Σωματείο Καθαριστριών Σχολείων Ημαθίας: «Ενίσχυση προσωπικού - Συμβάσεις πλήρους απασχόλησης»

Σωματείο προσωπικού καθαριότητας Λυκείων - Γυμνασίων - Δημοτικών Σχολείων νομού Ημαθίας, ανακοινώθηκαν τα εξής: «Σε λίγες μέρες, 14 Σεπτεμβρίου, αρχίζει η νέα σχολική χρονιά εν μέσω έξαρσης της πανδημίας Covid-19 πανελλαδικά και με ιδιαίτερη ένταση των κρουσμάτων στη Π.Ε Ημαθίας. Όπως είναι φυσικό, υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία σε όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί για τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας της όλης διαδικασίας.

Η απολύμανση και καθαριότητα των τάξεων και των κοινόχρηστων χώρων των σχολείων αποτελεί κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα των μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Την ευθύνη αυτή θα επωμισθεί το προσωπικό καθαριότητας. Θεωρούμε ότι το προσωπικό καθαριότητας πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, προκειμένου οι εργασίες καθαριότητας να εκτελούνται πολύ επιμελέστερα από ότι πριν.

Στη κατεύθυνση αυτή θα βοηθούσε η αύξηση των θέσεων καθαριστριών με συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής κάτι που γίνεται και πανελλαδικά σε πολλούς δήμους με αποφάσεις δημάρχων στις περιοχές έξαρσης του κορωνοϊού.

Με την ελπίδα τα αιτήματα μας να εισακουσθούν ευχόμαστε καλή νέα σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων».


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η Πρόεδρος
Ανβάρ Τριανταφυλλιά 
Η Γραμματέας 
Ασβεστά Ευφροσύνη

2 σχόλια:

  1. Τα λεφτά θα ξοδευτούν σε καθαρίστριες και καθαριστικά. Οι μισοί Έλληνες θα καθαρίζουν τους άλλους μισούς και εναλλάξ. Και έτσι θα καταπολεμηθεί η ανεργία. Και τα ξενοδοχεία που πάτωσαν, θα μετατραπούν σε δομές λαθρομεταναστών και υποψιασμένων κορωνοαρρώστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημόσιο-μονιμοποίηση-λεφτόδεντρα. Λογική κλεφτοπασοκ μετά από 10 χρόνια μνημονίων και κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ