΑ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.Η ΖΩΗ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ,ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ,Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ Π@Π@Ρ@@Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηταν η αρχή της συνταγής, τυρί ψιλοκομμένο για ολον τον λαό. Το παραμύθι του τάχα μου σοσιαλισμού. Η αρχή της οικονομικής υποθήκευσης της χώρας. Οι παπατζήδες στην εξουσία. Τα ραδίκια σε θέσεις διευθυντων με μεταπτυχιακό στην αφισοκόλληση. Η αρχη της διάλυσης της Δημόσιας Διοίκησης. Πρόσωπα ελάχιστα ως εξαιρέσεις, χάθηκαν στον ωκεανό των άεργου, αργόσχολων αερολόγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΥ ΤΟ 2010.
    ΑΡΓΗΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ(ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΕΥΚΟΛΟΣ & ΦΤΗΝΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ Ε.Ε. ΚΤΛ) ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΗΡΘΕ - ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΝ Γ.ΡΑΛΗ. ΑΠΟ ΤΟ '81 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ "ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ" ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΕΠΙΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΉΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ( ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πασοκ κ ντροπή. Κέντρο υγείας 5 γιατροί. Τέσσερεις κηπουροί. Άνθρωποι σε ανύπαρκτες θέσεις. Πράσινη κάρτα. Ο κάθε αμόρφωτος εξουσία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και απο τοτε ξεκινησε το παραμυθι της αλλαγης που ολοι ειδαμε και ζησαμε.
    το παραμυθι ομως ειχε ασχημο τελος με κακο δρακο: ΧΡΕΟΣ,ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ,ΝΔΤ,ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΟΙΚΟΝ.ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ,ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΕΙΩΜΕΝΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,ΦΤΩΧΕΙΑ, ΝΕΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ,ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ...
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΑΛΛΑΓΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΙΕΡΑΚΑΚΗ ,ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ(ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ) ΤΟΝ ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ. Η ΧΑΡΟΥΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟΛΚΑ ΣΤΗΡΙΖΕ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ.ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΜΑΓΚΑΑΑΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται)
    δηλ τώρα που δεν είναι εξουσία πέτασε όλοι να το θάψετε.
    Όσα και να πείτε όμως με όλα λάθη και αν έκανε για πολλά από τα οποία έχετε και δίκιο η Ιστορία θα σημειώσει ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε την Ελλάδα της μεταπολίτευσης και βελτίωσε την ζωή των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τη βελτιωσε;;;; ετσι φαινοταν τοτε και ετσι "ηταν" εκει καπου στα 1981-85. αλλα με δανεικα που συνεχιζε να τα παιρνουν και οι αλλοι της δεξιας και ετσι το κακο συνεχιζε ωσπου ηρθε η ωρα του λογαριασμου. ή καλυτερα ηρθε η στιγμη που οι ξενοι δανειστες ηξεραν και την περιμεναν για να πιασουν το "εξυπνο" πουλι απο τη μυτη. ετσι γινεται παντα και αυτο το γνωριζε το πασοκ αλλα και οι αλλοι, οτι τελικα με τα λεφτα του αλλου ( ΔΑΝΕΙΣΤΗ ) ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ!!!

      Διαγραφή
  12. Περάσατε εσεις καλά δεκαετία 80 και τώρα τα πληρώνουμε εμείς.οι μισοί άνεργοι κ οι άλλοι εξωτερικό και εσείς βολεμενοι δημοσιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μόνο το ΠΑΣΟΚ βόλευε στο δημόσιο οι άλλοι (οι καλοί) μόνο τους άξιους! Από έναν που δεν ψήφισε ποτέ ούτε τους καλούς όλα ούτε και τους κακους και την πληρώνει.Εσυ ζητά εξηγήσεις από τους γονείς σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι οι αλλοι δεν ηταν οι καλοι που βολευαν μονο τους αξιους αλλα η ζημια που εκανε η ¨νοοτροπια πασοκ" ηταν αυτη που επικρατησε και κυριαρχησε. το αποτελεσμα ηταν να αρχισουν, πασοκ και ΝΔ, ο ενας να ανταγωνιζεται τον αλλον σε λαθασμενες τελικα πολιτικες.

      Διαγραφή
  14. Τωρα που επεσε; Μόνο του επεσε εκει που πήγαινε αμέριμνο βολτα; Και ο ΜΥΡΙΖΑ επεσε στη βόλτα; Και αφου ειχαμε χορτάτους πολίτες, γιατι γκρεμοτσακίστηκε; Ο χρόνος, μας βοηθάει τώρα πολύ, για να δουμε καθαρότερα το πόσο μπακαλίστικη ήταν η πολιτική τους. Εαν ήταν στοιχειωδώς κατάλληλη, τώρα επρεπε να εχουμε μια κάποια άνεση. Η πολιτική του σήμερα, θα εχει αποτελέσματα , μετα απο λίγα ή πολλά χρόνια. Κι αν νομίζουμε οτι σαν χώρα τότε και τώρα, μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση χωρις την άδεια των αφεντικών, γελιόμαστε. Οι ξένοι ενδιαφερόμενοι, ξέρουν σε καθε λεπτομέρεια, που οδηγεί οποιαδήποτε κίνηση. Σαν το σκάκι. Μετράνε το αποτέλεσμα της εικοστής κίνησης και βάλε. Βεβαια, αυτοι κάνουν τις κινήσεις και απο τις δυο πλευρές. Εμεις το επιτρέψαμε. Τόσα χρόνια διάφοροι κυβερνήτες. σπουδαγμένοι παντου στον κόσμο, δεν μπόρεσαν να δούνε οτι πάμε ίσα στο ντουβάρι με χίλια; Τι στο διάολο σπούδαζαν; Πολύ απλά, ευχαρίστως επαιζαν και παιζουν τον ρόλο του υπάκουου υπαλλήλου. Θελουν δεν θέλουν. Δεν λέω να εκαναν την επανάσταση. Τουλάχιστον να κρατήσουν την αξιοπρέπεια ενος Εθνους, του κράτους. Ξέρουν, εχουν τα μέσα, την παραμικρή κινηση των πάντων. Απο την μίζα που πήρε ο καθένας, μεχρι ποια νεαρά ή νεαρό, κερνάνε καφέ. Ολα με λεπτομέρειες. Και η διεθνής πολιτική, δεν ειναι μόνον χρήμα και οπλα. Ειναι απειλες, εκβιασμοί, πιέσεις σε όλα. Πολιτική, δεν ειναι αυτα που ακούμε ή διαβάζουμε. Κύρια ειναι αυτα που δεν βλέπουμε και δεν ακούμε. Βλέπουμε μόνον το αποτέλεσμα. Τα δυτικά πρότυπα Δημοκρατίας και δικαίου, ειναι παραμυθάκια για παιδια. Και εκβιάζουν και λαδώνουν και κλέβουν και αδικουν σαν κοινοι απατεώνες. Τον τελευταιο λόγο βεβαια, εχουν τα όπλα. Η βάρβαρη βία όπου τους βολεύει. Ήταν διαφορετικά ποτέ; Να μας απαντήσουν απο τη Συρία, το Ιράκ, τη Σερβία, τη Λιβύη. Και μου μιλάνε για εμέσματα πολιτικής εδω. Οποιοσδήποτε και να κυβέρνησε. Απλά να σταματήσουν να πέρδονται. Και ακούγεται και βρωμάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με δανεικά και διορισμούς ξέρω και εγώ να κυβερνήσω την Ελλάδα. Η Πασοκάρα έφτιαξε το όνειρο της κονόμας, του βολέματος, της κλαδικής, της μοιχείας, της αρπαχτής και σήμερα το ευχαριστιόμαστε όλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το πασοκ, η νδ είναι ο βενζίνας που δεν βαζει την βενζίνη που σου λέει στο κατραν, είναι ο εργολάβος που δεν βαζει υλικα στην τιμη που αξιωνει για το διαμερισμα η το δρομο, ειναι ο βιομηχανος που εικονικα δουλευει η επιχειρηση, ειναι ο αγροτης που βαζει πετρες τα φορτια για να αυξανει το βαρος, ειναι εφοριακος, ο δεητζης, οτετζης, που θελει να αμοιβεται χωρις να παραγει, ειναι ειναι ειναι. εσυ είσαι, αρα το πλάθεις και σε πλαθει και τουμπαλιν.

    ΥΓ ο σύριζα δεν ανήκει για μενα στο δημοκρατικο τόξο



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα διαβάζετε όλα αυτά τα τοπικά σαΐνια του ΠΑΣΟΚ; καταλάβατε τώρα γιατί φτάσατε στο 5% ; και δεν τελείωσε, αν δεν φύγετε όλοι μαζί με τη Φώφη και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι και εικονιζόμενος πρώην Δήμαρχος Α. Βλαζάκης έγραψε Ιστορία πολύτιμη για την πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ