Quantcast

http://picasion.com/

«Πρώτο κουδούνι» με μάσκες, αποστάσεις και προσέλευση με... δόσεις

Η ημέρα της πολυαναμενόμενης επιστροφής των μαθητών στα σχολεία έφτασε. Ένα διαφορετικό «πρώτο κουδούνι», με την πανδημία να φέρνει νέα δεδομένα στην καθημερινότητα μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και γονέων και το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας
να βρίσκεται στο επίκεντρο. Η προσέλευση στα σχολεία δεν έγινε την ίδια ώρα, καθώς σε άλλα οι μαθητές προσήλθαν στις 08:15, σε άλλα στις 10:45 ενώ σε άλλα προσήλθαν σε δύο δόσεις, ανάλογα με την ενημέρωση που είχαν οι γονείς από την διεύθυνση, ενώ για πρώτη φορά ο Αγιασμός τελέστηκε μετά τις 11 το πρωί, λόγω της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας
Οι μαθητές, ακόμα και τα «πρωτάκια» αναγκάστηκαν να αφήσουν το χέρι των γονιών τους πριν καν μπούνε στην αυλή του σχολείου, καθώς η είσοδος δεν επιτρεπόταν σε κανέναν γονέα. Τους μικρούς μαθητές παραλάμβαναν οι εκπαιδευτικοί και τους οδηγούσαν στις τάξεις τους, όπου ακολούθησε επεξήγηση για την τήρηση των μέτρων προστασίας και τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής, μοιράστηκαν οι μάσκες και τα βιβλία και στη συνέχεια τελέστηκε ο Αγιασμός.

Η πρώτη μέρα κύλησε ομαλά, με τους μαθητές να τηρούν τα μέτρα και να προσέρχονται με την μάσκα τους στο σχολείο.
Γυμνάσιο, Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κοπανού
Ωστόσο τα μέτρα για την πανδημία έφεραν αλλαγές και στον τρόπο τέλεσης του Αγιασμού, καθώς φέτος δεν τον παρακολούθησαν όλοι στο προαύλιο, αλλά αντιπροσωπείες μαθητών από κάθε τμήμα, που σε κάποια σχολεία προέκυψαν από κλήρωση. Σε κάποια σχολεία οι μαθητές που παρέμειναν στις τάξεις τους άκουσαν τον ιερέα μέσω μεγαφώνων, ο οποίος εν συνεχεία πέρασε από τις τάξεις και ευλόγησε όλους τους μαθητές.
Αμέσως μετά την τέλεση του Αγιασμού, το κέντρο της Βέροιας πλημμύρισε με κόσμο, μεγάλους μαθητές με τις παρέες τους ή μικρούς με τους γονείς τους που κατευθύνθηκαν αμέσως σε κάποιο βιβλιοπωλείο για να προμηθευτούν τα είδη της «λίστας» που μοίρασαν οι δάσκαλοι του Δημοτικού. 

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας



6 σχόλια:

  1. Ο κορονοιος επεκτείνεται, θα πεθάνουμε όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΝΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΑΠΟΜΟΝΩΝΤΑΣ ΤΑ.. Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΝΑΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΗ Ο ΙΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2021.. ΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΑ ΖΩΑ ΤΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΖΩΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γονείς προσοχή!! Αν τελικά υποκύψετε και φορέσετε μάσκα στα παιδιά, τουλάχιστον αφαιρέστε το τσιπάκι! Μην αφήσετε τον μπίλ τον γκέητς να παίρνει βιομετρικά στοιχεία από τα μικρά σας! Δια δώστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταφανώς προβοκατόρικο σχόλιο που επιχειρεί τεχνηέντως να απαξιώσει και γελοιποιήσει την αντίθεση στη μη βασιζόμενη σε επιστημονική ομοφωνία θέσπιση της υποχρεωτικής, καθολικής
      χρήσης της μάσκας.

      Διαγραφή
  4. Αποστολή εξετελέσθη: Παρατηρήστε ότι τα ΜΜΕ δεν αναφέρονται πλέον σε Αγιασμό αλλά σε ...Πρώτο Κουδούνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ