Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Club sandwich... αλλιώς και υγιεινό, με κοτόπουλο και αβοκάντο

Επιμέλεια Μεταξάς Γιώργος
Club sandwich. Λατρεμένο σνακ για μικρούς και μεγάλους. Οι φρυγανισμένες φέτος του τοστ μπορούν να φιλοξενήσουν ανάμεσά τους ό,τι μας αρέσει, από αλλαντικά και τυριά μέχρι και vegan εκδοχές. Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει μια νόστιμη και ταυτόχρονα υγιεινή εκδοχή, με κοτόπουλο και αβοκάντο. Τη συνταγή μπορείτε να βρείτε και στο βιβλίο «Απλά και Υγιεινά» του chef Γιώργου Μεταξά και της Διαιτολόγου - Διατροφολόγου Ξένιας - Μαρίας Παπαναστασίου, που ένωσαν τις δυνάμεις τους και τις γνώσεις τους και δημιούργησαν ένα βιβλίο «εργαλείο» όχι μόνο για γονείς που θέλουν να προσφέρουν λαχταριστά αλλά υγιεινά σνακ και λιχουδιές στα παιδιά τους αλλά και σε όσους επιζητούν την υγιεινή κουζίνα χωρίς να στερούνται γεύση.

Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά 

3 φέτες ψωμί τοστ (κατά προτίμηση ολικής)
1 ώριμο αβοκάντο
1 κ.σ. κρέμα τυριού
1 αυγό (βρασμένο και κομμένο σε ροδέλες)
2 φέτες κασέρι 
1 τομάτα (κομμένη σε ροδέλες)
2 φύλλα μαρουλιού
1 στήθος κοτόπουλο (ψημένο σε γκριλιέρα ή στο τηγάνι)

Εκτέλεση

Φρυγανίζουμε τις φέτες του τοστ. Δουλεύουμε το μισό αβοκάντο με την κρέμα τυριού και αλείφουμε τις φέτες. Παίρνουμε τη μια φέτα και στρώνουμε: κασέρι, μαρούλι, κοτόπουλο, τομάτα. Βάζουμε από πάνω τη δεύτερη φέτα ψωμιού και στρώνουμε: κασέρι, μαρούλι, κοτόπουλο και αυγό. Τέλος καπακώνουμε με την τρίτη φέτα, καρφώνουμε 4 οδοντογλυφίδες σταυρωτά και κόβουμε διαγώνια.

Tips: η σειρά που τοποθετούμε τα υλικά μας μπορεί να αλλάξει βέβαια. Επίσης και γέμιση. Μπορούμε να βάλουμε τόνο, άπαχη μπριζόλα, λαχανικά... οτιδήποτε!

Τέλος το υπόλοιπο αβοκάντο μπορούμε να το κάνουμε ένα γρήγορο γουακαμόλε, δουλεύοντάς το με τομάτα ψιλοκομμένη, κόλιανδρο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι και λίγη καυτερή πιπεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ