ΠΟΕΔΗΝ: 6 υγειονομικοί με κορωνοϊό στα Γιαννιτσά

Σε 40 μέρες έχουν νοσήσει 157 υγειονομικοί - 105 ήταν ασυμπτωματικοί
Φόβους για μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στα Γιαννιτσά – όπου βρέθηκαν δεκάδες κρούσματα στο προσωπικό εργοστασίου– και την ευρύτερη περιοχή, εκφράζει η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας την ανάγκη λήψης μέτρων στα

νοσοκομεία των νομών Πέλλας και Κιλκίς. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, βρέθηκαν 6 υγειονομικοί -ένας γιατρός και πέντε εργαζόμενοι- θετικοί στον κορωνοϊό.

«Έχουν ληφθεί δείγματα σε μεγάλο αριθμό προσωπικού και πιθανολογείται μεγαλύτερη διασπορά», αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος, καταγγέλλοντας ότι «τα νοσοκομεία Γιαννιτσών, Έδεσσας, Κιλκίς και Γουμένισσας δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή. Στέλνουν τα δείγματα στη Θεσσαλονίκη, τη Κοζάνη ή στον ιδιωτικό τομέα με μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, δεν έγιναν προληπτικά τεστ σε όλο το προσωπικό παρα μόνο σε όσους επιστρέφουν από άδεια. Κάτι που όμως δεν αρκεί καθώς «με τη διασπορά που υπάρχει, μπορεί να κολλήσουν στο ρεπό τους ή μετά τη δουλειά τους».


«Πλένουν τις στολές στο σπίτι τους»

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι στο νοσοκομείο του Κιλκις, το ρούχα και τις στολές του προσωπικού εξακολουθούν «ακόμη και τώρα με τέτοια διασπορά του ιού να τα πλένουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο σπίτι τους παρά τις καταγγελίες μας».

Τους κινδύνους που ελλοχεύουν τους έχει επισημάνει και η επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου χωρίς να ληφθεί υπ όψιν.

«Η διοίκηση για να γλυτώσει χρήματα δεν συμπεριέλαβε στην ανάθεση της πλύσης του ιματισμού του νοσοκομείου σε ιδιωτική εταιρεία και τον ιματισμό του προσωπικού», καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος σημειώνοντας ότι είναι «μεγάλος ο κίνδυνος να φέρουν από το σπίτι τους τον ιό στο νοσοκομείο».

Συμπληρώνει εξάλλου ότι το εξεταστήριο για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού βρίσκεται σε διάδρομο και κλείνει την έξοδο κινδύνου του κτιρίου.

Η ΠΟΕΔΗΝ, ζητά να γίνονται προληπτικά τεστ σε όλο το προσωπικό των 4 νοσοκομείων της περιοχής. Τακτική επανάληψη των τεστ κάθε εβδομάδα όσο ισχύουν τα έκτακτα μέτρα. Προμήθεια μοριακών αναλυτών στα νοσοκομεία και να σταματήσει το προσωπικό του νοσοκομείου Κιλκίς να πλένει τον ιματισμό στο σπίτι του.


157 υγειονομικοί έχουν νοσήσει

Κρούει δε τον κώδωνα του κινδύνου για τη «χαλαρή αντιμετώπιση των κρουσμάτων σε υγειονομικούς από το υπ. Υγείας», επισημαίνοντας ότι τις 40 τελευταίες ημέρες έχουν νοσήσει με κορωνοϊο, 157 υγειονομικοί εκ των οποίων οι 105 είναι ασυμπτωματικοί.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει σε περίπτωση νοσηλεύτριας στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών, η οποία εργάζεται στα ΤΕΠ του νοσοκομείου. Η νοσηλεύτρια, επέστρεψε από τα ρεπό της και εργάστηκε δυο ημέρες πριν εμφανίσει συμπτώματα. Μετά από τεστ, χθες βγήκε θετική στον ιό, ωστόσο η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έλαβε κανένα μέτρο. Μόνο ώρες αργότερα και κάτω από την πίεση των εργαζομένων, έγινε απολύμανση στο κτίριο.

3 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ!
    Ε ΡΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΥΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΠΟΡΤΕΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑ!!!
    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΤΛ...
    Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ