Τεστ κορωνοϊού στους νεοσύλλεκτους Σεπτεμβρίου

Υποχρεωτικό θα είναι το τεστ για τον κορωνοϊό σε όλους τους νέους στρατεύσιμους που θα παρουσιάζονται τον Σεπτέμβριο στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Τα τεστ θα διενεργούνται στα σημεία κατάταξής τους, από υγειονομικά κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΕΟΔΥ. Αυτό ανακοίνωσε στη
σημερινή ζωντανή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρας μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως σημείωσε, τις επόμενες μέρες παρουσιάζονται στις Ένοπλες Δυνάμεις 8.450 στρατεύσιμοι. Όλοι τους θα περάσουν από 7 έως 23 Σεπτεμβρίου από τεστ Covid-19, που θα διενεργήσουν, στα σημεία κατάταξής τους, υγειονομικά κλιμάκια των ΕΔ και του ΕΟΔΥ.  

Ο έλεγχος για κορωνοϊό σε όλους όσοι καλούνται να παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο στον στρατό, θα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των μέτρων για την ασφάλεια του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Παράλληλα με τα τεστ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε στενή συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ, αποστέλλει με προσωπικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και με SMS, προς όλους τους νέους στρατεύσιμους και στα τρία σώματα των ΕΔ, χρήσιμες οδηγίες προστασίας ενόψει της κατάταξής τους, καθώς και που να απευθυνθούν και τι να κάνουν σε περίπτωση που παρουσιάζουν συμπτώματα τα οποία παραπέμπουν στη νόσο.

Το μήνυμα προς τους νέους στρατεύσιμους αναλυτικά αναφέρει: «Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θέλει πριν την κατάταξή σου να σου επιστήσει την προσοχή για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας, την αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αλλά κυρίως την αποφυγή συμμετοχής σε εκδηλώσεις συνωστισμού και συγχρωτισμού τις τελευταίες ημέρες πριν την κατάταξη. Αν πριν την ημερομηνία κατάταξής σου παρουσιάσεις συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, επικοινώνησε αμέσως με τον γιατρό σου ή τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 2105212054. Στην περίπτωση που νοσεί άτομο του στενού οικογενειακού σου κύκλου, ενημέρωσε εγκαίρως την υγειονομική υπηρεσία της μονάδας κατάταξής σου. Ενημερώσου για τις οδηγίες προστασίας στο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ