Quantcast

http://picasion.com/

Στην πόρτα της εξόδου ο Τσιούντας

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον συνδυασμό «Βέροια-Πρωτεύουσα Πόλη» γνωστοποίησε ο Χρήστος Τσιούντας. Ο δημοτικός σύμβουλος διαφώνησε με τις πρόσφατες επιλογές των Αντιδημάρχων και γενικότερα με τις πολιτικές κινήσεις της Γεωργίας Μπατσαρά, με
αποτέλεσμα να ανεξαρτητοποιηθεί. Είναι η πρώτη αποχώρηση συμβούλου από δημοτική ομάδα στο νέο Δ.Σ. Πάντως οι «κακές γλώσσες» λένε ότι ο Τσιούντας ουδέποτε εντάχθηκε ψυχή τε και σώματι στην δημοτική ομάδα της Γεωργίας Μπατσαρά. Τώρα μάλιστα που στον ανασχηματισμό, η επικεφαλής της παράταξης τον αγνόησε, η αποχώρησή του θεωρούταν δεδομένη.

16 σχόλια:

  1. Έναν Χρήστο Τσιούντα τουλάχιστον του δείχνεις το απαιτούμενο σεβασμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aργά το κατάλαβε. Όταν δέχεσαι να κατεβαίνεις με επικεφαλής την Μπατσαρά μόνον και μόνο επειδή έτσι λέει το κόμμα, περίμενε σεβασμό μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Γεωργία δεν είναι χθεσινή έχει πυγμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποιος μπορει να προσφερει αποτελεσματικα το ξερει;;;; εδω ειναι το ερωτημα διοτι σημερα η αυτοδιοικηση διοικειται ως επι το πλειστον απο "τυχοδιωκτες" και οχι απο αυτους που χαλανε την "σουπα" των τυχοδιωκτων....αυτα και ας βαλουν καποτε ολοι μυαλο

      Διαγραφή
  4. Μετα απο ολα αυτα, ερωτουμενο, αν πληρουνται οι οροι διαγραφης της κ.Μπατσαρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν γινόταν αντιδήμαρχος όλα καλά ούτε ανεξαρτητοποίηση ούτε τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν γινόταν αντιδήμαρχος ούτε ανεξαρτητοποίηση ούτε τίποτα όλα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο χρηστος ειναι κυριος με Κ κεφαλαιο... χαλαει την πιατσα επειδη ειναι υπερβολικα καθαρος για την πολιτικη... Οσο για την Μπατσαρα που ζητουσε χορηγιες απο τον καθε πικραμενο για να χρηματοδοτησει τον προεκλογικο της αγωνα, ουδεν σχολιον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πινκ πονγκ διαχείρισης εξουσίας! Ποια η διαφορά τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μια απο τις πολλες οψεις - προσωπα της ...πολιτικης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν δίνεις ρόλο πχ (αντιδημάρχου) σε ανθρώπους χωρίς καμία εμπειρία τουλάχιστον στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως έκανε η Γεωργία για ορισμένα στελέχη της (και καλά έκανε για να αποκτήσουν εμπειρία), αλλά ταυτόχρονα, δεν δίνεις έστω και μετά ένα χρόνο την ευκαιρία σε ένα ιδιαίτερα έμπειρο στέλεχος σου (πρώην Δήμαρχο χωρίς καμία μομφή στην θητεία του), τότε σίγουρα κάτι άσχημο συμβαίνει και ο μόνος που χάνει είναι η πόλη, ειδικά όταν η επικεφαλής παίρνει δυο διοικητικές θέσεις. Ένα χρόνο μετά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτήν, αλλά ούτε και για τους έταιρους της παράταξης, διότι φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει το καλό της πόλης και της παράταξης, αλλά η δική τους προβολή και η υποταγή στη αρχηγό τους.
    Απλά πράγματα.
    Τελικά ο θεσμός της Αντιδημαρχίας είναι παροχημένος διότι δεν λύνει προβλήματα αφού συνήθως αναλαμβάνουν άτομα χωρίς ειδικές γνώσεις τα οποία αργούν να καταλάβουν τι γίνεται, ενώ γίνονται τροχοπέδη (ίσως άθελά τους) στην ομαλή λειτουργία των Δήμων στην προσπάθειά τους να δείξουν έργο ή να εξυπηρετήσουν ψηφοφόρους τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κινούνται στα όρια της νομιμότητας, αλλά και εκτός αυτής, παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Ενώ αν υπήρχαν ισχυρές Διευθύνσεις υπηρεσιακές με έλεγχο απόδοσης, είναι σίγουρο ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Οι Γάλλοι άλλωστε κάτι ξέρουν και το εφαρμόζουν. Σκεφτείτε λίγο, πληρώνουμε Αντιδημάρχους που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο και προσπαθούν να το μάθουν, ενώ έχουμε υπαλλήλους στελέχη που το σπούδασαν και το ασκούν χρόνια ή βάζουμε Αντιδημάρχους να ασκήσουν διοίκηση όταν το επάγγελμα που ασκούν έρχεται σε πολλές φορές σε σύγκρουση με το αντικείμενο της Αντιδημαρχίας, πχ. σε πολεοδομικά θέματα (πχ εργολάβοι, κατασκευαστές ή επιχειρηματίες στην εστίαση) και δεν αναφέρομαι σε αυτή τη χρονική στιγμή, αλλά διαχρονικά.
    Κάτι δεν κάνουμε καλά, είναι σίγουρο. Τελικά μάλλον ο θεσμός είναι για να εξυπηρετήσει οικονομικά και ψηφοθυρικά κάποιους, το ίδιο και ο θεσμός του Προέδρου στα νομικά πρόσωπα, όπου θα έπρεπε Διευθύνοντες σύμβουλοι να λογοδοτούν στο Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο.
    Αλλά θα μου πείτε και τι κάναμε καλά σε αυτή την χώρα; Για αυτό τραβάμε ότι τραβάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά το είπες αδερφέ αν και κατά λάθος καθόσον γλώσσα λανθάνουσα κλπ. Ο ρόλος της αντιδημαρχίας στο Δήμο Βέροιας είναι παροχημένος από την παροχή και αντιπαροχή και όχι παρωχημένος. Για αυτό φωνάζει ο Τσιούντας και για αυτό στεναχωρήθηκε και ο Κελεσίδης. Εννοείται πως αυτός είναι και ο λόγος που ασχολήθηκε η Μπατσαρά. Τα λεφτά όλα για τα λεφτά. Οι Δημότες της Βέροιας σε όλο αυτό πουθενά.

      Διαγραφή
  11. Μόλις δεν έγινε αντιδήμαρχος...ζοριστηκε...με αυτόν τον στόχο κατέβηκε..αυτά που ακούγονται είναι θλιβερά... τυχοδιώκτης.... θέλει να το παίζει αργχηγος μονίμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1. Γνωστά τα εσωτερικά προβλήματα στην παράταξη Μπατσαρά
    2. Γνωστή η Μπατσαρά για να κρατήσει το μισθό της από το ΔΗΠΕΘΕ και ταυτόχρονα να έχει θέση αντιδημάρχου ως επικεφαλής
    3. Γνωστό ότι ο Τσιούντας γνώριζε και ήξερε πού συμμετέχει και ας μην κάνει τον ανήξερο. Αν έπαιρνε τη θέση αντιδημάρχου θα έφευγε;
    ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ; ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω πως πλέον η συγκεκριμένη παράταξη αγγίζει τα όρια του γελοίου. Αν δεν τα βρίσκετε στα λεφτά μαλώστε μεταξύ σας αλλά να ξέρετε ότι στους Δημότες Βέροιας είναι εντελώς αδιάφορο. Τον έριξαν στη μοιρασιά τον Τσιούντα. Ας πρόσεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ